0

Jum BerFACEBLOG

SELAMAT DATANG DIUCAPKAN KEPADA SEMUA YANG SUDI HADIR KE THE FACEBLOG. TUJUAN FACEBLOG DIWUJUD IALAH ATAS DASAR UNTUK MENGUMPUL DAN MEMBINA SATU KOMUNITI BLOGGER KHUSUSNYA DI SELURUH MALAYSIA DAN DUNIA AMNYA. MARILAH KITA BERSATU DAN BERKERJASAMA DALAM MEMBANTU RAKAN-RAKAN BLOGGER KITA DI SELURUH MALAYSIA. SEPERTI FACEBOOK, KAMI JUGA MEMPUNYAI TUJUAN YANG SAMA IAITU MENJALINKAN HUBUNGAN YANG LEBIH ERAT ANTARA PARA BLOGGER DI SELURUH MALAYSIA SELARAS DENGAN TEMA YANG KAMI GUNAKAN IAITU SEAKAN-AKAN TEMA FACEBOOK. SERTAILAH KAMI DAN BERSAMA KITA MEMERIAHKAN DUNIA BLOG MALAYSIA.
TERIMA KASIH

Sekian,


Pakai Baju Warna Ceria, Sudilah KOMEN sepatah dua

12

Aku dia dan Vintage

Salam u all semua..
Contest...Contest..Contest..
Kali ni Cunndaa join Contest yang dianjurkan oleh brother KOM and the typewriter
untuk mengetahui dengan lebih lanjut lg, sila klik link brother di atas ye tuan puan.
Contest ni, due date die 25 Feb....
Hope cunndaa masih berkesempatan tuk join dalam kesempitan masa nie..
Nak kate bz xde jugak, tapi idok gheti nak edit pic....
Last Minute baru join......
bak kata Cunndaa, Bia lambat asal Sempat..

~~ni banner contest~~

Picture yang Cunndaa pertaruhkan..
Ni Picture Anak Buah kesayangan Cunndaa..

Yang ni pic asal sebelum cunndaa edit..

Yeay....Akhirnya Cunndaa join contest ni.....gediksss semacam la pulak kan...hehehee..

lastly, cunndaa tag 3 orang yang bertuah

Sekian,


Pakai Baju Warna Ceria, Sudilah KOMEN sepatah dua

7

HEPY BESDAY ENCIK

ALLAH SELAMATKAN KAMU...
ALLAH SELAMATKAN KAMU...
ALLAH SELAMATKAN KAMU...
Hepy besday Encik.... Semoga dilimpahi Rahmat dan hidup di berkati oleh-NYA.

Plan untuk sepraiskan besday Encik Azary a.k.a Amad ni sudah dirancang bersama my sweet besfren  misssuqi. Kami berjaya membuat dia menjadi ala-ala opocot terkojut omak ongkau sekujap..
Dia xde la melatah macam tu, tapi kami yang melatah...fuhhh...kelam dan kabut nak seprais kan orang ni... takut kami yang di sapraiskan oleh kemunculan spontan die...
ALHAMDULILLAH, semua yang dirancang berjaya.. Terima Kasih yang tak terhingga kepada MISSSUQI selaku seponserrrr kek yang sangat sweet...
besday sape coming soon, leh la mintak die seponser kan lagi...kekekekeee...
Terima Kasih kepada Tukang Makan iaitu Syibly, merangkap kepada ex-roomate Encik Amad.


Rasa macam nak interprem kan hadiah yang cunndaa bagi kat Encik Amad je...
uikksss....
Hadiah yang sangat Simple tapi memang peluh ketiak jugak lah round satu Mesia cari hadiah tuk die...muahaahaaa..
Cunndaa bagi hadiah ni sebab cunndaa rasa perlu bagi...huhuuhuhu...bukan sebab wallet dia dah uzur..wallet die still lagi okey cunndaa tgk, tapi cunndaa rasa, bila bagi hadiah wallet ni, opkoss die akan ingat cunndaa selalu....kikikiki...
sbbnye cunndaa rasa :
Bila dia nak beli somting, tak kira ape je, die mesti kua kan wallet tu tuk amek duit, bila dah amek duit, "Eh, rindu la pulak kat makwe i yang cunn tu" 
 Bila sampai kat rumah, simpan wallet tu kat atas peti ais ke, almari ke, meja ke or merata-rata main campak je ke......."Eh, wallet awek bagi ni, kena simpan elok-elok ah"
Bila duk sebelah dia, "Sayang-sayang, cuba tengok roadtax B, bila kena renew ye?"...Fuh.....Alasan, padahal nak cakap hadiah i bg tu kiut macam i.....malu-malu meow di situ
So, semua situasi2 diatas tu adalah rekaan semata-mata, tapi dengan Wallet tu, die akan ingat cunndaa, dan disebabkan itulah Cunndaa bagi dia wallet....kekekekeee..... 
Ni lah yang cunndaa maksudkan...
Simple je, tp cunndaa harapkan Wallet ni sangat bermakna utk dia

Cunndaa ni memang alah sangat2 law bab2 hadiah utk lelaki ni..
Memang tak taw nak beli ape...
Fikir punya fikir, ini jugak la yang cunndaa rembat...
hukhukhukk..

Besday Boy yang tengah syok tiup lilin..

Jum sekodeng gambar dibawah pulak...
Gambar ni sebahagian daripada makanan yang ada pada malam semalam..
Malu aihh nak interprem kan sume....




ni la kek yang Di seponser kan oleh Misssuqi..
Tenkiu cayang
Sangat hepi and hope si dia juga hepy....

Sekian,

Pakai Baju Warna Ceria, Sudilah KOMEN sepatah dua

13

CONTEST PIC hitam putih PALING COOL !

Salam semua
Cunndaa join Contest lagi...Alahai...
Tapi Cunndaa still nak join, tak kira la menang atau kalah...
kalah menang adat pertandingan..
tak nak bebel manyak-manyak...nanti korang pun cemuih nak baca....
untuk lihat syarat-syaratnya, KLIK SINI

            GAMBAR YANG CUNNDAA PERTARUHKAN

KALAU SAYA MENANG, SAYA MAU LONG SKIRT PURPLE BRAND 
HELIZA HELMI BY YASALMA KAT BAWAH TUuuu...
Sangat cantik .....

Cunndaa tag:

Pakai Baju Warna Ceria, Sudilah KOMEN sepatah dua

6

Apo KONO nii...

mood: bosan 
Muahahahahaaa....nak berSUKA rasanya..pangggg pipi sendiri.
Mesti korang pun fening kan, Asyik tengok Header Cunndaa macam chipsmore je..
Kejap-kejap bertukau...
Ni lah kejenye kalau tak de keje lain...

*****
*****
*****
*****
*****
*****
*******
*****
***
**
*
 *****
*****
*****
*****
*****
*****
*******
*****
***
**
*

Sekian,

Pakai Baju Warna Ceria, Sudilah KOMEN sepatah dua

18

Terima Kasih

Salam..
Sangat teruja sebenarnya bila buka kat encik Nuffnang, sentiasa ada ahli baru yang melawat blog cunndaa..
Terima Kasih kepada semua yang sudi singgah sini.. skodeng blog cunndaa ni..
tak kira kepada silent rider or stalker or pembaca setia...
terima kasih yer...

Kunjungan anda amat cunndaa alu-alukan...
Datanglah dengan Senyuman indah....peace !!

Sekian,

Pakai Baju Warna Ceria, Sudilah KOMEN sepatah dua

12

Contest Senyum Tak Nampak Gigi

Salam Maulidur Rasul untuk semua Ummat Islam..
Hari ni Cunndaa nak join contest.....yeayy....!!
Contest Senyum Tak Nampak Gigi..
Tapi tak tahu la law senyum cunndaa ni jadi senyum kambing pulak kan......ooppss...no!!!
cunndaa senyum ngan ikhlas ni sambil cover cunn...kahkahkah..


Dah lama terpandang contest ni, cuma x berpeluang lagi nak join.
Hari ni baru cunndaa berkesempatan...


Tak mau bebel manyak-manyak..nanti mulut kena sumbat.


Owner Contest ni adalah Miss Muaz yang comel.. eyeliner nye sangat cunndaa berkenan...cunn


Jom skodeng gambar yang cunndaa pertaruhkan dalam contest nie

=====
=====
=====
=====
=====
=====
=====
=====
=====
========
======
===
=
"or"

NI LAH GAMBAR YANG CUNNDAA PERTARUHKAN
sape-sape yang cakap tak kiut, cunndaa bagi gula-gula.
Tapi kalau sape kate cunndaa kiut senyum macam ni....
Cunndaa belanja Roti Canai..
baik korang kate kiut miut sekarang...
HakhakhakhakPAKCIKsahak betuiii laa..

Cunndaa memang Jarang senyum tak nampak gigi...
sebab Rasa tak puas je..
Law terpandang je kamera
dengan automatiknye akan sengeh macam kerang busuk..
macam picture kat bawah nie
Tapi senyum mana-mana pun okey je sebenarnya, nampak gigi ke, x nampak gigi ke.. janji senyum dengan Ikhlas...


Cunndaa Tag 
Shahrul :: Suer :: MERAH :: Awatif :: Ain

Sekian,

Pakai Baju Warna Ceria, Sudilah KOMEN sepatah dua

27

meng"KANTOI"kan diri

Salam to all of u..
Sebelum Cunndaa menaip dengan lebih laju sambil pejam mata,
Cunndaa nak tanya korang semua
Pernah tak korang Kentut or TERkentut di tempat Awam...??
Ooopsss...jangan sesekali nak tipu ye..

Cunndaa nak share dengan korang cerita tentang kentut....
Cunndaa percaya, korang semua bukannya kentut macam USOP dalam cite hantu Kak Limah tu..

Ade Sorang Laki nie, 
Cunndaa bagi nama Fahri lah ek...
bukan Fahrin....Fahrin bf Cunndaa

Fahri ni ade date ngn awek cunn die..
Dia terfikir, macam mana la nak jumpa awek cunn die nie..
kereta pulak masuk bengkel.
So, tak nak bagi awek cunn merajuk
konon-konon nak jaga hati awek cunn beliau.
Fahri rela naik bas..
(wah....rela u...)

Perjalanan seribu langkah bermula dengan selangkah.
Selangkah Fahri melangkah untuk naik bas
tetiba perut mula memulas
Adoyai......macam mana nie
Terasa mau kentut je nie..
oke..oke...kentut jelah..bukan ade orang tahu pun
*sambil cover muka die n control macho...
Habis Semerbak bau kentut Fahri
Argghhh..Lega
Fahri senyum dalam kelegaan.
Nasib kentut tadi bunyi tak kuat.

Fahri memilih untuk duduk dekat seat belakang..
relax je duduk sambil goyang kaki..

TIBA-TIBA....

***
***
***
***
***
***
***
***
*****
***
*

Pakcik Driver bus bertanya dengan Lagak control suara...
" Yang Kentut masa nak naik bus tadi dah bayar tambang ke belum?"

Dengan Spontan Fahri menjawab
"Ye, saya dah bayar tadi"

Semua mata memandang kearah nya....

ALAMAK!!!!
Terlepas jawab lah pulak....
MALUNYEEEE......

Sekian,


Pakai Baju Warna Ceria, Sudilah KOMEN sepatah dua

26

25 THINGS ABOUT ME

 Salam to all of u..
Sedikit terlewat untuk post entry ni...dah lama MERAH tag cunndaa untuk dijawab....
fuhh..memang mengeluh sekejap untuk fikirkan ape yang nak d share 25 things about me....i'll try.

1. nama diberi NURUL HAIDA

2. Anak Jati Pasir Mas, Kelantan. sape2 yang duk pasir mas gak, leh la say hye2 nnt...kuikuikui..

3. Study kat UKM, final year in education

4. Geli geleman dengan kucing meow-meow

5. Kurang takut dengan Lipas.

6. suka makan Bihun Sup & Laksa Penang. Memang buat saya lapau sekarang...

7. Ada Seorang Abang, Seorang Kakak, Seorang Adik, Seorang Abang Ipar & Seorang kakak Ipar
::: Baru Sorang dapat anak buah :::

8. Sayang giler kat anak buah, Darwisya Dariah

9. Suka Mandi sungai belakang umah nenek sambil naik rakit.

10. Ada 3 orang kawan baik... Amy Saliha, Noor HidayahSuzaini CM.

11. Suke warne PINK & PURPLE

12. Kurang suka Mee Goreng, sbb kadang-kadang bila makan, pahit......kurang besh..

13. Akan menyampah pada someone yang berlagak pandai dan suka menunjuk-nunjuk padahal berlagak je lebih...

14. Sekarang ni, suka pakai shawl....tak kira la orang kate muka nampak senget ke, booolaat ke, tak sesuai ke..yang penting selesa. peduli haper orang nak kater...kikikiki

15. Bila la boleh beli benda alah nie..

16. Gemar bershoping...tapi tengok bajet jugak....law bajet sikit, shoping berpada-pada...

17. Suka baca novel.. terutamanya novel keluaran alaf 21 & Prima. 

18. Suka tengok gambar-gambar orang kahwin...lawa-lawa u...law boring, mesti skodeng pic kat fb..
**mau kawen jugak....**

19. Mudah menangis..baca novel pun boleh nangis, apatah lagi kalau tengok cite yang sedih-sedih.. Sangat tak boleh tahan bila tengok cite yang berkaitan dengan anak derhaka or yang tak mengenang budi ibu bapa.

20. Bila la Fahrin Ahmad nak jadi boyfren cunndaa....
*urrrmm...berangan jelah **

21. Suka tengok cerita seram-seram sejuk yang ada unsur komedi, takde la boring sangat kan....

22. Kuat makan, tapi badan memang susah gemuk, sape2 yang ade tips, leh la share ngn cunndaa.

23. Cunndaa berangan nak pakai kete caldina or swift.

24. Becoming a teacher, insyaALLAH.

25. Genaplah 25 tahun umur cunndaa sekarang nie.... dah tua upenya aku nie....errmm.

yesss!! siap juga 25 things about me..

Sekarang tiba giliran untuk tag 25 kawan-kawan blog....memang berpeluh ketiak la jawabnye..
Suer :: farah :: Erza :: sayra :: haliqa :: una :: vanilla :: jannah :: siti :: yatt :: yua :: Lily :: TQah :: Lynn :: tiefazatie :: t-qah ::nikisa izas :: along :: maiz :: shidah :: faa niza :: zizie  :: maisara :: akemilurves :: saydaa

Sekian,

Pakai Baju Warna Ceria, Sudilah KOMEN sepatah dua

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

TENKIU DAUN KELADI, JEMPUT DATANG LAGI
PUSH >