15

Rasa Hati


Terima Kasih nuffnang..
Walau tidak aktif berblog lagi kini..
Namun Kasihmu padaku tetap Setia..
 BE ke-16..

Cunndaa Terfikir untuk off blogging...
Ade sape setuju??

Pakai Baju Warna Ceria, Sudilah KOMEN sepatah dua

18

Solat Tiang Agama

LEMBU. Aku makan rumput. tuan makan apa?
LELAKI. Aku makan nasi. kita tak sama.



LEMBU: tuan tidur di mana?
LELAKI. Aku tidur atas tilam. engkau tidur dalam kandang. mana nak sama.


tiba2 kedengaran laungan azan....


LEMBU: itu suara apa?
LELAKI: Seruan azan mengajak bersembahyang.


LEMBU: tuan tak sembahyang?
LELAKI: tidak.

LEMBU: samalah kita.
LELAKI: ????????????

Pakai Baju Warna Ceria, Sudilah KOMEN sepatah dua

20

Bila Hati Sedang Bersedih

Bila hati sedang bersedih
Wajah yang riang sukar untuk dipamer
Wajah muram yang menjadi tatapan.

Sudah diajar untuk tersenyum
Namun hati didalam yang bergelora membatasi semuanya..

Muka nampak tidak berseri-seri
Berkali diajar agar ketawa sampai nampak gigi
Tapi masih diam pamerkan wajah muram
Automatik suasana turut suram..

Kenapa ni.....
Jangan tunjuk sangat kita ada masalah wahai sayang..

Laaaa... patut la diam,
Orang tanya pun tak jawab
Biasanya kepoh seperti murai

Rupa-rupanya sidia kencing dalam seluar..
------------> itulah dia anak buah cunndaa yang berumur 2 tahun..
Baru belajar tidak memakai pampers..

Dia rasa bersalah agaknye, 
Dan dia rasa risau takut dimarahi..
patut la muram durjana..





Pakai Baju Warna Ceria, Sudilah KOMEN sepatah dua

25

Terima Kasih kepada semua follower | Doodle Pink

Salam semua.

Terima Kasih cunndaa ucapkan kepada semua yang datang berkunjung ke blog cunndaa, Terima kasih juga cunndaa ucapkan kepada semua follower cunndaa..

Walaupun blog cunndaa kurang aktif sekarang, namun ada juga yang sudi follow blog cunndaa. Sekali lagi cunndaa ucapkan ribuan Terima Kasih.

Follower cunndaa sudah mencecah ke angka 3 ribu, Pada awal berblog, cunndaa tidak pernah target bahawa follower akan mencecah angka 3K dalam jangka masa yang terdekat.

Dalam menceburi bidang blog, cunndaa lebih ramai kawan, banyak input yang cunndaa terima dan dapat serta aplikasikan sekiranya input itu bermanfaat, dapat berkongsi masalah dengan kawan walaupun dalam alam maya. Dengan dunia berblog, banyak benda positif yang cunndaa pelajari.

Jutaan Terima Kasih cunndaa ucapkan kepada follower baru cunndaa iaitu adik Erynna, Apa yang cunndaa sedia maklum, adik Erynna merupakan calon PMR pada tahun ini, Good Luck akak cunndaa ucapkan kepada Adik Erynna.. Terima Kasih kerana sudi follow akak. 


Disebabkan adik Erynna follower bertuah cunndaa iaitu follower yang ke-3000, akak cunndaa createkan doodle yang agak simple special untuk adik erynna..


Selain itu, terima kasih juga kepada Adik Sarah kerana menjadi follower yang ke-2999.. Penutup bagi angka 2K untuk blog cunndaa.. Adik Sarah juga merupakan calon PMR pada tahun ini. Semoga Berjaya akak cunndaa ucapkan kepada adik Sarah.

Cunndaa akui semenjak dua menjak ni, cunndaa kurang aktif dalam berblog. Namun cunndaa tetap berusaha supaya cunndaa kembali aktif seperti dahulu. Disebabkan cunndaa kurang aktif lah, ada insan yang sanggup UNFOLLOW blog cunndaa. Terima Kasih juga cunndaa ucapkan.

Cunndaa tak pernah memaksa sesiapa pun untuk follow blog cunndaa, jika anda semua rasa blog cunndaa ni patut untuk difollow, anda boleh follow TETAPI jika anda rasa blog cunndaa langsung tak memberi apa-apa kepada anda, terpulang... TIADA PAKSAAN dalam berblogging.

==========>

Baru sekejap tadi adik erynna menjadi follower yang ke3000 cunndaa, tapi sekarang sudah menjadi follower yang ke 2999. Cunndaa tidak kisah itu semua, tapi itu menandakan sikap tidak matang anda. 

TERIMA KASIH SEMUA yang tidak jemu-jemu datang ke blog cunndaa. Terima Kasih juga kepada rakan yang unfollow blog cunndaa kerana selama ini pernah follow blog yang langsung tidak bermanfaat ini.

Semoga Adik Erynna dan adik Sarah sudi ambil Doodle pink tersebut.. Hope suka ye..


Pakai Baju Warna Ceria, Sudilah KOMEN sepatah dua

15

RINDU

Saya kurang semangat untuk berblog...

Tapi saya rindu pada kawan-kawan blogging..

Rindu....

Sekian,
-cunndaa-

Pakai Baju Warna Ceria, Sudilah KOMEN sepatah dua

22

Ahmad Darwish Daniel


Anak buah cunndaa yang kedua..
Ahmad Darwish Daniel..

Dijangka lahir pada 29 September 2011
Lahir pada 05 Oktober 2011

Rupanya baby nak share tarikh lahir dengan cheq sue nya..
Patut la lewat keluar 6 hari..

Semoga Baby Darwish jadi anak yang soleh, sesuai dengan maksud Darwish iaitu WARAK.
Jadi anak yang membanggakan Papa dan Ibu suatu hari nanti.

Semoga membesar dengan sihat.

Pakai Baju Warna Ceria, Sudilah KOMEN sepatah dua

11

ALLAH SELAMATKAN KAMU

picture dirembat semasa celebrate besday taun lepas

ALLAH SELAMATKAN KAMU..
ALLAH SELAMATKAN KAMU..
ALLAH SELAMATKAN KAMU..

Hepy Besday To Chibie... (adik bongsu kesayangan hamba)

Muka chibie mintak hadiah

Adik Bosan (panggilan special for adik bongsu) dah genap umur dah ye..
Dah boleh kawen dah ni..
Tapi bia niq (panggilan family tuk cunndaa) kawen dulu taw..

Tak mo langkah badul..
Tak mo langkah bendul jugak

5hb Oktober, genaplah umur chibie 23 tahun tolak setahun..
Padan muka dah tua..hahahaa.. 

Semoga dimurahkan rezeki
Panjang Umur
Jadi Anak yang Solehah
Dan diredhainya..

Semoga berjaya..
Bakal jadi cikgu yang takmo garang-garang tunjuk gigi taring ohkess..

Nak kek and hadiah, datang sini...kehkehkeh

Pakai Baju Warna Ceria, Sudilah KOMEN sepatah dua

31

Demam


Saya demam..
Sebab tu saya tak online
Kesian saya..

Saya tak suka makan ubat..
Tapi kena makan jugak..
hukhukhuk
Kesian Saya

Apa mau buat...

Kesian saya..

Pakai Baju Warna Ceria, Sudilah KOMEN sepatah dua

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

TENKIU DAUN KELADI, JEMPUT DATANG LAGI
PUSH >