7

✿ SIAPA YANG KENAaaa ✿

Salam to all of u.
menguap..MENGUAP..menguap...
tu la yang cunndaa rasa sekarang ni....
Aduyaii...mengapalah malas sangat cunndaa ni yerr...
menguap ni sebabnye ade keje sekolah yang kena buat....fuuuhhhh....tersangatlah malas RAJIN cunndaa ni tuk buat esaimen tu sumerrrrr.....
Law ade sapeSaper yang baik hati nak tulun cunndaa, fuh, leganye hati ai nie...
Teringat pulak masa kat kelas hari Isnin hari tu.... Dr Rosadah (memang nama sebenar) ade share cite lawak dalam kelas..
Cunndaa teringin tuk share kan ngn korang sumer...

Tersebutlah Al kisah tentang Pak Ali dan Pak Abu... (xde kena mengena pun....) 

ADE SEORANG ABANG HENSEM (A.H) NI NGAH BAWA MOTOR PADA WAKTU MALAM TAPI TAK BUKA LAMPU DEPAN DAN LAMPU BELAKANG..
SI ABANG HENSEM NI KENA LA TAHAN NGAN PAKCIK POLIS (P.P) MISAI ALA-ALA ABG A.GALAK.

MAKA WUJUDLAH DIALOG-DIALOG SEDEMIKIAN.

P.P : BAKPO BOWOK MOTOR MALE-MALE TOK PASE LAPU?
(kenapa bawa motor malam-malam tak pasang lampu)

A.H : OWH, TAK PO ENCIK, TOK SOH BIMBE LA, LAPU JALE BANYAK DOH KAN..TAKPO   LA KALU SAYO TOK PASE LAPU PON.
(owh, tak ape Encik,tak payah bimbang(risau) la, lampu jalan banyak dah. tak ape lah kalau saya tak pasang lampu pun)

pakcik polis tu pun terus pancitkan tayar motor abang hensem tersebut...

A.H : BAKPO ENCIK BUANG ANGIN TAYAR MOTOR SAYO NYO?
( Kenapa Encik buang angin (pancitkan) tayar motor saya nye?

P.P : OKE LAH TU... ANGIN KAN ADE DI MANO-MAN0..
(okey lah tu, angin kan ada di mana-mana)



Sekian,


Pakai Baju Warna Ceria, Sudilah KOMEN sepatah dua

19

✿✿✿ LAMEE nyaaaa SEKEJAP ✿✿✿

Hari ni cunndaa nak berceloteh sikit, rasenya dah lame la cunndaa tak berceloteh..
Eh yer ke lama.... rasenye baru je kot....
Ape-ape jelah erk...


Korang semua pernah tak rasa bahawa SEKEJAP tu sebenarnya LAMA...?
Kepada sesiapa yang pernah rasa, xperlu angkat tangan pada cunndaa pun, jawab slow-slow dalam hati okess dalim-dalim..


Anda Akan rasa LAMA nya SEKEJAP tu bila anda dalam situasi


MENUNGGU BOYPREN or GURLPREN
mana abang sayang nie...kate kejap je nak pergi toilet makeup...tak muncul-muncul lagi nie..haiiisshh


ANDA BOSAN 
(espcially time dalam kelas 1 jam je pun kelas yang mmg sesungguhnya mau sleeping beauty sambil mimpi Fahrin Ahmad yg sedang text msg kat... opkos la kat cunndaa)


MENUNGGU TURN MASUK TOILET
(Isshhhh cik kak tadi kate nk masuk jap je, berzaman dah tunggu ni, x mau kuar-kuar gak, intai kanggg)


ORDER MAKANAN or MINUMAN 
law time lapau tahap nak makan orang, ghasenye memang akan terasa lameeeee bila lepas order tu, die kate, "Sekejap yer dik manis"


Dalam berceloteh ni, teringat pulak masa cunndaa gi Pahang hari tu, Adik Fakhrul (+-5tahun kot umur die) mintak cunndaa ajar dia maen game kat henfon, Punya la  ralit bermain game, tak sedar sebenarnye.....yang cunndaa ni juz tukang ajar..Tapi cunndaa pulak yang lebih-lebih bermain game..


Fakhrul : Akak, ajar la macam mana nak main game ni...


Cunndaa : Okey, meh sini akak ajar.


Fakhrul : senyum menggoda kat cunndaa sbb cunndaa nk ajar die..


Cunndaa : kalau Fakhrul nak naik atas, tekan sini n bla..bla..blaa..


Fakhrul : okey akak, bagi fakhrul main la pulak..Fakhrul dah tahu dah..


Cunndaa : Tunggu sekejap ye...(sayang nk tinggalkan sbb point dh banyak) kikiki..
terus bermain n d perhatikan oleh Fakhrul.


Fakhrul : AKAK, LAMANYE SEKEJAP...


Cunndaa : Opppsss...terkelu...ngeeeeeeee..sori sayang, and terus bagi sambil kenyit mata...


"LAMA" rupanya "SEKEJAP" tuuu law ade orang menunggu...


Sekian, 


Pakai Baju Warna Ceria, Sudilah KOMEN sepatah dua

15

Eh..Eh, terbekpes la hari ni

Sukenya Bila Dia CERIA
Selamat pagi semua..
Korang semua dah bekpes ke belum?
Hari ni cunndaa terbekpes la pulak..
Mana tak nye, hari ni ade kelas pagi, law bukan disebabkan kelas pagi..
urmmm, tak de maknanye nk makan pagi-pagi..
Bukan disebabkan cunndaa tak bangun pagi okesss dalim dalim semua.
Disebabkan perut cunndaa ni kureeeng untuk menerima makanan di waktu pagi..
mula la akan meragam nanti.


Haha..sukahati la pulak hari ni..
Sebab cunndaa terbekpes..


Cunndaa rasa nak mesej someone la..


Jap erk..


Awak..awak..
Awak nak tahu tak, hari ni saya bekpes taw..


tet..tet..


Ye ke awak?
Bagusnye awak hari ni..


tet..tet..


Awak..awak..
Hari-hari saya bagusla awak..
Awak dah pegi kelas ke wahai awak..


tet..tet..


Saya dah kat kelas dah ni awak..


tet..tet..


Oppss...yer ker awak..
Ok awak,
"lebiu awak" *yg ni tak taip yer...kehkehkeh..


tet..tet...


lebiu too...


tet..tet..


Eh awak, saya tak cakap pun tadi..
dah..dah...fokus lah awak..


tet..tet..


Saya tahu awak cakap dalam hati..


arrrgghh...gediknye mesej-mesej tersebut..kankankan...


Nak tahu cunndaa makan pe hari ni...?
jengjengjeng..


Sila Skodeng gambar di bawah.

*
*
*
*
*
*
*
*
*

roti telur yang mabelesszz..

teh tarik yang ade ummmph.....


Pakai Baju Warna Ceria, Sudilah KOMEN sepatah dua

15

kucing tak ade tiket

HOT...HOT...HOT...
Bukan hot fm. bukan Hotlink, bukan Hohohooolick dan bukan juga HotakHengkau..
ni post pasai HATI yang HOT..
mana tak Hot nyer...
Cite ni terjadi pada minggu lepas..
kami n d geng p la mencuci mata yang selalu dah dicuci ni kat d Mines..
memang plan nk tengok movie pun.. dan tertarik untuk tengok citer yang menarik ko memang d boom nie..
Dalam syokSYOK gelak sakan layan cite ni, tiba-tiba je terasa nk duduk bersila atas kerusi dalam panggung tu..
Bila rasa selesa jer, tiba-tiba Hidung terasa bau someting...
owh...myb bau perfume org sekeliling pakai la ni kot...bermonolog sendiri...
Makin lama duk menahan bau tu, terasa macam makin hampir je..
Dah lenguh duk bersila, time angkat kaki turun bawah.....
Alamak............wat d hell nyah.....ape ni yang melekat kat kaki mak nie nyah...
rupanye CHEWING GUM....
time tu ingatkan kena pada kaki i yang gebu ni jer....
bila check2, rupanya habis kat jeans juga........aduiiiii....memang hot betui laa..
Sape la punya kerja pun tarak taw...
tumpuan kat cite Gulliver's Travel memang terganggu seketika..
Tapi sabau je laa...Nak buat macam mana, dh memang nasib badan.
So, moral of d story.....before duduk tu, sila check dulu kerusi tu..
time tu memang nak check, tapi gelap gulita tak nampak apaaaa.....
tu yang main hentam kromo je duduk terus..
tapi tak ape lah, jadikan pengajaran dan pengalaman..
tak kan kucing kot yang makan chewing gum buang merata-rata....haissssssh....kucing tak leh masuk panggung, tak ade tiket...
walau jeans dalam keadaan comot kena chewing gum, hati tetap hot....NAMUN, posing tetap posing..



NOTE : pada hari yang sama juga, ayah kepada "teman tapi mesra" saya dijemput Ilahi...
Al-Fatihah.

Pakai Baju Warna Ceria, Sudilah KOMEN sepatah dua

6

✿ AKU LUPEEEE ✿

Salam to all of u...
Malam nie aku lupe la, lupe yang esok aku ade kelas..
So, 
"TOLONG INGATKAN AKU" yang esok aku kena bangun pagi..
TOLONG INGATKAN AKU yang esok aku ade dua kelas..
TOLONG INGATKAN AKU supaya jangan terponteng kelas..
TOLONG INGATKA AKU, kelas aku esok pukul 8am.
                   arhhhh...ape nie..ape nie....
AKU LUPE LAA.....(pinjam sat trade mark Nazmi Raja Lawak musim ke-5)
AKu LUPE laa nk ucap tahniah kat Ana Raffali 
atas kemenangan dlm AJL25 pada tahun nie..
Rezeki manusia siapa tahu...
Tahniah kepada semua...... 
walaupun lagu sofea jane abg black tak menang, u tetap pojaaan hati kiter taw....
p/s : kiter suker taw ur style.....cun..

Pakai Baju Warna Ceria, Sudilah KOMEN sepatah dua

6

✿ RATU HATI KU ✿

IBU...
IBU...
ENGKAULAH RATU HATIKU..
BILA KU BERDUKA,
KAU HIBURKAN SELALU..
Ibu saya buah hati saya
Ibu saya penawar duka..
Ibu jua lah pengubat lara..
Tanpamu Ibu, sepi yang ku rasa...

Leteran ibu muzik di jiwa..
Senyuman Ibu hilang derita
Kasih Ibu membawa ke syurga
Sayang Ibu selamanya bertakhta.

Ibu,
Engkaulah bapa dikala mendidik kami
Engkaulah segala-segalanya bagi kami..
Disaat kawan-kawan lain membesar di samping ayah dan ibu masing-masing..
Tapi SAYA??
Saya hanya ada Ibu..
Tapi AMAT BERMAKNA SEKALI bagi saya
KERANA IBU 1 dalam sejuta.

Ingin sekali memeluk insan bernama Abah..
ingin benar mencium tangan Abah..
(Al-Fatihah utk arwah abah)
sudah 19 tahun Abah tinggalkan kami
Tapi doa utk abah sentiasa melewati bibir-bibir kami.

mood = sedih... terkenang maa sorang2 d umah.. 

Pakai Baju Warna Ceria, Sudilah KOMEN sepatah dua

11

RAGAM pelbagai RAGAM

Salam 2 all of u...
Hari ni mau stori morie sal komuter (KTM)
KTM sekarang dh sediakan koc utk wanita, tapi aku heran, pelik, naik mual, nak termuntah ngan spesis2 yang kurang faham bahasa ni...
dah tertera kat depan pintu koc yang terletak kat gerabak tengah tu  KOC WANITA, namun sesetengah lelaki terutamanya WARGA ASING warga tempatan pun tak ketinggalan, ngn slumber rilex nye p masuk jgk koc tu..
Hellow...u gurl ka???
aku paling naik rimas sekali law pasangan couple yang tak nak berpecah ngn gf/bf nya...
yang si gadis 2 ngan muka setenang air di muara je ajak si laki tu masuk koc wanita...rase nak lempang dua tiga kali je muka si pompuan tu.....dah x nak berpisah ngn boyfren satu hal, p la masuk koc laen..hormat la ngn penumpang2 lain....siyesly, aku naik rimas ngn ragam manusia yang macam tu..
paling tak leh blah law belah petang....fuh, harum giler koc wanita tu law lelaki2 budiman yang taw membaca tapi x reti mengeja ni masuk koc wanita...
Nak kate x faham, semua bahasa ada...tapi kenapa masih ramai lagi lelaki tayang muka kat koc wanita?
Siapa nk d persalahkah?? 
Yang tak leh blah nye...menyendeng je n wat muka tak bersalah..law ade polis bantuan yang wat rondaan kat stesyen KTM, taw plak kuar nye....
lu pikir pakai otak la derr... dh besau2 tulis koc wanita or ladies only..yang hang p tayang muka hang tu wat pa...? sori 2 say yer kepada kaum2 lelaki...tapi sy taw..kaum2 lelaki otai2 blog ni baik2, tak buat macam 2..
hehehee..
sekian coretan yang ikhlas dr saya...
(wakakakkaaa...xleh blah ending post kali nie, skema seyh...) 

Pakai Baju Warna Ceria, Sudilah KOMEN sepatah dua

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

TENKIU DAUN KELADI, JEMPUT DATANG LAGI
PUSH >