31

Cunndaa Sudah Sebaris Dengan Bro Ben Ashaari..

Salam, 
Wahhhh gitu tajuk entry Cunndaa

Fofularkah??? Retisss kah??

Owh itu bukan Cunndaa..

Cunndaa hanya duduk sebaris je...

Orang yang fofular dan retisssss tu orang yang duk sebelah Abang Ben..

Sila dekatkan mata dalim-dalim semua dengan skrin laptop ye..
Agak-agak sape yang Cunndaa maksudkan tu......
itulah die CIKGU WAN MUZIK... 
kali kedua cunndaa femeskan link die kat wall glemm cunndaa nie..toing-toing-toing... 


hye Ujang.....kite satu box tapi bukan satu line..kekekeee
KLIK SINI untuk ke blog cunndaa sebaris tuuuu...kekekkeee

Abaikan yang tu dulu okey, Sebab Bukan tu yang cunndaa nak ceritakan...
Cunndaa nak ceritakan sal KECUAIAN...
Sangatlah Cunndaa sakit Hati...Nak Tahu Kenapa...??


Minggu Lepas Encik B ada poskan something kat Cunndaa melalui POS MALAYSIA.
Biasanya POS EKSPRESS ni paling lewat pun dalam 2 hari je kan?
Hari ke hari Cunndaa tunggu....
Risau gak takut Encik B salah tulis Alamat, tapi die kata dah betul dah..

Tiba-tiba Pagi Tadi Cunndaa terima 1 Panggilan...
Akak Comel : Salam, ni Haida ke?

Cunndaa : Wsalam, yer, Haida sini..sape tu??

Akak Comel : Macam ni dik, adik ada terima surat daripada pengirim Encik Azareey, tapi Posmen tu hantar ke rumah kakak...Dah 2 hari ada kat rumah akak ni, cuma akak busy tak sempat hubungi Haida.

Cunndaa : owh ye ke kak, bla..bla.. Rumah akak kat mana??

Akak Comel : bla..bla..bla...

Cunndaa : Terima Kasih kak, nanti Haida pergi amek kat rumah akak..
Nasib ade no telefon Cunndaa kat sampul tu, kalau tak ade, macam mana agaknya..
Punya la cunndaa sesat nak pergi rumah akak tu...

Memang no. Lot kami Sama, tapi Kampung yang berbeza..
macam mana la kecuaian ni boleh berlaku..
Rumah Cunndaa LOT 184,
 Dulu ade gak surat sesat dar LOT 84  sampai ke rumah cunndaa...
pening kepala cunndaa pi cari rumah tu sebab surat tu penting.
Pernah kan Someone hantar surat kat kita, tapi tak sampai ke tangan kiter ^^..
Hope Kecuaian ni tak berlaku kat korang semua...

Pakai Baju Warna Ceria, Sudilah KOMEN sepatah dua

45

Nama Kampung dan Bandar yang Pelik serta Unik

Salam, 

Cunndaa nak kongsikan dengan dalim-dalim semua

 nama Kampung yang unik di Malaysia nie..

Jum....











Yang 2 kat bawah ni bukan kat Malaysia, yang ni kat oversea....



Share ngn kitorang semua nama kampung yang Unik di Daerah anda yukkk... \('_')/

Pakai Baju Warna Ceria, Sudilah KOMEN sepatah dua

16

Mood : Merajuuuuuukkkkkk

Salam, 
Cunndaa masih dalam mood merajukkkk... Aiseyman, menciikkkk taw..

Cunndaa tak suka dia buat cunndaa macam nie..

Apa salah cunndaa sampai die sanggup buat cunndaa macam ni..

tak kira..tak kira...
Merajuk tetap merajuk..
Pujuk laaaa law berani... 

Geram tawww...
Dalim dalim semua geram takkk??
Nuffnang sekarang nie makin kedokot kan?? kan??
Ape taknye..
Dah berzaman kottt cunndaa menanti dengan penuh sabar BE ke-9
hukhukhukhukkk..sabo jelah...
Yang menanti tak kunjung tibaa...  


Ugut sikit...

Tak nak bg BE, cunndaa buang nuffnang dr blog cunndaa yang glemm ni..hakhakhakhaktuiii
Cunndaa taknak banyak, juz nak doblas hengget je diknon oiii...
Sabau menunggu BE ke-9
law dapat doblas hengget tuu..
Al-maknanya Cunndaa dapat cash kan lah ye...idok gituu??
Tapi tak nak cashkan..tunggu beranak cucu laa kat situuu....  


Merajuk dengan Nuffnang...
Tapi tak merajuk dengan Encik B cunndaa... 

Pakai Baju Warna Ceria, Sudilah KOMEN sepatah dua

22

Ketawa Dan Airmata

Salam,
Kita sebagai manusia memang tak boleh lari daripada masalah

Semua orang menghadapi masalah daripada sekecik-kecik masalah hinggalah sebesar-besar masalah..  

Hadapi masalah dengan tenang...Setiap masalah ada jalan penyelesaiannya..

Tapi kenalah berusaha kerana tanpa usaha, masalah itu semakin menghimpit dan akan memeningkan kita sehingga kita akan Burn Out. 


Air Mata yang menjadi peneman dikala masalah menghantui diri..

Tapi, jangan biarkan masalah membelenggu diri anda..
Luahkan dan kongsikan masalah tersebut dengan orang yang paling anda percayai..
InsyaALLAH, walaupun masalah itu tidak boleh diselesaikan dengan mendadak, 
sekurang-kurangnya anda akan berasa LEGA...

Ketawa..
Semua orang berhak ketawa...
Tapi ketawa biarlah berpada-pada
Jangan sampai ada orang lain terasa..
Dengan ketawa, anda mungkin akan bahagia
Ketawalah dengan sepuas hati jika itu yang akan buat hati anda riang gembira.
Sekian,


Pakai Baju Warna Ceria, Sudilah KOMEN sepatah dua

12

Cheff Cunndaa gituuu.... Jum Traaaiiii

Salam,
Semenjak menjadi Suri Rumah Tangga separuh masa nie, Cunndaa melantik Mama cunndaa sebagai ketua Cheff kat umah...wakakakaa....
Cunndaa sebagai Pengarah Cheff...*banyak la pengarah*...
Pengarah yang suka meminta kat mama masak tu, masak nie....
Yelaaaa...Daripada duk tanam anggur je, musim kemarau ni mana nak berbuah..

Baik hanguskan dapur, boleh jugak kenyangkan perut...
Makin munceeettt la lepas niee...hehehee



Nak Taw Cunndaa masak ape??
Oke...jum skodeng picture kat bawah...
=====
=====
=====
=====
=====
=====
=====
=====
=====
=====
========
======
=====
====
===
==
=
jeng..jeng..jeng...

Ada rasa goyang-goyang tak??
rasa lapar tak....??
Cunndaa pun lapau tengok ni...


Ni mee Kari Cunndaa selaku Ketua pengarah mengarahkan mama cunndaa masak...
Saje men masak-masak dengan mama..
Dah lama nak post, cumaa terbantut...
Jangan cakap Cunndaa tukang kacau je oke...
Cunndaa tukang hulur bahan-bahan kat mama...kehkehkeh...
Petang esok nak mengarah mama masak Laksa Pinang pulak...
Jum daftar kursus masak dengan mama cunndaa...
kekekekekeee....
Sekian,

Pakai Baju Warna Ceria, Sudilah KOMEN sepatah dua

12

Segmen Bloglist Abang TeroR : Tanah Tumpah Darahku... special versi Cunndaa

Salam sayang untuk semua..
Before taip entry laju-laju..cunndaa jamu mata korang dengan picture kat bawah ni ye...
Sila skodeng sampai juling mata..
law tak nampak, sila klik untuk tumbesaran tak pun sila tukar laptop baru..wakakaa..
Tak perlu hafal pun nama sorang-sorang...cunndaa idok mau itu....
Cunndaa mau dalim-dalim semua teropong nama cunndaa jee.....

------> BLOGGER KELANTAN tuuu.... <------
cer teka kat mana cunndaa curik picture tuuu.....
kalau dapat jawab dengan betul, sila la join skali...
(sambil pomot...) kalau tak tahu, sila TERJAH SINI.

Yang pelik bin ajaib, musykin binti hairan nya...................................
Cunndaa baru je nak join bloglist abg teror ni.. 
Tapi kenapa sebelum join nama Cunndaa dah ada...
Wowwww.... TERASA DIRIKU BEGITU BERHARGA.... kikikiki
peace..senyum hepi sebab special..wakakkaaa

SILA KEMBALI KE PANGKAL JALAN....
DENGAN MENJAWAB SEMUA SOALAN.....
DIMANA ANDA DILAHIRKAN ?

Dinegeri KELANTAN DARUL NAIM.
DIMANA ANDA  DIBESARKAN ?

Di negeri CIK SITI WAN KEMBANG.
NEGERI PILIHAN UNTUK DIMASUKKAN DALAM BLOGLIST ?

KELANTAN.

Awal-awal lagi abg dah masukkan....
hehehee...tenkiu..
CERITAKAN SEDIKIT MENGAPA MEMILIH NEGERI TERSEBUT ?

Sebab Negeri Kelantan adalah negeri Tanah Tumpah Darahku... 

*ayat macam lirik lagu Kelantan la pulak...*
dan sebagainya...hahahaaa...*ayat taip n3 sedang ngntuk*
 Sekian,

Pakai Baju Warna Ceria, Sudilah KOMEN sepatah dua

21

Jujurlah Padaku.... Bila Kau Tak Lagi Suka..

Salam, 
Semua orang mempunyai kawan, teman, rakan dan sahabat....
 Tapi adakah mereka selalu ada disisi kita disaat kita memerlukan mereka???
Itulah mereka......
Berkawan bila Perlu...
Time senang, berkepit tak kira waktu...
Tapi time bersedih, senang je angkat kaki tak peduli...
Depan baik, Belakang tepi kiri kanan apa yang tak dicanangnye..
Ni jenis kawan yang bermuka-muka... Hipokrik..
Depan kita puji melambung, Tapi belakang kita wallahua'lam.
Perasaan Hasad Dengki (PHD)
Yang ni PALING CUNNDAA tak suka... perlu ke PHD dengan orang?
Tak boleh tengok orang lebih daripada kita..
Kalau tengok sidia kena puji sikit, mulala kita tak senang duduk...
Hamboi3...cantik perangai ye....
dah die memang pandai,cumel, lawa....kenapa tak boleh terima..?
Kawan makan kawan... Tikam belakang kawan..
"Helowww...tu gurlprrreen aku okey....senang2 je kau nak kebass...
Kate kawan baik....ni yang kau balas dekat aku..."
"Kawan menangis susah dicari...mereka ramai angkat kaki"

Jadilah kawan, teman, rakan dan sahabat yang...
Sentiasa ada bila diperlukan.... 
Sahabat selamanya...
Sekian,

Pakai Baju Warna Ceria, Sudilah KOMEN sepatah dua

23

Amboi Perempuan tuuuuu....... kaki Paww


Pakai Baju Warna Ceria, Sudilah KOMEN sepatah dua

7

Menjawab Soalan Dalimku yang Cute

Salam, 

Dengan ini mengumumkan bahawa diri cunndaa sangat bertuah....

wakakkakaa...TAHNIAH..TAHNIAH...

bertuah laaaaa sangatkan....
Amek ko kena jawab soklan.....muaaahhhaaaa...

Okey...okey...soalan ni di tag oleh My Dalim yang cute, cun dan lawa...
sila terjah blog beliau Sharifah Zakiah...

Berpeluh laaa ketiak cunndaa nak menjawabnye...kehkehkeh
 5  TARIKH PENTING

✿ 26 Mac - Tarikh cunndaa lahir melihat dunia ciptaan ALLAH swt
✿ 02 Okt - Tarikh lahir mama cunndaa
✿ 27 Julai - Tarikh arwah abah mengadap Ilahi (Al-fatihah)
✿ 21 Feb - Tarikh lahir Encik "B"
✿ 13 Okt - Tarikh Encik B bagi ayat-ayat cinta....
5 PERKARA YANG DIBUAT SEMALAM

✿ Hantar mama pegi bank
✿ Jadi chef kat umah, masak mee goreng special.....best woooo
✿ Mesej ngn Encik B sampai lebam jari..
✿ Tengok TV cite NORA ELINA
✿ Korek Hidung...wakkakaaaa
5 PERKARA YANG BUAT CUNNDAA HAPPY

✿ Sekarang Cunndaa kat umah kan duk tanam anggur, 
Paling buat Cunndaa hepy, Setiap Pagi mama akan tanya Cunndaa, Nak makan ape hari ni....? Auhhh....setiap hari maa cunndaa nak masak special2 tuk cunndaa...
✿ Jiran Sebelah rumah cunndaa cakap cunndaa gemooookk sikit skrg...
yuhuuuuu...hepiiii wooo...
sebabnye orang asik kate cunndaa ni kecik je...
✿ Apa yang Cunndaa nak, Family esp Mama cunndaa akan tunaikan..time kasih mama
✿ Tak lama lagi Cunndaa nak KONVO....hadiah kejayaan yang paling bermakna tuk mama.
✿ Encik B sentiasa ada disaat hepy dan sedih.....walau jauh dimata, tapi dekat di hati...lebiu B
5 SEBAB JAWAB SOALAN

✿ Sebab tengah bosan...
✿ Blogger Cunn yang tag...kehkehkeh
✿ Soalan tak meleret...simple
✿ Cunndaa tak perlu perah otak utk jawab soalan...muahahaaa
✿ Sama Seperti Diatas..
Blogger yang ditag.
✿ Cunndaa tag semua yang terasa nak menjawab soalan nie...terbukaa....-

Sekian, 

Pakai Baju Warna Ceria, Sudilah KOMEN sepatah dua

16

Bila Nak Bayar Hutang hah......??

Salam,
Dalim-dalim semua ada hutang dengan kawan2, jiran, boipren/ gulpren tak ??
atau ade bagi pinjam duit kat sape-sape ??
Law ade, macam mana la caranya nak mintak duit tu ye...?
"Weyy...bila nak bayau utang?? kang habis rumah ko aku simbah cat kang..."

" Aku nak duit aku, sekali ngn bunga sekali"... hamboiiii hamboiii hamboiii....bungaa siap..
helow, helow, helow...
kat atas tu adalah contoh rekaan semata-mata...diulang ye..
Contoh Rekaan
bila kita dah geram sangat dengan pemiutang...
macam tu la gayenya..
terasa nak sepak je muka die kan..kehkehkehh...
Tapi masalah cunndaa sekarang, Cunndaa yang BERHUTANG...
kwang..kwang..kwang....amek ko.
RM 184.40
tu hutang konvo aiii...
bajet kan banyak la cunndaa berhutang dengan UKM,
rupanya tak sampai rm200.00
Alhamdulillah...
kawan-kawan yang lain ade 3ratus, 5 ratus...7ratus pun ade....
Tak sabau nak konvo...
yipiiieeee...
Sape nak tolong bayarkan nie...adussss...parah..parah...
Sekian, 

Pakai Baju Warna Ceria, Sudilah KOMEN sepatah dua

30

Virus Menyerang Hati... Parah.. Parah.. Memang Parah...!!!

Helow...helow...helow...

Betui ka orang duk habaq mai yang....
"Cinta WANITA adalah diibaratkan seperti LAYANG-LAYANG..
Bila dikejar, ia lari....bila ditunggu, ia menanti.."
manakala...
"Cinta LELAKI adalah diibaratkan seperti cermin...
walaupun cermin tak berbohong, tapi sukar untuk dipercayai..."
Tapi yang Cunndaa alami sekarang adalah ,
virus C.I.N.T.A yang duk menyerang hati...
Aduiii..memang parah....
Cinta Jarak Jauh..... 
biasanya duk dengau pengajian Jarak Jauh (PJJ) 
tapi kali ni penyakit CJJ plak yang cunndaa tanggung...

Hope Encik boypren Cunndaa tu cintanya tak seperti cermin...
Tapi... biarlah....
 Cintanya seperti SUNGAI..
Airnya yang sentiasa mengalir,
 dan tak kan berhenti mengalir buat selamanya walaupun musim kemarau...
kerana cintanya Tak mengenal Musim...
Auuuwww....mood jiwang la pulak petang-petang ni sambil layan goreng pisang....
Sekian,

Pakai Baju Warna Ceria, Sudilah KOMEN sepatah dua

25

Skodeng Picture Pinky Momma sampai Juling

Salam,
Oyeah...oyeahh...
Walau orang duk sebukkk sebukk cakap sal butang follower hilang, widget hilang..
Cunndaa tak nak cite bab tu...
Sebab korang dah cite dah....kehkehkehhh...
Jum layanggg cite cunndaa yang nie...

Tadi masa duk berfesbuk,
Tiba-tiba ada gurl cunn add cunndaa...
Fuhhhh...sape lah gamaknye yee...


Sila skodeng Picture mommy cunn bertudung purple tu sampai juling mata yee..
Kenal??? kenal?? kenal??
hissshhhh...tipu la kalau korang cakap tak kenal...
Tu lah die pinky momma...
Seyesly terharu sampai tergaru-garu cunndaa bila blogger otai add fesbuk cunndaa
Al-maklumla, cunndaa ni blogger petai jee..
T____________T
boleh tido sambil tenyum sampai telinga la malam nie..


Kepada newbie2 sekelian alam, boleh terjah  BLOG PINKY MOMMA
Seyesly, sekali jenguk, kompen hari2 akan jenguk...hikhikhik..


Selamat berkenalan dengan blogger-blogger semua..
Tak kira kat fesbuk or kat blog kite bermesra-mesra..
Cunndaa hargai semuanya..


Kepada yang add cunndaa kat fesbuk, kalau cunndaa BELUM confirm, 
Mesej cunndaa okey, 
sebab kadang-kadang tak cam korang ni sape..
Sebab hensem-hensem dan cun-cun sumenya....
btw, hepy anniversary to pinky momma & husband
semoga ceria sokmo..
diberkati ALLAH swt..
ditambahkan zuriat yg soleh dan solehah, comey dan hensem..

cikidauuuuuttt.....
peace \(",")/
Sekian, 

Pakai Baju Warna Ceria, Sudilah KOMEN sepatah dua

5

Blogger Lelaki VS Blogger Perempuan

Salam, 
( Sila klik banner jika dalim semua nak join okeee )

Petang ni dengan rasa malu-malu meow nya nak menjawab soalan abang Ben yang berbunyi :

" SETUJUKAH ANDA BAHAWA WANG HANTARAN PERKAHWINAN DISEDIAKAN 100% OLEH PIHAK PENGANTIN LELAKI ? "

Omaiigod.... 
Soklan abang ben sangat bernas..Cunndaa kena perah otak untuk menjawabnya..
Jawapan Cunndaa :
TIDAK SETUJU.
Kenapa Cunndaa Tidak Setuju ?
Perkahwinan adalah ikatan suci yang terbentuk antara lelaki dan perempuan .
Bahasa yang lebih lembut lagi ialah perkahwinan merupakan perkongsian hidup lelaki dan perempuan. 
Masing-masing mempunyai tanggung jawab dalam mendirikan rumah tangga mereka.
Dah namanya perkongsian hidup, 
Jadi tak salah sekiranya wang hantaran juga dikongsi bersama antara pasangan.
Al-maklum lah zaman sekarang ni, Wang hantaran bukan lagi nak sebaldi hati nyamuk, sedulang hati belalang...
mau 10 ribu serba satu...
Aiyoooo mati berdiri la si lelaki kalau hantaran melambung tinggi.
So, bincang elok-elok dengan pasangan dan tak salah kalau share dengan bakal pengantin perempuan.
Point Utama, BERBINCANG dan BERTOLAK ANSUR..
btw, Selamat Pengantin Baru kepada Bakal pengantin baru yang nak kawen cuti sekolah yang bakal tiba Bulan Jun nie..
cikidauuutt....

Sekian,

Pakai Baju Warna Ceria, Sudilah KOMEN sepatah dua

24

Give Up Berblog..... Tapi Semangat telah dipulihkan...

Salam,
Helow...helow...helow..
Pernah dengar Virus Malware tak... 
Dah lama virus malware ni duk menyerang, menyengat dan menggigit widget-widget kat blog...
Cunndaa salah sorang yang dijangkiti virus Malware nie...
Aduhhh...memang tak senang duduk betul...
Semalam langsung cunndaa tak on9..
Sebab ada tetamu datang rumah,
 tak maniss la pulak duk ngadap lappy time ade orang kat umah

Malam ni bila online, sign in blog...aduhhh...
keluar satu gambar...cantik dimata, sakit dihatiii...
Masalahnye cantik ke... 
Kalau dalim-dalim semua pernah tengok gambar kat bawah ni kat blog anda sendiri or kat blog org lain time anda BW tu....haaa...ni la namanya VIRUS MALWARE..

memang cunndaa mengelabah gilerr la bila keluar warning macam ni...

b4 ni cunndaa pernah jumpa time bw blog orang je..
Sekarang nie kena blog cunndaa sendiri..
Padan mukaa kan....

memang give up gilerr...Dah tak nak berblog lagiiii....Tapi cunndaa traiii tnya sifu-sifu cunndaa...Tok Wan & Cikgu Muzik 



Jum lerrr berkenalan ngn sifuuu cunndaa yang cool tuuu..hehehehe


tolongggg bini lipat kain tuuuu...

memang suami mithali betul cikgu nie...
 Cikgu ajar cunndaa step by step cara nak delete virus tuu...
oyeahhh..oyeahhh....
Alhamdulillah..
sekarang blog cunndaa bebas daripada serangan malware tuu...
thanks cikguu..
jasamu dikenang...

sebelum ni blog cikgu pun pernah terkena malware...
Jemput singgah blog sifu dan tongga cunndaa...
Alang-alang singgah baca tuuu..sila follow blog beliau...
Sebarang pertanyaan pun boleh diaju kepada beliau..
kerana cikgu Muzik  dan Tok Wan mmg stylo...cool...


Sekarang, baru lah cunndaa boleh bernafas dengan nyaman...
ngehngehngeh..
Sekian,

Pakai Baju Warna Ceria, Sudilah KOMEN sepatah dua

14

Terima Kasih.... Cikgu

Salam, 
Sempena 16 Mei, cunndaa ingin mengucapkan 
Selamat Hari Guru kepada semua guru, cikgu, pendidik 
dan sewaktu dengannya diseluruh Malaysia...
Guru sangat besar jasanya kepada kita semua.. 
Cunndaa sayang sangat dekat cikgu-cikgu Cunndaa, 
hope anak murid cunndaa pun sayang cunndaa..

Kejapnya masa berlalu..
Cunndaa masih lagi merasai sambutan
 Hari Guru Di Sekolah Cunndaa praktikal, 
Sekolah Menengah Kebangsaan Air Molek, Melaka...
Kalau ade blogger-blogger kenai sekolah tuuu, 
jangan ponteng sekolah naa...kehkehkeh..
letak pic menyibuk kat padang sekolah..
rinduuu sangat-sangat kat sekolah ni...

Dulu zaman sekolah,
Kalau cikgu duk mengajar kat depan...
Kita pun sebukkk lah duk bergosip ngn orang sebelah..
Sekarang, bila berada dalam dunia pendidikan,
Baru lah merasainya...
'Ooooo..macam ni kot rasa bila cikgu mengajar kita berborakkk..."
wakakkaaa...
Sebab tulah, kalau tak siap keje sekolah, 
jangan nak tipu cikgu, 
Sebab ayat tuu cikgu pernah bagi dekat cikgu kepada cikgu dulu...
kikikikikikiki...

Alhamdulillah, 
Cunndaa bangga dengan karier yang cunndaa ceburi.
Semoga niat murni cunndaa untuk mendidik anak bangsa
diredhai ALLAH swt dan dipermudahkan urusan olehNYA.
Aminnn...
tenkiu...tenkiu....orang terawal wish untuk cunndaa kat fb..lebiu more dalim-dalim..

Jika hari ini seorang Perdana Menteri berkuasa

Jika hari ini seorang Raja menaiki takhta
Jika hari ini seorang Presiden sebuah negara
Jika hari ini seorang ulama yang mulia
Jika hari ini seorang peguam menang bicara
Jika hari ini seorang penulis terkemuka
Jika hari ini siapa sahaja menjadi dewasa;
Sejarahnya dimulakan oleh seorang guru biasa
Dengan lembut sabarnya mengajar tulis-baca.
Sekian,

Pakai Baju Warna Ceria, Sudilah KOMEN sepatah dua

11

Just For You....

Salam,
Hellow...hellow...hellow...
Dah lama cunndaa  tak melawat blog kawan-kawan...
Nanti kureeenngg busy sikit, Cunndaa terjah dalim-dalim semua okeyy..
Yang mana follow cunndaa tu, cunndaa akan follow balik..tengsss...
Bt masa ni, cunndaa berpuasa dalam dunia blog dalam dua tiga minggu...ngehngehngehh...
Bukan tak berblog langsung, ade jugak blog cunndaa terjahhhh..
Al-maklumlah, bila duk umah ni..femesss sikit, kejap g datim ngn orang tuu,
kejap orang sana call ajak datim lagii...aduhhh...
Malam ni ade undangan dinner la plak....
aiiisshhh...bisi mengalahkan artis pencen cunndaa nie..
Cunndaa curi-curi masa yang ada untuk createkan header untuk follower bertuah cunndaa..
Follower yang ke-1515..
Cunn kan nombor tuuu..same cunn ngn tuan follower...kehkehkeh..
Nilah header for Lala Shaheila
hope Lala shuker ngn header ni...
Sekian,



Pakai Baju Warna Ceria, Sudilah KOMEN sepatah dua

18

Kalau Dah Mata Bertentang Mata...

Salam, 
"Kalau dah mata bertentang mata, Hati di dalam bagai nak gila..."
Sape-sape yang tahu lagu ni, boleh nyanyi sorang-sorang ye...
Tak larat cunndaa nak menaipnye sampai habis...kehkehkeh..
Okehhh..Stop nyanyi sekejap sebab cunndaa dengar macam sumbang je korang nyanyi...


KALAU DAH MATA BERTENTANG MATA ANTARA PEREMPUAN DAN PEREMPUAN, Apa topik yang diorang selalu SEMBANG?? 

Tambah-tambah lagi KALAU DAH LAMA TAK JUMPA, DAH LOST CONTACT, TIBA-TIBA JUMPA....
Topik ape eh...
agak-agak korang lah, ape yer... ??
Jeng..jeng..jeng...

TOPIK SEMBANG DENGAN KAWAN YANG SELALU JUMPA
Waahhh...makin cumel la sekarang, pakai produk mekap aper? Marykay ke??

(ALAT MAKE-UP)

Eh yuuuu, sekarang kat SOGO tengah SALE lah...Bila kita nak gi shopping kat sana? Dah boring la Midvalley nie... kehkehkehhh...(SHOPPING) 

Baju yang awak pakai semalam jahit kedai mana eh?? Sebelah rumah Pak Mat tempel tu ka??

"Tak main la jahit-jahit tempat low class tu.....Beli BUTIK oke..." wakakakkakaaaasik sembang sal BAJU BARU je... taukey getah pun boleh bankrup. 

"Aku tak main laaa pakai kasut-kasut pasar malam ni, Boleh berkudis kaki aku taw....Toing-toing-toing..(JENAMA)

Jangan ingat org laki je taw pentingkan jenama, SESETENGAH wanita pun pentingkan jenama jugak..

TAPI CUNNDAA beli yang jual dua pasang soploh hengget je...

ASAL SELESA..

TOPIK SEMBANG DENGAN KAWAN YANG DAH LAMA TAK JUMPA..
Kau dah Kawen ka?? (soklan 1st niiii...wajib tanya....) kikikikiki
Hensem nyeee Suami kau....atau.....Cantiknye Isteri kau.... Sepadan lah.. (Pujian)
Anak berapa dah??? cumel-cumel lah anak yuu.... macam mama n papa die....kwang-kwang..
Kerja kat Mana sekarang?? 
Imbau kenangan semasa zaman sekolah dan Universiti....
Itulah serba sedikit sebanyak bila mata dah bertentang mata...mulut tak kan berhenti bertanya itu dan ini...
Adakah Sama TOPIKNYA KALAU LELAKI BERJUMPA LELAKI...??

Sekian,


Pakai Baju Warna Ceria, Sudilah KOMEN sepatah dua

19

Only You... I Love You....

Salam,
Selamat hari Ibu Kepada semua Ibu, Mak, Umi, Mama, Mami seantero dunia...
Mama...
Dirimu satu dalam sejuta,
Engkau yang paling istimewa,
Jasamu tidak terkira,
Ku hanya mampu memberimu bahagia,
Penat jerihmu akan ku balas,
Walauku tahu takterbalas.. 
Mama,
Kasih Sayangmu membesarkan kami seribu rahmah
Lelahmu mendidik kami satu ibadah
Teguranmu dan leteranmu adalah azimat
Senyumanmu sering memikat.
 Mama tak pernah kenal erti putus asa
Mendidik kami sehingga dewasa
Mama lah ibu mamalah bapa
Semenjak pemergian Arwah abah ke alam baqa' 
Kusalam tangan mama
Kucium pipi mama
Kudakap tubuh mama
Tanda sayang untuk mama 
Mama istimewa dalam sejuta
Ratu hati pengubat lara
Tiada dua tiada tiga
Only you....I LOVE You...
U my everythings... I Love U so much... 
Sekian,


Pakai Baju Warna Ceria, Sudilah KOMEN sepatah dua

32

Cinta Direject......

Salam,
Pernah tak rase bila cinta kena reject...
Aduh.... ferussstttt kan.....nak-nak lagi bila jejaka or gurl tiptop.
Menangis tepi katil ler jawabnye....rompak ayat Jejaka Jambu rambut Otomen a.k.a Abang Stalker sat...

Bila orang dah tak hengiiinnn kat kita, macam-macam alasan yang dia bagi..
Same lah jugak dengan kita...
Untuk Tekel pujaan hati tu, macam-macam cara kita buat supaya hatinya terpikaattt...
Tapi sayangnye....Hidung tak mancung, Pipi tersorong-sorong..
Orang dah taknak, kenapa masih terhegeh-hegeh...


Pelbagai alasan yang diberi untuk menandakan dalam hatinya tak ada Taman.


1. Kerja banyak la dalam minggu ni... Lain kali la kita keluar.
2. Henpon takde credit la nak call or reply mesej yuuu....
3. Penat sangat, tertidooo tadi...Terlupee yang kita nak dinner sama-sama..sori ye..
4. Silent Hp tapi buat alasan tak perasan la awak call saya.
5. Sakit Gigi laa wahai awak, macam mana nk lunch ni, awak ajak kawan awak lah teman awak ye..
6. Kereta masuk workshop, so cancel lah jumpa.
7. Terpaksa balik Kampung.. jiran kawen
8. Outstation setiap hujung minggu.
9. Kawan minta tolong, die emergency...maaf..maaf..maaf...
10. Saya tunang orang....kehkehkeh.....terus terang lagi baik kan....kan...kan...

Itulah serba sedikit alasan bila dalam hati tak ada cinta untuk sidia...
Terus Terang lagi elok yang hati sudah dimiliki or langsung tak berminat...
Yang terhegeh-hegeh tu paham-paham lah ye bila sidia memberi pelbagai alasan...
Jaga diri, Hiasi peribadi...

Sekian,

Pakai Baju Warna Ceria, Sudilah KOMEN sepatah dua

27

Biaaa Betuiiiii Nie.....Blog Akan Di Delete

Salam, 
Dah 2, 3 hari Cunndaa busy dan  tak sempat nak online, 
Tapi bila online Cunndaa ade dengar risik-risik khabar yang akaun blog akan didelete kalau pakai yahoo... Biaaa betuiiii nie...?
Kalau korang semua terkejut, cunndaa lagi la terkejut kuasa dua.. 
Betul ke ni? Cunndaa masih lagi kompius..
Kalau nak tahu lebih lanjut, KLIK SINI takpun BACA YANG NI
Adakah berita ni sama seperti yang kita dengar dulu yang akaun fesbuk nak ditutup..
Tapi sampai sekarang masih on je fesbuk tu sampai bermacam2 fan page yang muncul..
RISAU... RISAU... RISAU....
sebab akaun blog cunndaa ni pakai yahoo bukannya pakai gmail...
Kalau nak bertukar kepada gmail, dengar-dengar kata bahawa follower akan hilang dan kena follow diorang balik...
Adussss.... seksa jiwa raga betuiii....
Kalau lah betul kena delete akaun blog cunndaa nie, babai blog..
Cunndaa dah tak nak berblog dah pas ni..merajuk setahun...
Sekian,


Pakai Baju Warna Ceria, Sudilah KOMEN sepatah dua

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

TENKIU DAUN KELADI, JEMPUT DATANG LAGI
PUSH >