7

...kite kemudian...

Salam..
Hari ni hati terdetik nak citer sal kawan baik..
Semua orang mesti ada kawan baik kan, imposible x der kawan baik..
Walau ader sorang ke, dua ker...ok la tu..
Kawan baik ni x semestinya perlu bersama die setiap masa,
kawan yang kite kongsi masalah ngn die, kawan yg faham kita, kwn yg ade time kite hepy, sedih, marah dan kwn yg terbaik bg kite..2 la namanya kawan baik..
TEMAN, KAWAN, SAHABAT, KAWAN BAIK...semuanya membawa maksud yang berbeza walaupun  "UKHWAH" itu tercipta..
Dulu ms kecik2...kat kampung, kawan baik aku nama Manirah, kwn time Tadika..skrg die dh kawen n ade anak dh sorang..Afiq Haikal nama anaknya...beskan, muda2 ag dh ade anak...huhuu..

Masuk Darjah 1-5, aku sek kat SKP, Kota Bharu..
kawan baik aku nama Asma.
dh lama sgt x jumpa  Asma.. dlu everytime, everywhere..berkepit ngn die jer..walaupun time 2 aku kecik ag, tp aku dh pandai berkawan..sllu p lepak2 umah Asma..rindu nye kat mak die...Dh lama sgt aku x jumpa die, naek darjah 6, aku pindah sekolah... maknanye, hbis darjah 5 tu, aku dh x jumpa Asma lagi..tup2 jumpa kat fs n fb.time jumpa 2 kami masing2 dah umo 22 thun. maknanya dh 11 thun terpisah n jumpa balik kat fs n fb..gembiranya hati... skrg umo up ag 2 thun, so dh 14 tahun x jumpa Asma n geng2 SKP dlu...thanks 2 ol of u bcz masih kenal aku lg...terharu...
bl jumpa, tup2 tahu Asma dh tunang...congrate my dear... mg  ALLAH menjaga hub kamu ke akhir hayat...

Ms drjah 6, aku sek SKM,Pasir Mas..kat sek 2 aku x de kawan baik..kwn rapat je..papepun, bes sek kat c2 n kenal korang...Rosma, Poje, Bidi, Bimi, Aini, Nurul dsb..

Masuk sek Menengah, aku sek Maahad Pasir Mas..
sek je Maahad, tp aku sewel gak..but, im stay a gud gurl ok..huahuahua..
Time sek Maahad, kwn baik aku Ezra n Pipa..
Aku syg sgt kat Ezra...Ezra bukan stakat kawan aku jer, tp macam dh jd anak mak aku jgk..
Dlu, Ezra sllu lepak kat umah aku, tido kat umah aku, mkn kat umah aku...wat kek same2...besnye bl ingt balik time 2..tp skrg dh x blh..Ezra dh kawen dh, 2 tahun lpas die kawen...
tp blum ader rezeki nk dpt anak agi...Ya, Aku doakan kau timang anak, putra putri soleh n solehah...
Keluarga suami Ezra baik ngn kuarga aku..dh mcm sedara dah..org kate, law kawan baik kite kawen..baik nye tu dh laen dh kan sbb die ade tggungjwb sdri..aku turut merasakan tu..dlu kami kongsi maslah, sering outing, tp skrg, aku segan la nk cite masalah aku kat die, ofcoz la die bgth suami die gak...huhuu..
t x pasal2 Abg Bob 2 perli aku...x mo ah... skrg law nk outing ngn ezra pun susah dh, tambah2 Ezra kerja, law outing pun, Abg Bob mst menyibuk same...so, skrg..tempat outing terbaik kami ialah rumah aku n kdg2 umah mak mertua Ezra..huhuu...
pic ezra kawen...

Pipa plak, dlu ms kat sek, sllu gaduh ngn die..hahaha..walaupun kami baik, tp stil gaduh gak..biasala kan, bl kawan ber3, ader je yg laen x puas hati....Balik sekolah biasanye aku p lepak umah Pipa law aku x ke umah Ezra...aku ni mcm kaki jalan umah org la plak aku rase...huhuu. dh org pun kaki jln umah aku...adil la kan..
Pipa sek Maahad x lame, sampai form2 je, Pastu die pindah sek..
Ry Puasa Tahun lepas (2009), die dh kawen...besnye...sume org dh kawen...bl turn aku ni?? huhuu

Aku p la kawen pipa ni ngn adik aku, ezra n abg bob (suami ezra)..meriah tgk org kawen..terasa nk kawen jgk..huhuu..gediks..
Rs terharu sgt sbb Adik die nangis ms Pipa sanding..Pipa ni anak sulong, amat rapat ngn adik2..myb adik die fikir bila Pipa kawen, dh x blh nk mesra2 mcm dulu...myb la kot...Aku pun naek sebak..
tambah2, Mak pipa dtg peluk aku...Ya ALLAH, hati aku terharu..patut la aku rs laen mcm. Ms 2 aku juz slm je, sbb Tuan Rumah mst la sibuk kan layan tetamu2 laen yg bertandang...Aku ingt Mak die dh x kenal aku, al-Maklumla, lepas form2 pipa pindh sekolah, smpai la umo aku 23 time 2, aku x p dh umah die..
Rupe2nya Mak die still ingt aku...Mak die dtg pluk aku, bgth die masih ingt aku, tny kbr aku, nape lame x dtg n mcm2..HATI aku jatuh sebak pl, aku mmg mudah sensitif law ngn org tua...br aku rs, persahabatan yg aku bina bkn antara aku ngn Pipa jer, tp Antara aku, Mak die n Adik2 die sama...thanks a lot..

Aku sek Maahad smpai f3, pas2 aku pindh Sek SMKSID..
Asyik pindh sekolah jer kerjanye...
sbb 2 ramai kawan..huhuu
Kat sek ni, Aku rapat ngn Rosliza ( pic pakai tudung itam)...
aku syg gile2 ngn persahabatan aku ngn die ni..
Ry Haji baru ni Liza dh tunang, tp aku x leh g sbb at d same times, cezen aku kawen..
sory sgt2 syg...tp InsyaALLAH, mu kawen nnt, aku hadirkan diri,,,jnji kena kwen time aku cuti n tarikh nye x same ngn tarikh aku kawen...wakakaka..
Byk sgt memori tercipta ngn Liza, esp time kat Hostel...sume mslh d kongsi bersama...luv u so much my darling..
Aku doakan yg terbaik utk mu syg..
pic time liza bertunang...congrate my dear..

Skrg aku Study UKM...
my besfren is Noorhidayah.
die kawan,teman,sahabat, n d vital points is, die gurlfren aku...huhuu
Die x kawen agi..tunang pun x..
tp bakal laa...bila, ngn sape 2 x tahu..
sape 2 yg bc blog aku ni yg solo, leh la law nk kenalan ngn die..hehe..
thats ol in d times...
t  jumpa lagi next post...
bye

Saturday
1004pm : 07 Feb 2010.

Pakai Baju Warna Ceria, Sudilah KOMEN sepatah dua

7 Orang Komen:

ijad said...

cantik foto...

pinkoq_syuhada said...

kwang jaq hang duk pomote aku lam blog hang..aduii!!!...ak pn xtaw nk tunang n kawen ngan sapa..hang kawen la dulu..pah2 habaq kat laki hang srh cr kat aku sorg....hahahah.
p thanks a lot nah..coz anggap aku saeng baek hang..wlpun duk gaduh, duk masam muka, duk gelak tawa..p hang la kwn aku ssh sng kat cni..aku sayang hang taw..kadang2 aku ni gila ckit..slalu duk buat hang kecik hati kan..sory nah..tp bila pk2 balik..kita gaduh2 pun stay gak bersama kan..p member2 yg kita dngr duk gaduh2..cm ssh nk baik2 cm depa dulu2..hang perasaan x?...aku x suka gaduh lama2..org kata hidup ni x slalu manis..kdg kala pahit 2 lagi mematangkan kita..hu3..

by : pinkoq

Hyda said...

kurang ajar ke?
law slh, sori..t mendatang x citer ag..
nm lagi kwn, still ader 2 sume, mn ader kwn yg x der masam2 muka, gaduh2 kecil or besar..
nobody is perfect..
lg kan lidah lagi tergigit...
erm, sal diorang gduh2 x baik2 tu, prasaan la..dak clas kite pun ader..huhuu..
so, moral of d story : jgn kawan terlalu baik..cam gitu ker??
pape jelah...huhuu..

suzaini said...

bgi aku kawen dlu

Hyda said...

suer : nk kawen dlu ke?
wow, x baek langkah bendul noo..
bgla kak daa kawen dlu...
hahaaaa...
cpt2 la cari calon ke kak daa...nk kawen dh nie
wakakaka

Khairul Rrijal said...

napok warak

Khairul Rrijal said...

napok warak

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

TENKIU DAUN KELADI, JEMPUT DATANG LAGI
PUSH >