11

..::: pergi tinggalkan kami :::..

Post ni dah lama, Cunndaa review balik daripada blog lama Cunndaa sebab Cunndaa sayang sangat nak padam entry ni...
Blog tu dah deactive, entry ni paling Cunndaa sayang...


Patutla rasa x sedap hati sangat dalam minggu nie, rupanya nenek dijemput Ilahi.. Rahsia ALLAH siapa yang tahu melainkan ajal yang tiba..
Semoga Rohnya ditempatkan dalam golongan hamba2 yang solehah dan dilapangkan kuburnya..
x taw nak ckp ape, sedih sangat...

Seminggu ag, pada 27hb 7, genap lah 17 tahun arwah abah meninggalkan kami sekeluarga, meninggalkan alam fana dan meninggalkan segala2nya.. pada usianya 37 tahun..
sampai sekarang, bila dengar angka 7, mesti teringat kat abah.. sbb masa 2 juga niq nak masuk usia 7 tahun..


Arwah nenek pun pergi pada 19hb 7... dan arwah nenek sedara yang ma dan abah jaga tu pun, pergi tinggalkan kami pada 27hb 12...


tak tahu apa yang ada d sebalik angka 7 dalam keluarga kami...


Tapi, kami semua nak abah tahu kami semua berjaya..nak sangat abah tahu yang beby dah masuk upsi..niq dah tahun 4 kat ukm..nak juga salam ngn abah pada raya yang bakal tiba nanti..tapi, apa yang kami mampu hanya menziarah kubur abah, doakan abah d sana, bc quran tuk abah.. 

ry yg bakal tiba nie, nak pergi kubur abah, 2pun x tahu kak jaa ikut ke tak sebab kalau abah nak tahu, kak jaa dah kawin... tinggal niq dan beby je yang belum..abah doakan kami dapat jodoh yang baik yer bah..kami semua sayang abah walaupun kami membesar jauh dari sisi abah.. namun, kasih sayang yg maa beri tiada tandingan...
maa lah abah, dan maa juga la mama kami semua... maa yang terbaik di dunia tiada bandingan.. 

Niq (panggilan family) tak kisah law org kate kami semua membesar tanpa kasih sayang abah sbg bapa, tapi niq sedih sgt bila kwn2 bersembang ttg ayah masing2... Ayah bg tu, ayah bg nie... tp Niq??


Namun, Niq tetap bersyukur sbb ada maa yg sangat tabah dalam membesarkan kami semua.. 


Terima Kasih Ya ALLAH krn kurniakan ibu setabah mama..


kalau abah nak tahu, abah dah dapat sorang cucu perempuan dan mukanya sama macam abang jijie..muka abang gg kan sama ngn muka abah...nama dia darwisya dariah.. menantu perempuan abah 2 nama die cam niq taw..besday die pun nak sama cam niq..tp diee 27hb 3 ( 7lagi....) n niq 26hb 3..
maa, kak jaa, abg gg, niq n beby rindu abah sangat2... Ingat time kecik2 dulu abah bawa kitorang jalan2 setiap hujung minggu.. tringat time balik kg ngn abah..semua ttg abah, masih segar dlm ingatan walaupun dah 19 tahun abah pergi tinggalkan kami..
semoga roh abah aman disana, disisi golongan mukmin dan soleh serta dilapangkan kubur..
kami selalu mendoakan abah..

Kalau abah ada, niq nak kiss pipi abah banyak kali tanda rindunya seorang anak pada abah..kalau boleh niq nak sangat suruh maa kawin selepas jadi ibu tunggal selama 19 tahun..tapi abah bg tak??? maa kat umah sorang2 je..law maa sakit pun, maa x nak pegi hospital sbb maa kate, x der orang nak tunggu dia kat wad..beby kan dah duduk t.malim..kesian sangat kat maa...
bt mama tersayang..niq bangga jadi anak maa..luv u so much...




Abah...ni lah kami yang abah tinggalkan semasa kanak2 dulu..kami dah dewasa..kami rindu abah...kami sayang abah... semoga abah dicucuri rahmat disana...


Rindu family so much...semoga semua dalam keadaan sihat dan diredhai ALLAH swt.


Sekian,


Pakai Baju Warna Ceria, Sudilah KOMEN sepatah dua

11 Orang Komen:

dinndaa said...
This comment has been removed by the author.
Abang Stalker said...

cunndaa..takziah abg ucapkn.tabahkn hati tau..setiap yg hdp pasti akn mati.semoga rohnya ditmpt dikalangan org2 yg beriman.Amin..

zie said...

banyak2 bersabar ek. anggap ni sumer dugaan buat kita. doakan arwah bah haida ditmptkan dikalangan org2 yg soleh. amin..Al-Fatihah..

Abang Stalker said...

nk taip lg dan lg la.. :)

p/s: kenangan yg ada ni abadikn la selgi mn kita msh brnafas.dan yg msh ada ni hargai slgi kita mampu mghargai dia.x kesah la spe2 pun.abg stalker pun bole..hahah :D

zatil said...

zatil follow sini :)

cunndaa said...

@Abang StalkertengS abg....rindu sgt2 kat family...lambatnye nak hbs belajar..mau balik sudaaa...

yuppss...hargai org yang ada d sekeliling kite...

cunndaa said...

@zieAmin...
tq zie

Nora Shahaira said...

teruskan buat pahala sebagai anak dia, kerana kebajikan itu membantu kehidupan dia di sana..jgn buat dosa, bila kita buat dosa..dia merana di sana..

Cik Nin said...

waaa....cedeyhnya...
smoga arwah ditempatkan dlm kalangan org2 beriman... amin...
klau arwah masih ada, msti dia bangga dapat anak yg baik mcm k.daa... :)

cunndaa said...

@Nora Shahairatq kak nora...."teruskan bt pahala krn membantu kehidupan dia disana"...kata2 akak menyentuh perasaan sy...tengs sgt2..

cunndaa said...

@Cik Nintengs nina.. hidup mesti diteruskan walaupun perit yg ditelan.. kak daa pun sedih sbb kehilangan arwah abah masa kecik lg time tu...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

TENKIU DAUN KELADI, JEMPUT DATANG LAGI
PUSH >