26

25 THINGS ABOUT ME

 Salam to all of u..
Sedikit terlewat untuk post entry ni...dah lama MERAH tag cunndaa untuk dijawab....
fuhh..memang mengeluh sekejap untuk fikirkan ape yang nak d share 25 things about me....i'll try.

1. nama diberi NURUL HAIDA

2. Anak Jati Pasir Mas, Kelantan. sape2 yang duk pasir mas gak, leh la say hye2 nnt...kuikuikui..

3. Study kat UKM, final year in education

4. Geli geleman dengan kucing meow-meow

5. Kurang takut dengan Lipas.

6. suka makan Bihun Sup & Laksa Penang. Memang buat saya lapau sekarang...

7. Ada Seorang Abang, Seorang Kakak, Seorang Adik, Seorang Abang Ipar & Seorang kakak Ipar
::: Baru Sorang dapat anak buah :::

8. Sayang giler kat anak buah, Darwisya Dariah

9. Suka Mandi sungai belakang umah nenek sambil naik rakit.

10. Ada 3 orang kawan baik... Amy Saliha, Noor HidayahSuzaini CM.

11. Suke warne PINK & PURPLE

12. Kurang suka Mee Goreng, sbb kadang-kadang bila makan, pahit......kurang besh..

13. Akan menyampah pada someone yang berlagak pandai dan suka menunjuk-nunjuk padahal berlagak je lebih...

14. Sekarang ni, suka pakai shawl....tak kira la orang kate muka nampak senget ke, booolaat ke, tak sesuai ke..yang penting selesa. peduli haper orang nak kater...kikikiki

15. Bila la boleh beli benda alah nie..

16. Gemar bershoping...tapi tengok bajet jugak....law bajet sikit, shoping berpada-pada...

17. Suka baca novel.. terutamanya novel keluaran alaf 21 & Prima. 

18. Suka tengok gambar-gambar orang kahwin...lawa-lawa u...law boring, mesti skodeng pic kat fb..
**mau kawen jugak....**

19. Mudah menangis..baca novel pun boleh nangis, apatah lagi kalau tengok cite yang sedih-sedih.. Sangat tak boleh tahan bila tengok cite yang berkaitan dengan anak derhaka or yang tak mengenang budi ibu bapa.

20. Bila la Fahrin Ahmad nak jadi boyfren cunndaa....
*urrrmm...berangan jelah **

21. Suka tengok cerita seram-seram sejuk yang ada unsur komedi, takde la boring sangat kan....

22. Kuat makan, tapi badan memang susah gemuk, sape2 yang ade tips, leh la share ngn cunndaa.

23. Cunndaa berangan nak pakai kete caldina or swift.

24. Becoming a teacher, insyaALLAH.

25. Genaplah 25 tahun umur cunndaa sekarang nie.... dah tua upenya aku nie....errmm.

yesss!! siap juga 25 things about me..

Sekarang tiba giliran untuk tag 25 kawan-kawan blog....memang berpeluh ketiak la jawabnye..
Suer :: farah :: Erza :: sayra :: haliqa :: una :: vanilla :: jannah :: siti :: yatt :: yua :: Lily :: TQah :: Lynn :: tiefazatie :: t-qah ::nikisa izas :: along :: maiz :: shidah :: faa niza :: zizie  :: maisara :: akemilurves :: saydaa

Sekian,

Pakai Baju Warna Ceria, Sudilah KOMEN sepatah dua

26 Orang Komen:

haliqA hanimkuM said...

tq tag! but dah buat lah,
sori tengs tag!

cunndaa said...

@haliqa: ist okey....hehee..

susu said...

i like lah.. sbb dlm 25 tu ade i, kikiki..nti i wt..ehh u, ltk mknn tu wt i lapau je

kaumilikaku said...

aww! tengss tagg k :)
nnti i buadd :)
btw , lawwaaa <3

saydaaOmar said...

thanks tag!
i will make dis post..comel je..
become my follower ok :)

cunndaa said...

@susu : i taw u lapau..sbb 2 ajak u makan bihun sup malam nie..tengs teman i dinner td sayang

eRza farEeha said...

hehe..thx tag yunk..da wt da b4 ni..:)

cunndaa said...

@kaumilikaku : okey, no problems dear...buat taw...hehehe


saydaa: okes... akan terjah ke blog anda..n follow u

rizwan's sweetheart said...

laksa penang... i terliur!

cunndaa said...

@Erza: ok dear

@ rizwan's sweetheart: nnt esok buat laksa penang yer n jemput cunndaa tuk gi makan sekali...hehee

Faa Niza said...

FAHRIN AHMAD TUH FAA PUNYA ! ;)

hee ;) okay, nanti ada free , fa buat ini. ;)

IFA Athirah said...

waah1sonoknye ade rkit.lau sy, stiap hari blh umah nenek sbb nk main rakit http://www.geekintherainbow.blogspot.com/

Nora Shahaira said...

akak pun suka pink n purple..bukan suka sgt tp sedar tak sedar byk benda warna2 gini..terutama baju n tudung..

akak pun tak suka makan mee..kekadg rasa dia semacam kan...

paling nyampah org berlagak..walhal akak kekadang buat macam tak tahu untuk mengelakkan org cop akak berlagak..hehe..

masa akak 25 tahun? ish....anak dh setahun la..belajar elok2 ya..akak dah follow..

cunndaa said...

@ Faa Niza: law gitu kite share lah yer...hehehee

cunndaa said...

@ ifa : pantang ade cuti...mst akan balik umah nenek...sasaran nye nak mandi sungai n naik rakit....hehhee

cunndaa said...

@ kak nora: 2 la kak...bila memilih pakaian, mst akan mata ni duk melekat kat waner pink or purple jer...hehehee..

owh yeke, kim peluk cium kat anak akak yer... tengs kak follow...

Nora Shahaira said...

ish..entri ni buat akak melelh liuq tengok laksa nun...uwa....nak makan..

pak long said...

salam,,,
naper tak TAG pak long....

cunndaa said...

@ Kak Nora: jum akak..saya belanja akak makan laksa kat umah saya...hehehee

cunndaa said...

@ paklong: wsalam,
nti next entry, cunndaa tag paklong yer...

Gadish Lollipop said...

thnx sbb tag , dh lame tunggu nak jwb soalan nie . nsib baik awk tolong tag untk sy . heee . thnx again . nnti farah jwb yaw

cunndaa said...

@ gadish lollipop : okes dear....

♥..cik_mas..♥ said...

cunda sayang... kamu sangat cantik pakai shawl ok.. :)

bakal guru kan? jom join gathering cikgu blogger k.. tarikh, masa n tempat rujuk blog cik mas :)

cunndaa said...

@ ♥..cik_mas..♥ : owh...tenkiu..(sambil malu2 meow)

insyaALLAH..nnt cunndaa join ye..tq suggest

♥ MiKa FasHa ♥ said...

betapa comey nye kucing tu..hehehe...

cunndaa said...

@ ♥ MiKa FasHa ♥ : kucim yg cunndaa godek2 kat mr google...hehehee...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

TENKIU DAUN KELADI, JEMPUT DATANG LAGI
PUSH >