13

Pekan Munduk, Memang Best...

Salam,
Musim cuti sekolah ni, kalau tak pergi merendek (jalan-jalan) tak sah kan...
Takkan nak duduk terperuk je kat rumah...
Tempat yang cunndaa pergi ni agak special sikit..
Tak tahu lah samada dalim semua dah pernah sampai ke tempat ni ke belum...

Cunndaa pergi ke PEKAN MUNDUK,THAILAND..
Di Kelantan ni, MUNDUK sangat femes gituwww..
Sapa yang tak pernah pergi, Boleh pergi sana..
Sangat Best dan SANGAT MURAH barang-barang kat sana..

PEKAN MUNDUK NI TERLETAK DI JALAN RANTAU PANJANG LAMA.
Nak sampai ke Munduk ni, punya la special sikit..
Kena naik BOT....
sangat goyang jugaklah memandangkan time tu air pasang..


First Time naik bot memang goyang jugaklah..
Memandangkan Air Sungai pasang..
Tapi... Best wooo....

Titi Punyalah kecik...
Dari tebing sungai, ke titi...
Dari titi ke rakit...
Dari rakit barulah boleh melangkah dengan ayunya naik BOT.


Mata Pencarian pakcik BOT 
Musim-musim cuti sekolah ni...
Sangatlah lumayan...
Tambang setiap seorang hanyalah RM1.

Berpusu-pusu orang ke PEKAN MUNDUK..


Sedang Menunggu BOT hendak ke PEKAN MUNDUK..

Barang-barang kat sana sangatlah murah..
Kalau tak murah..
Takdelah orang berpusu-pusu macam tuu...

iklan picture kat bawah ni sat...

Skrit yang cunndaa pakai tu, cunndaa beli RM35 kat Bangi,
Tapi kat MUNDUK, harganya RM15...aiyoooo....

So, Cunndaa sempatla rembat selai dua blaus dan tudung...

Dalim-dalim yang datang ke KELANTAN, 
Silalah berkunjung ke PEKAN MUNDUK..
Nak Ke Rantau Panjang pun boleh...
Tak jauh daripada pekan munduk nie..

Pakai Baju Warna Ceria, Sudilah KOMEN sepatah dua

13 Orang Komen:

blackroses said...

benstnyerr naik bot

Cik Azizah said...

wah yeker..murahnya sana..jijah ni pantang brg murah..abis rembat!..nak g tapi jauh sgt sana.. nak mintak kirim boleh..hehe

Nonie said...

nonie pernah pegi munduk!!!heheeh..
sekali..tu pun time kecik dulu :)..brg murah2 n ade mknan sedap2..pulut aym.myummmm :)

shiema sufian said...

alaaaaaa. tapenah dengar pown. haha

Anisa Hang Tuah said...

bestnye ade bot :)

yaya said...

whoaa. heard a lot bout' this place alreadyy !!
and now tetibe rase cam loser because tho dah 2 years kat klntn but tak lepas2 lagi ke sini.huks :(

rABiatul adAWiyah@ruby said...

wahhh..bestnya....nk g jgk la nnti..heheh =)

pwincess Lov3y dOv3y said...

kat sungai tuh ada buaya tak??hehe..

best nyer..leh borong abis2 san nie..

cunndaa said...

@Cik Azizah : bes jijah...dtg sini la, cunndaa bw jijah jalan2 ^^

cunndaa said...

@Nonie : skrg lg bes nonie...cepat2 kelik klate...hehheee

herumi said...

Salam. kalau lah tenggelam... nauzubillah...

Jom join contest review Blog NETonX, hadiah lumayan berjumlah RM300.
Review Blog NETonX Dapat Duit

Koding said...

Bagus juga tempat nie... nanti esok2 kalau tersesat ke rantau panjang akan aku usahakan utk ke sana...

DeQWa said...

wah,cam bsst jer...tapi nmpk cam sarat jer bot tue,takut lak tgk...cm nk masuk air pun ade.....rmai sgt kot...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

TENKIU DAUN KELADI, JEMPUT DATANG LAGI
PUSH >