19

✿✿✿ LAMEE nyaaaa SEKEJAP ✿✿✿

Hari ni cunndaa nak berceloteh sikit, rasenya dah lame la cunndaa tak berceloteh..
Eh yer ke lama.... rasenye baru je kot....
Ape-ape jelah erk...


Korang semua pernah tak rasa bahawa SEKEJAP tu sebenarnya LAMA...?
Kepada sesiapa yang pernah rasa, xperlu angkat tangan pada cunndaa pun, jawab slow-slow dalam hati okess dalim-dalim..


Anda Akan rasa LAMA nya SEKEJAP tu bila anda dalam situasi


MENUNGGU BOYPREN or GURLPREN
mana abang sayang nie...kate kejap je nak pergi toilet makeup...tak muncul-muncul lagi nie..haiiisshh


ANDA BOSAN 
(espcially time dalam kelas 1 jam je pun kelas yang mmg sesungguhnya mau sleeping beauty sambil mimpi Fahrin Ahmad yg sedang text msg kat... opkos la kat cunndaa)


MENUNGGU TURN MASUK TOILET
(Isshhhh cik kak tadi kate nk masuk jap je, berzaman dah tunggu ni, x mau kuar-kuar gak, intai kanggg)


ORDER MAKANAN or MINUMAN 
law time lapau tahap nak makan orang, ghasenye memang akan terasa lameeeee bila lepas order tu, die kate, "Sekejap yer dik manis"


Dalam berceloteh ni, teringat pulak masa cunndaa gi Pahang hari tu, Adik Fakhrul (+-5tahun kot umur die) mintak cunndaa ajar dia maen game kat henfon, Punya la  ralit bermain game, tak sedar sebenarnye.....yang cunndaa ni juz tukang ajar..Tapi cunndaa pulak yang lebih-lebih bermain game..


Fakhrul : Akak, ajar la macam mana nak main game ni...


Cunndaa : Okey, meh sini akak ajar.


Fakhrul : senyum menggoda kat cunndaa sbb cunndaa nk ajar die..


Cunndaa : kalau Fakhrul nak naik atas, tekan sini n bla..bla..blaa..


Fakhrul : okey akak, bagi fakhrul main la pulak..Fakhrul dah tahu dah..


Cunndaa : Tunggu sekejap ye...(sayang nk tinggalkan sbb point dh banyak) kikiki..
terus bermain n d perhatikan oleh Fakhrul.


Fakhrul : AKAK, LAMANYE SEKEJAP...


Cunndaa : Opppsss...terkelu...ngeeeeeeee..sori sayang, and terus bagi sambil kenyit mata...


"LAMA" rupanya "SEKEJAP" tuuu law ade orang menunggu...


Sekian, 


Pakai Baju Warna Ceria, Sudilah KOMEN sepatah dua

19 Orang Komen:

bL0g BudAk BaEk said...

sekejap bagi kita yang memainkannya . lama pulak bagi orang yang menunggu . hahaha .

nanirawwr! said...

hehehe. btol2. tmbh2 lgi mse tggu boyprend kan ^^

cunndaa said...

@ budak baik : yuppsss, dats rite..baru je rase main, tp dh lame dah bg die yg duk menunggu tu..hehehe

cunndaa said...

@ nani : opkoss my dear....hehehheee

farasakura said...

xfhm la ..=,= fara da pening ..otak da pusing-pusing hahaha

cunndaa said...

x faham kenapa sayang??
heheheee....
tido skrg la, smbung bw esok plak, kesian dh tu, dh pusing2 jadinye..

ANATI SOKI said...

setuju sgt!! time tunggu bf mmg rasa lama gila.. hehehehe.. pastu mula nk bebai kt bf. wakakakaka.. hehehe.. anat slalu cmtuh.. hehehe
btw. anat fllow kmau ek

cunndaa said...

yesss..dats rite, mcm 2 la jgk law c dia yg tggu kite...
nak2 gurl ni bersiap lame kan...
lamenye lah sekejap yg kite maksudkan tuh...

tengs ye follow, akan terbang utk follow Anati

susu said...

hoho, lawo doh

~eZmALiZa~ said...

hahaha...tergelak kecil ezma bace entry ni...nice one... :)

Wan Fakhrul Rin said...

Err.. soalan out-of-topic, knape ye sy tkan button fllw, tiada gambar dan nama? musykil ni.... -.-

cunndaa said...

@ susu: tq cayunk

@ezma: hehehee..... =)

@ Wan Fakhrul: sori dik, akak pun tak tahu knp jadi macam tu... akak pun pelik knp tak kuar pic, tp jgn risau, akak dh follow adik, tq follow n letakkan link adik..

Cik Tqah said...

hohohoho.. tunggu orang memang seksa.. orang tunggu kita pon seksa jugak kene cepat2..kan2

Sunah Mohammad said...

comelnye blog kamu~ :)

Meh Baca Entry Baru

cunndaa said...

@ http://atieshaadriana.blogspot.com/
Cik tiqah... yup, betul tu... sangat seksa law tggu org kan..law org tggu kite, kite plak yg tak terasa..kehkehkeh

cunndaa said...

@ Sunah Mohammad : tenkiu...
thanks bg link, insyaALLAH, akan menyusul ke blog kamu

Anonymous said...

hehehe.. sian adik cunda.. hehehe

pak long said...

salam...
ada masa sekejap..
ada masa lama...
keja dan lama.....penin aku..

cunndaa said...

bukan adik, tp sepupu kawan...hehehhee..

@pak long cikgu : sebab tu title ni Lamanya sekejap...hukhukhuk

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

TENKIU DAUN KELADI, JEMPUT DATANG LAGI
PUSH >