18

Hati Ini Sayu... Sedih

Waktu terasa semakin berlalu 
Tinggalkan cerita tentang kita 
Akan tiada lagi kini tawamu 
Tuk hapuskan semua sepi di hati 

Teringat di saat kita tertawa bersama 
Ceritakan semua tentang kita 

Ada cerita tentang aku dan dia 
Dan kita bersama saat dulu kala 
Ada cerita tentang masa yang indah 
Saat kita berduka saat kita tertawa

Hati terasa sayu dan sedih bila wujudnya perpisahan...Semua orang pernah alami dan merasainya..
Berpisah kita hanya untuk sementara, Namun persahabatan kita akan terjalin buat selamanya.

4 Tahun kita bergelak ketawa
4 Tahun kita berkongsi segalanya
4 Tahun kita belajar bersama
Banyak manisnya, pahitnya kita telan bersama..

Bila detik perpisahan menghampiri,
Sedih dan Sayu rasa hati,
Tapi jangan disesali,
Kerana persahabatan kita tetap mewangi..

Terima Kasih kepada semua sahabat.
Engkaulah penyeri dikala berduka,
Engkaulah permaisuri dikala kita ceria..

Sahabat susah ditukar ganti
Kerana nilai sahabat dijulang tinggi.

Dah habis belajar ni, tak semestinya persahabatan kite bernokhtah disini..
Mana tahu kot2 kita dapat posting sekolah yang same nanti...
Segala kenangan indah bersama tetap mekar dihati.

Untuk Amy, Dayah, Anna, Suer dan Ustaz Amin..kau istimewa dalam sejuta..
Untuk Azareey : Engkaulah Sahabat, engkaulah Cinta Sejati..

Sekian,


Pakai Baju Warna Ceria, Sudilah KOMEN sepatah dua

15

Kesan Cunndaa Diet... Oyeah... Oyeah...

Salam,
Cunndaa tak amalkan jogging pun untuk Diet nie. 
Cunndaa amalkan makan bugger daging sambil post entry..sure menjadi..kehkehkeh.

Kalau korang..korang...korang dan korang yang selalu menjenguk dan menyinggah blog cunndaa nie, mesti perasan kan..template cunndaa dah berubah sikit..


Sebelum Diet

Selepas Diet
Ni lah hasil daripada Cunndaa diet..konon-konon buat aksi terkejut...hikhikhik

Tak percaye eh...
Oke..Takpe...takpe..
"Ada jari hantu ada jari telunjuk
Nanti cunndaa tunjuk..."
Fuh....akhirnya kurang jugak drp 100. nak senyum sampai ke telinga rasenya...
Jum Timbang berat Blog Anda di SINI
Sekian,

Pakai Baju Warna Ceria, Sudilah KOMEN sepatah dua

2

Sapo Rasa Nak Tido.. Kelik.. Kelik.. Kelik.. Kelik

Salam,
Memandangkan Cunndaa dah berjaya menamatkan zaman bujang PENGAJIAN selama 4 tahun kat UKM dihatiku....Cunndaa asyik mengantuk je..siang mengantuk malam berjaga.mencari cucu dimana ada..Cunndaa nak kawen dengan anak Raja.
Cehhh...anak RAJA tuuu...Anak Raja mana la agaknye ye...jgn maen-maen...Ini Kisah benar..bukan rekaan semata-mata sebab ENCIK B Anak kepada RAJA Habsah...Doa-doakan Cunndaa betul2 dpt kawen ngn anak Raja taw....kehkehkeh..


Lepas makan mengantuk..sebelum makan lagilah mengantuk sebab tak bangun lagi...bangun je makan, bila berenti makan je baring....angin kuskus betuii....Cunndaa suka tido ke tido yang suka kat cunndaa nie...kompius betui la sekarang nie...
KENAPA CUNNDAA SUKA TIDUR??
Dulu masa Cunndaa kecik-kecik...Tapi sampai sekarang pun Cunndaa kecik jugak..
Ok, sat naa, cunndaa tukau ayat..
Dulu masa Cunndaa masih bayi....Mak suka sangat bila cunndaa and adik cunndaa yang bongsu CHIQUBIE tido sebabnye kalau kitorang tido, Mak boleh buat banyak keje...kirenya kami ni anak yang baik la, tak ganggu time mak buat keje rumah (homework)..kehkehkeh..


Tapi Bila dah besaw ni, tang tido tu masih melekat lagi...Nasib baik Mak tak marah law terover tidoo...sbb mak boleh buat homework tanpa gangguan jugak...."Banyak la ngko cunndaa..ngko tuuu yang sepatutnya buat, bia mak tido, rest.....". Ok..Mak...Ok...x sabau nak balik jadi surirumah tangga sepenuh masa lepak rumah jiran tetangga pass nie.....hakhakhakhakpakciksaHAK betuiii...


Pesal cunndaa banyak membebel ni....sebab dah lame x jumpa keyboard kot...sebab asyik jumpa ketas n pen je...sekali jumpa keyboard, amek ngko......kasi tekan laju-laju....


Kalau Cunndaa tidor, Cunndaa akan mimpikan FAHRIN AHMAD, so dats y cunndaa pilih untuk tido...bila bangun je, sonyum sorang-sorang la jawabnyoo..


Tido ni sonang ajo eh...Tak perlu buat apoimen dongan sapo-sapo eikh....Kasi susun bantal biar nampak cunn sikit, landing dengan gaya bebas....tido....tak dok orang nak komplein caro eden tido nye...
ternganga ker, tertunggeng ker, terbabas sampai jatuh katil ker....xdok nye orang nak saman...
Tapi Cunndaa tido versi sopan...ade iras-iras wanita melayu terakhir gituwww...


Daripada Cunndaa duk layang jirang tetangga lepak-lepak, sesi mengumpat, lebih baik cunndaa tidow..tak der la sakitkan hati orang...terrrrmengata orang....dengan tido, TERRRMIMPI orang ader lah...kehkehkeh..


jangan ingat cunndaa tido plak time menaip ni....kehkehkeh..


Sekian,


Pakai Baju Warna Ceria, Sudilah KOMEN sepatah dua

18

Entry TakDE Tajuk...Kehkehkeh

Salam,
Jum kite bersenda gurau sat dan senyum sejenak....
Kat Bawah ni Cunndaa ade share, nanti dalim-dalim semua buat essay pendek ye....
Kite TENGOK  ayat sape yang mengancam....kehkehkeh


i) PILIH BULAN KELAHIRAN ANDA:
Januari - Aku cinta
Februari - Aku gigit
Mac - Aku belasah
April - Aku peluk
Mei - Aku terhantuk
Jun - Aku terkentut depan
Julai - Aku menari dengan
Ogos - Aku pergi dating dengan
September - Aku lambai dekat
Oktober - Aku muntah depan
November - Aku jerit dekat
Disember - Aku terlanggar

ii) PILIH NOMBOR BESDAY anda:
1 - Mak aku
2 - Komputer aku
3 - Liverpool
4 - Garfield
5 - Musuh dalam selimut aku
6 - Gangster
7 - Handphone aku
8 - Gerrard
9 - Driver Bas
10 - Semut
11- Kawan baik aku
12 - Polis
13 - Taik kucing
14 - Patung barbie
15 - Lee Chong Wei
16 - Mak Mertua aku
17 - Mak tiri aku
18 - Girlfriendaku/ Boyfriend aku
19 - Makcik kantin
20 - Sharifah Amani
21 - Upin dan
22 - Siti Nurhaliza
23 - Spongebob
24 - Cristiano Ronaldo
25 - Bapuk/Maknyah
26 - Kawan aku
27 - Raja Lawak/Akademi Fantasia
28 - Jiran aku
29 - Orang gila
30 - Taylor swift
31 - Awek cun/ Jejaka tampan

iii) PILIH WARNA BAJU YANG ANDA PAKAI SEKARANG:
Putih - Sebab aku perasan cantik/hensem
Hitam - Sebab aku gila
Pink - Sebab aku suka single
Merah - Sebab mak aku suruh
Biru - Sebab aku tak tahan
Hijau - Sebab aku baik hati
Ungu - Sebab aku cemburu
Kelabu - Sebab bomoh suruh
Kuning - Sebab suka hati aku la
Oren - Sebab aku baru putus cinta
Coklat - Sebab aku tak tentu arah
Lain-lain - Sebab aku fikir aku hebat

Okey...dah siap...sila bagi jawapan anda....tak maen tipu-tipu yer....kehkehkeh

Jum Share jawapan anda...
Sumber : FESBUK CUNNDAA
Sekian,


Pakai Baju Warna Ceria, Sudilah KOMEN sepatah dua

19

ENTRY TERAKHIR..... CERITA CUNNDAA

Salam to all readers.


Sob..Sob..Sob...sambil kesat air mata..
Ni adalah entry terakhir cunndaa...
Sedih untuk meninggalkan dunia blog ni..
Tapi Apakan daya..
Cunndaa mesti tinggalkan jugak demi cita-cita
Demi Exam yang akan menjelma..
Mood sedih buat seketika
Jum kite kembali ke mood gediks pulak..


Kehkehkeh...pembukaan untuk entry gediks versi sopan..
Malu-malu meow sikit...
Korang semua janganlah cepat sangat tepuk tangan..
dan Hentak Kaki..
Belum habis cite lagi la der..
Asal tulis je entry terakhir, korang tepuk tangan...
Dah bosan bebenor ke melawat ke sini...
Kehkehkeh...
Idok le lagu tuuu ye..

Sebenor-benornye..Ni entry terakhir Cunndaa sebelum 20hb..
Sebab Cunndaa final exam pada Hari Rabu.
Habis je exam...Cunndaa serbu la blog nie balik..
Mana-mana blog yang cunndaa tak sempat nk balas jejak tuuu...
Tunngggguuuu.....nnt cunndaa akan g terjah blog dalim-dalim semua..

Sebut je Exam... Ngadap buku memang no.1
Ngadap Muka Buku (fesbuk)..
Kalau bukan time nak exam, tak denye cunndaa duk ngadap fesbuk tu sangat...
Alahai....kenapa la camnie..
Ni kes banyak nota-nota yang kawan share kat fesbuk..
tu la die kegunaan IT dihujung jari ni..
Mudah, cepat dan selamat...


Untuk kawan-kawan yang bakal, tengah or  sedang duduki exam, 
Gud Luck Semua...

Sekian,


Pakai Baju Warna Ceria, Sudilah KOMEN sepatah dua

10

KeeeBETUL ? atau KEBETULAN ?

Salam, 

BAB 1
Cunndaa rase nak lempang pipi orang je...ade bran?? 
Kalau awak tak berani, cunndaa tak berani kuasa dua...lagilah tak berani..
Tapi kalau Cunndaa tukar ayat sat boleh??
sat naa...
"Cunndaa rase nak kiss pipi orang je...." 
Amboi...panjang beratur ye...laju je...kehkehkeh...
oke, sila amek nombor..sila..sila....

Nak marah ke nak ketawa..?
Nak lempang ke nak cubit...?
Nak nangis ke nak gelak...?
Nak bercinta ke nak berkawan je...
Ok, kome pikir ler sendiri yer...

Bila cunndaa BW siti situ sana sini..
Jumpa 1 blog ni..
GAYA PENULISAN DIA.....alamak...blog ai ke blog yuuu nie..
sat-sat, refresh....
eh, blog i dah nie...
Fulamak....die pakai macam ayat aku laa...
(dalam hati)

Baca lagi...
Eh, post lepas-lepas pun ada bau-bau ketiak jugak...
Kembar tak seiras ke ayat kite hah??
Aduiii...
Nak ketawa la pulak bila baca ayat sendiri kat blog orang..
Kehkehkeh...

Takpelah...
Ayat cunndaa tak bes pun...
mungkin die dah terikut-ikut la tu gamoknye...
Mungkin kebetulan..
JAP...
keBETUL or KeBETULan
ToingTOINGtoing...

P/s : Jadilah diri anda sendiri...
Penulisan anda adalah jiwa anda..
Kenapa mesti nak sama dengan orang lain
Sedangkan jiwa anda adalah diri anda..
Selamat Beramal.

Bab 2..
Ni header special untuk KAMI ZUZI SWEET CRAFT.. 
Hope Kak zila suka header nie...
Craft kat sebelah kanan tu adalah jahitan daripada kak zila sendiri...sangat suit...



Sekian,


Pakai Baju Warna Ceria, Sudilah KOMEN sepatah dua

26

PLiss Plis Plisss..Kamu Jangan NAKAL

Salam,
Hai yuuu ols...
JANGAN NOTY-NOTY yer..takmo la nakal-nakal sayangku..


Kome ni nakal laaah...sakit urat saraf awok bila nengok kome cakap cam gitu..
Len Kali jangan la cakap gitu lagi yerr..
Nanti buah pinggang awok pulak boleh sakitnye..
Lepas ni, awok idok mau doh nengok kome-kome semua kater macam tuu..
Malu awok nie...Dah la blog awok ni waner PINK..


Tang ni yang cunndaa selalu tengok newB duk tulis-tulis time menyapa kat blog..
"FOLLOW BLOG SAYA" (gaya mcm jual ikan kat pasar je *meh bli ikan saya")
"AWAK, FOLLOW LA AWAK...FOLLOW LA SAYA AWAK..FOLLOW LA..( Haaa, yang ni belum ada, JANGAN KASI ADA YE...law ade kang, elok bagi penampo je...kehkehkeh)
" SINGGAH SINI, FOLLOW SAYA DAN SAYA FOLLOW BALIK "
heloow...heloow....sape awak...? cunndaa kenai ka?? kehkehkeh....


Kalau la awak-awak semua duk menyapa orang lagu tu....idok ler orang folo awok, singgah blog awok pun belum tentu lagi taw...
Tapi cunndaa singgah je..sapot member.member...


Guna la bahasa elok sikit sayang... 
ce puji..ce puji...bia kembang idung dan pipi tuan blog tuuu..
Bukan puji macam mana pun, menyapa la bia elok sikit law nak mintak orang follow pun...
Budi bahasa kan budaya kite...Katenyeee...
Ce guna perkataan yang sedap di dengau..
" NICE BLOG,DONE FOLLOW U..PLIS VISIT MY BLOG "
" FOLLOWED, JUM SINGGAH BLOG SAYA"
kan manis kalau macam tuu..
ni idoknye...maghi-maghi je, klik nuff saya, saya klik awak balik...amboi cantik bahasa..hidung tak mancung, pipi tersorong-sorong...
Tu ayat contoh je tuu.....DIULANG ye..AYAT CONTOH...


Tuan blog pun, idok le bengap bebenor....faham ler tu maksud tersirat...
kretif jugak cam gitu yer..ade tersirat dan tersurat...kehkehkeh.
Boleh la cunndaa try jap ag ayat camtu...hehehee...


Lagi satu cunndaa nak TEKANGkanG ..
Oppsss...salah ayat,MAAP..MAAP..MAAP...tak senonoh tui cunndaa nie.. 
bukan ape, besfren cunndaa orang teganu kite...so, cunndaa terbawa-bawa dialek ganu..
Cunndaa ulang oke, 
Cunndaa nak tekankan kat sini, Jadilah follower yang ikhlas, blogger yang peramah, Jangan berblog untuk mencari follower semata-mata...betulkan niat anda...
NIAT TIDAK MENGHALALKAN CARA...


SAPE SETUJU, SILA ANGKAT TANGAN MACAM SAYA....

YUuuu....SENYUM LA SIKIT....
KAN CUMEL TUU...
................................................................................................
TIME TO STUDY..
Cunndaa ade Exam 20hb April
Last Paper dah...
I'm 4th Year Student...
Yeahhhh...sat g horey..
Doakan Cunndaa berjaya..
Sekian, 


Pakai Baju Warna Ceria, Sudilah KOMEN sepatah dua

31

PEMENANG CONTEST GAYA DAN FESYEN

Salam,
Udah Lamee beno kome semua menunggu ye..
Kesian plok teman kat kome semua sebab nebes
 menunggu Cunndaa umumkan sape la pemenang bagi 

Sekarang Cunndaa mau ilangkan rase nebes kome semua..
Before tu, jum le kite klik TOP TEN dulu..
Mereka semua ada style, ada gaya..
Comel lotte dey semat belako heh...
Pandai gayoo ore klate katow..

Nak tengok hadiah dulu ke
Nak tengok orangnye dulu...
*macam mai merisik la pulak tengok2 orang nie*
Auwww...idok  mau la teman...

Kite tengok pemenang nye dulu oke.
Kasi die lega sikit naa..
Lepas kasi dia legaa
Kasi dia hepy la plak naa
Dapat gift dari Cunndaa nie..
Hope dia suka la naa..
* na..na..naaaa, ganu kiter...* iklan sat, wat ilang nebes...

PEMENANG KATEGORI WANITA
====
====
====
====
====
====
====
====
========
=======
=====
====
===
=

PEMENANG KATEGORI LELAKI
====
====
====
====
====
====
====
====
========
=======
=====
====
===
=


Hope Neena dan Khairi suka dengan hadiah daripada Cunndaa yang tak seberapa nie..
Nanti jenguk-jenguk la selalu blog cunndaa yang indah khabar dari rupa nie ye..kehkehkeh

Tuuuuuuuu diaaa.........
hadiahnye.

Untuk Neena, Cunndaa bagi luv pillow
Takkan nak bagi luv pillow gak untuk Khairi..
Kang tertangkap cintun sama cunndaa yang tak cunn nie..
Haiisssh....susah teman nk menjawabnye...
Ada nama korang kat pillow tu..

Back of pillow :
Sebagai tanda ingatan,
Jahitkan sekali nama Cunndaa kat situ..
supaya nampak lagi kiut...waka wakaaa...

Comeykan...comeykan...
Ni hasil kreatif 
 Sebarang pertanyaan atau order boleh lah melawat blog dan Fesbuk beliau.
Dijamin anda akan berpuas hati...
 Selamat berkenalan....=)

Nak iklan sat....
fokus tang luv yang ada ladybird tu yer..
Yang tu tuk Cunndaa dan Encik B.
kat belakang ade nama..
Nama adalah rahsia..hahhaaa...motif..

Kepada Khairi dan Neena,
Sila Emailkan 
NAMA PENUH:
ALAMAT:
NO. FON :

hyda_nrl@yahoo.com

TAHNIAH UNTUK ANDA
KEPADA PESERTA LAIN, TERIMA KASIH KERANA MEMERIAHKAN CONTEST NI..

Sekian, 

Pakai Baju Warna Ceria, Sudilah KOMEN sepatah dua

25

Jangan MALU-MALU MEOW..Sila..Sila.

Salam,


Seperti yang dijanjikan  TEKAN SINI pada 12 April, Cunndaa akan berikan header kepada follower bertuah Cunndaa...

Mau tengok sikalang ka? Ok, Jum kita sama-sama nengoknye...

Oooppsss...sebelum tengok, Cunndaa kasi tau dulu sama lu olang ya, Header yang cunndaa createkan untuk mereka-mereka ni semua simple je... 


 Header untuk MASZ




 Header untuk TIKIN


 Header untuk ANIS TYRA


Header untuk CIK Dimas


header untuk  AYU FOLLOWER 1111


 header untuk cekodok


Tu lah yang sempat Cunndaa createkan untuk mereka semua..
sepraisssss....
Kalau rasa terkejut tiba-tiba dapat header daripada Cunndaa, sila amek header ni and pasang kat blog u ols semua yerr..
Sebagai tanda terkejut...hehehee

Kalau ada saiz header yang terbesar or terkecik bila pasang tu, 
Bagitaw cunndaa oke
Nanti cunndaa setting balik..
Tenkiu follow Cunndaa..

JANGAN MALU-MALU MEOW,
SILA..SILA...AMEK HEADER TU YE..
muah seketul sorang...

Sekian, 


Pakai Baju Warna Ceria, Sudilah KOMEN sepatah dua

18

PILIHAN DI TANGAN ANDA...

Salam,


Hai Adik Abang Kakak-Kakak Manis Sekelian,
Cunndaa nak share sal TERAPI TEKANAN.
Semua yang hidup mesti pernah rasa stress, burn out, tension, badmood..
Kalau korang semua tak pernah hadapinya, memang tabik spring lah sambil geleng kepala tanda tak percaya..
APA CARA ANDA UNTUK TANGANI TEKANAN TERSEBUT??
✿ TERAPI LUAHAN ✿
Bila kita ada masalah tak kira besar or kecik..
Luahkan kepada kawan yang PALING kita percaya.
Ceritakan kepadanya tentang masalah kita..
Tak perlu minta untuk beliau selesaikan..
Jika beliau tidak mampu untuk memberi penyelesaian.
Cukuplah sekadar menjadi pendengar yang setia.
Pendengar yang memahami..
Bukan pendengar yang kaku..
Bukan pendengar yang bisu..
Apabila masalah dikongsi bersama..
Sekurang-kurangnya kita akan rasa lega walau sedikit..
Tapi, Jika masalah tersebut dapat diselesaikan..
Lagi lah akan rasa lega...
....SENYUM LA SIKIT....

✿ TERAPI KETAWA ✿

Bila masalah tu menghimpit diri..
Kepala yang tak pening pun, automatik akan jadi pening...
Mula la semuanya tak kena..
Orang lain senyum pun,
Kita cakap..."pehal ko senyum-senyum"...
Tak baik taw cakap cam gitu.....
Jangan la marah-marah sayang...
Cuba la cari bahan jenaka...
Tang ni Cunndaa suka...winkWINKwink...
Time korang rasa tensen ngan bos ke,
Staff bawahan eksen berlagak macam die teror..
Cuba korang buat derk je..
Pastu onn lappy..
Tengok Maharaja Lawak kat U TUBE
Sure tensen korang akan ilang....

✿ TERAPI LUKISAN ✿

Dulu kat sekolah,
Tak nak amek Lukisan..
ha tu laa...
Lukisan ni boleh dijadikan terapi bila kita ada masalah...
Dengan lukisan ni, 
Kita boleh melukis apa saja
Tanda protes, geram, sakit hati. cinta ditolak mentah-mentah.
Tak ade ketas A4, 
Buku sekolah adik-adik kan ade...
Koyak je tang bahagian tengah tu...
kehkehkehkeh...
Lukisan anda saat tu menggambarkan tahap emosional anda..
Jika lukisan tu ade rintik ujan, pelangi..hati terbelah dua..
Korang Jawab la sendiri ye apa makna emosi anda saat tu....

✿ TERAPI WARNA ✿

Warna pun main peranan gak.
Kite dah pening kepala tahap nak muntah dah
Tiba-tiba ade adik ni datang jalan lengang lenggok depan kita..
Sambil makan eskrim pulak tu...
Pakai baju ceria sangat..
Bawa belon warna warni
Kalerpul..
Menarik di mata..
Warna tersebut serba sikit akan menghilangkan rasa tensen anda.
Tapi terpulang pada individu juga terapi warna ni..

✿ TERAPI MUZIK ✿

Jum P Karaoke..
Tensen la weyhh...
Tu la ayat yang biasa Cunndaa dengar..
Bukan kawan cunndaa oke..
Cunndaa dengar masuk telinga kanan kuar tinge kiri je..
Cunndaa tak ikut pun...kikikiki
Dengan muzik, lagu rock, nasyid, balada, dangdut, irama mesia, indieband
or lagu pocho-pocho takpun chicken dance..
Cuba korang masuk dalam dunia muzik time korang tensen.
Mesti korang nyanyi tak hengat dunia kan
Walau bingit telinga kawan sebelah
Korang tetap menyanyi ala-ala gelek sikit...
Janji korang rasa puas
Dah namanya untuk hilang tensen kan...
Dalam Hati "ada Aku kesah" 

✿ TERAPI ALAM SEMULAJADI ✿

Cunndaa suka yang nie....
Pergi pantai..pergi tasik..pergi mandi laut..
Owh..besnye..
Hilang tensen..
Jum kite pi nak...? kikiki

✿ TERAPI PELUKAN ✿

Mintak mak/ayah/suami/isteri peluk..
dengan pelukan tu,
kita akan rasa satu semangat..
Bisikkan kata nasihat dan semangat
di telinga orang yang menghadapi masalah
Sedikit sebanyak akan membuatkan beliau tenang...

RIANG HATIKU BADAN BERTUAH
PUNYA TEMAN YANG COMEL DAN MANJA
BERJANJI AKAN SELALU BERSAMA
MENEMANIKU SETIAP MASA.

TENKIU FOR EVERYTHINGS....
SAHABAT SUSAH DAN SENANG..
LOVE U SO MUCH MY DEAR SAYAM..
Sekian, 


Pakai Baju Warna Ceria, Sudilah KOMEN sepatah dua

14

Kau Ingat Cantik Ke Tuuuu....?

Salam,

Yeayyy....mood hepy sebab cunndaa dah ade kawan baru..
Nama dia miss moshi-moshi..
Nak tahu ape tu moshi-moshi Cunndaa....?

Sape yang terasa dia SINGLE, boleh la add fesbuk moshi-moshi nie..
Die cute okes...

KAU INGAT CANTIK KE TUuuuu.....

Itulah ayat-ayat negatif bagi orang yang jeles kan...kan...kan...??

Hello...helloooo.....
Bia tak cantik dimata korangKORANG semua, but Moshi-moshi ni cunn melecun dimata cunndaa..

Perasan betui hang...


mestila kena cakap cantik, berpeluh ketiak createkan die, sesedap rasa secubit garam je cakap moshi-moshi ni tak cunn..

Cubit pipi kang.....
Hye..Nama saya Moshi-moshi...
Saya Single..
Kalau sape nak kenalan ngan saya, Sila la LIKE or ADD fesbuk saya..
Saya suka makan eskrim perisa YAM.
Kalau nak tahu detail lagi, PM saya yer..
..................................................
kwangKWANGkwang..
gediks la pulak moshi-moshi nie...


Saya dah ader BFF...
sat no moshi-moshi tayang..
Ni la kawan moshi-moshi..
Namanya CHIQUBIE..
Kami panggil die Qubie..
...................................................................................................................................
Cun kan kami...kehkehkeh
Sekian, 


Pakai Baju Warna Ceria, Sudilah KOMEN sepatah dua

14

ANDA AMAT BERMAKNA

Salam,

Alhamdulillah..
Akhirnya follower Cunndaa sudah mencecah ke angka 1K, 
tengs kpd semua yang follow blog cunndaa.
Tanpa anda semua, blog ni tak akan meriah...
Tenkiu juga kpd Encik B krn sapot cunndaa dalam dunia blog nie..


Sekarang sudah minggu study weeks, study weeks adalah honeymoon weeks...yeke?? sapa cakap, meh habaq mai kat cunndaa nie....Cunndaa la yang cakap cam gitu...
Cunndaa boleh kira goyang kaki sikit final ni sbb paper cunndaa tak banyak..Cunndaa stat exam 20 April dan last exam 20 April...tak de gap LANGSUNG...kesian cunndaa kan??
Banyak la kesiannye.....Cunndaa juz ada 1 paper je sem ni untuk duduk termenung di meja exam...mak aihh..dahla pengawas exam ensem2, rugi betui no....

Berbalik kpd tajuk asal kite(mak aihh, macam present la pulak..) Cunndaa akan memberikan hadiah kepada follower bertuah Cunndaa..

Macam mana tu yer missCunndaa? boleh anda explen kan sikit??

Ok, macam ni ye adikAKAK abang2 ensem sekelian, 
Kepada Follower yang Nombornya CUN macam Cerita Cun skrg nie akan diberikan hadiah..
hadiahnye simple je iaitu HEADER BLOG sebagai penghargaan kepada anda..

Pada awal-awal dlu, cunndaa bagi Award kat Follower AIMI RAZMAN sebab ID follower nye kiut macam beliau jugak..


Sekali tu je Cunndaa bagi Award, lepas pada tu, Cunndaa terfikir nak createkan Header kat follower bertuah, kalau bagi header, diorang boleh guna untuk blog beliau...
So, Follower seterusnya FARHANA, Cunndaa kasi Header, takder la cunn mana pun sbb cunndaa tak pandai nak design, tapi Cunndaa akan rasa hepy sangat2 bila Follower tersebut pasang header tu menghiasi blog beliau.


Header kedua Cunndaa createkan untuk MAMA WANIE..Semua header untuk perempuan sebelum nie, Pastu ada kawan cunndaa mintak tolong centre kan header beliau, tapi disebabkan hari tu Cunndaa tak busy sangat, Cunndaa dengan ikhlas createkan Header untuk ABANG STALKER


Tengs kepada semua sebab pasang header yang Cunndaa createkan, Walau tak creatif macam orang lain, tapi cunndaa hepy bila diorang hepy dapat Header mengejut...
Tiba-tiba dapat hadiah, sape tak melatah kan...heheee...


"APA YANG KAMU BERI,KAMU AKAN DAPAT BALIK" setuju tak?? sape setuju, sila angkat tangan macam Usop Welca..winkWINKwink...
Alhamdulillah, akhirnya Cunndaa dapat hadiah daripada Miss ROZIE yang cun melecun nie..
tengs again dear..
Header yang dia bagi ade kat sidebar Cunndaa tu..sila skodeng disitu..hehee..


Disebabkan Cunndaa free sekarang ni, Cunndaa nak bagi hadiah utk follower BERNOMBOR bertuah dimata cunndaa...nombor yang kiut,cun dan sedap mata memandang..=)
Cunndaa akan createkan header untuk beliau...


Follower yang dimaksudkan mestilah selepas daripada angka 1039.
OFFER sehingga 12April.

Sekian, 


Pakai Baju Warna Ceria, Sudilah KOMEN sepatah dua

11

VIRUS RABBIT BERJOGET.. KAU ADE??

Salam to all of u..

Selamat Petang, Selamat menjelang malam...
Selamat hari Ahad untuk esok... =)
Sebut Ahad je terus senyum ea...
pehal?? sbb off day??
Kepada yang tak bekerja hari Ahad, selamat..selamat..selamat beristirehat..
Dan kepada yang bekerja, Selamat bangun awal...

Tadi Cunndaa terlewat pergi keje..
Sampai-sampai je ofis...Alamak big boss dah tersenyum minang manis..
Cunndaa control2 senyum lah..
"Doctor dah makan?" kunun-kunun amek ati...
Tapi Cunndaa tak tanya pown.....kihkihkih

Alamak u all..
Sekarang ade virus baru ka??
VIRUS RABBIT..

kena serangan angin sepoi-sepoi bahasa kejap cunndaa
bila blog cunndaa kena serangan virus..
Abang Stalker ni main geletek-geletek la pulak..
Buat cunndaa pengsan kejap bila dengar kena virus..

Tapi tak jadi pengsan....
Bertukar gelak guling-guling..
bila tengok rabbit cunn ni duk berjoget..
rupenya serangan hendap die membalas dendam pada cunndaa..
time kasih abang sbb bagi virus rabbit tu..
Lenkali beli rabbit sedozen kat cunndaa nie..

*Terasa nk bela rabbit la pulak*
Okey..okey..nanti nk g taw mak, bila jd penganggur moden bila habis belajar, 
Nak tukar profession jadi penternak lemak kepada sang rabbit..

Hah...ni dia virus tersebut..
Kasi lempang Abang stalker 3 kali belah pipi kanan je...

p/s memang banyak sangat die post....gelak sorang-sorang bila tengok.... nice ^^


Sekian, 




Pakai Baju Warna Ceria, Sudilah KOMEN sepatah dua

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

TENKIU DAUN KELADI, JEMPUT DATANG LAGI
PUSH >