18

Panas Baran.............. ?

Salam to all of you..
Panas Baran ni bukan sifat semulajadi manusia, 
tapi terjadi kerana gagal mengawal emosi sewaktu sedang marah..
Orang yang Panas Baran selalunya :


KURANG SABAR..  

Iman yang Tipis.

Mudah melenting..

Mudah marah-marah tak kira tempat...

Mudah naik angin walaupun soheh die yang Bersalah...Tapi tetap Baran.

Akan mencampak atau balingkan barang yang ada disekeliling mereka

Kalau dalim semua ada sebelah dia pun, die akan tampo laju-laju.
Cunndaa percaya, dalim-dalim yang BW blog cunndaa ni
TIDAK Tergolong dalam Golongan Panas Baran...
Cara nak ellakkan sikap burok ni adalah dengan :


Banyakkan istigfar .

Berpuasa Sunat- melatih diri supaya lebih sabar.

Berbincang - jangan tahu melenting jerk..
Amalkan budaya hidup yang ceria, gumbira dan bahagia  \('_')/
 P/s : Time bercinta punya lah penyayang, caring, sopan santun...

Tapi bila dah menjadi Kekasih Halal, 

mula la tunjuk belang.... 

Nauzubillah hi minzalik..
Hope Encik B cunndaa seorang yang penyayang dan caring hingga ke akhir hayat..
macam Seth uhh... *perasaaaaann*


Pakai Baju Warna Ceria, Sudilah KOMEN sepatah dua

18 Orang Komen:

dill said...

Ameen...

dill.

Cik Azizah said...

tak suka tau kalau orang baran. rasa nak sepuk2 je. huhu kalau kita marah pon harap2 kita boleh kontrol lagi kemarahan tu. InsyaAllah~~

wan_cikgumuzik said...

im cool.... izwan dadycool...

hurrmmmmmmm,,,, cool kerr?? hahaha

cunndaa said...

@dill: tenkiu dill ^^

cunndaa said...

@Cik Azizah : cunndaa pun same mcm jijah... paling tak suka org baran ^^

cunndaa said...

@wan_cikgumuzik : kikikiki...angkat bakul sudaaaa....tp mmg nampak cool pun... cool macam matkool...kekekeekeee...

dadycool....insyaALLAH ^^

No0r AmiRa.. said...

hhuhu..Seth the best la...^_^

Liyana Zahim said...

Dan sy adlh seorg yg pns bran juger.. Hehehe~

POSH76 said...

blogwalking

POSH76 said...

blogwalking

AmyZana said...

hahah. biasalah tu akak... sebelum kahwin, tahan baran, tahan2 kentut.

bile dh kawin? hah? pe jadi? 'menembak' sana sini sesuka hati dpn bini. hahaha

cunndaa said...

@AmyZana hahahaaaa....betul tu..ms bercinta semua sorok ^^ hehehee

Adda said...

paling senang , diam je :)

kokser kokdam said...

siasat lu encik b tu cmne.. xnak nyesal len ari.. hehehe...

Fizz Zoule said...

tengok blog cunn daa mesti hilang marah sebab comel!! :)

saljihitam said...

susah nak kikis sifat ni. kena kuat semangat wohh.

cik nurussalwa said...

org yg panas baran ni menakutkan kan?

ashikinharon said...

best nye lahai kalau dapat orang macam Seth. ^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

TENKIU DAUN KELADI, JEMPUT DATANG LAGI
PUSH >