11

SEGMEN : BEN ASHAARI SOAL CINTA


Sila klik banner if mahu join..tengS

Salam to all of u..


Fuhhh....neves.neves..neves.. 1st time join segmen Abg Ben. Segmen kali ni memang menarik minat Cunndaa untuk berentap tentang cinta..


Mau berpeluh ketiak nak jawab soklan-soklan femes emes dari abg Ben ni..Soklannye memang cepu dan emas betul lah...


✿ LELAKI PILIHAN ?
Of coz la yang beriman...bukan namanya Nur Iman okey...tapi yang ada latar belakang agama. Ciri-Ciri seperti Penyayang, Hormat Orang Tua dan cunndaa titik beratkan Lelaki yang memahami Cunndaa serta tidak mengongkong. Cunndaa tahu ciri-ciri ni ada pada BF Cunndaa sekarang. Oppsss terbagi tahu la pulak dah ade BF...kwangkwangkwang...terasa diriku sangat laa berharga...kikiki


✿ PERLUKAH LELAKI SEKSI? DEFINISI SEKSI SEORANG LELAKI ?
Tak perlu kot....( fuh bagi jawapan seketul je, bajet artis betuii la hang nie...)


Seksi seorang lelaki bergantung pada individu yang menilai. Ada orang menilai, Lelaki seksi dari sudut body, cara pertuturan dan ade juga yang mengganggap lelaki seksi pada renungan...Bagi Cunndaa, seksinya seorang lelaki tu bila die pakai baju ketat-ketat...baju adik die....seksi kan..seksi kan?? Bukan gurl je taw boleh pakai baju adik, boy pun pakai zaman skrg ni.... kehkehkehkeh
Auwwww...skemanya jawapan Cunndaa.... -Cunndaa et al 2011-


✿ LELAKI PASTINYA SANGGUP BERKORBAN DEMI CINTA.. APAKAH ANDA RASA LELAKI HANYA BERKORBAN SEBELUM MEMILIKI CINTA? APA JADI SELEPAS DAH MILIKI CINTA?
Mak aih...panjang nye soklan abg ben....
Ok..Ok..Ok...bagi Cunndaa 2 saat ye, nak termenung sat...
Ape ea jawapan yang sesuai...


Kalau Lelaki tu betul2 sayang kat awek dia, dia akan berkorban demi cinta..Tapi kalau dia sayang ala-ala pijak semut pun tak mati, of coz la die buat don't know je law awek die ade masalah.
Jika dia sayang kita dengan sepenuh hati, seikhlas jiwa raga.. InsyaALLAH, sebelum dan selepas memiliki, dia akan jaga kita sebaik mungkin.


✿ PASTINYA ANDA TIDAK SANGGUP BERMADU ? KENAPA?
Why...Why..Why....
1. Sebab Cunndaa memang tak boleh nak berkongsi kasih sayang dengan gurl lain.
2. Cunndaa takut dia sayang Cunndaa lebih..tak ke, kesian dekat madu sorang lagi tu... =)
3. itu sahaja... (sama seperti di atas) hahhahaaa.


✿ JIKA ANDA MENGETAHUI PASANGAN ANDA MEMPUNYAI TEMAN WANITA LAIN, APAKAH YANG ANDA AKAN LAKUKAN?
Tak marah pun....Berbincang elok-elok dengan dia dan tanya sape gurl tu...
Lastly akan buat keputusan bersama samada pilih dia or pilih Cunndaa... harussslaaaa pilih i kan....
hahhahaaa...mengade je kan jawapan....


✿ LELAKI ATAU PEREMPUAN MUDAH BERLAKU CURANG?
Bergantung pada situasi dan keadaan..
Jika ada lelaki mengayat  gurl  dan jika gurl tu layan...haruslaaaa gurl tu dipersalahkan kerana menduatigakan bf nya.. Jika tak melayan macam i ni, yang shy2 cat..... maknanya tak curang la....
aduuusss...asik i je, nape tak bagi contoh orang lain ni.... ??


Jika lelaki pula yang kuat melayan, lagi terang lagi bersuluh lelaki tu yang miang...


Overall nya, LELAKI kot yang mudah berlaku curang....
maap...maap..maap...pada semua lelaki disana, bukan anda ye, lelaki lain ni contoh cunndaa... =)


✿ SETIA.. PADA PENDAPAT ANDA. SIAPA LEBIH SETIA PADA CINTA? APA BUKTINYA..?
Excuse me...Izinkah Cunndaa gelak sekejap ye sebab jawapan ni memang tak leh blah...poyo je kan..hahahhahahaa...ok.TITIK
Harussss laa bila gurl jawab soklan, mesti gurl akan mengatakan PEREMPUAN yang setia berbanding lelaki... 


Dalam perhubungan Cunndaa dan si Encik ni, buat masa ni, Cunndaa dan Encik Azary yang setia.. dua-dua setia.
Buktinya.. Kami still di alam fana cintaa... auw..malu nya terbagi tahu lagi sekali.....


✿ APAKAH ANDA MUDAH CEMBURU?
Kadang-kadang
Jarang-jarang
Sekali-sekala..


Thats All...tengkiu for reading,


Sekian,

    Pakai Baju Warna Ceria, Sudilah KOMEN sepatah dua

    11 Orang Komen:

    CWL wanie LovelA said...

    hehe..segmen yg meriangkan haty

    cunndaa said...

    @CWL wanie LovelAjum la join dear....

    Muhsin Aminudin said...

    datang ke sini..

    warung kopi klang

    noraauliyya said...

    bls kunjungan..

    wahh.. betul kew cunnda ta marah if bf curang..hehe...kang dy bce kang.. "uh de peluang niw" kikiki gu0w jew...

    zie said...

    wahhhhh...xmampu berkata2..hehehe

    cunndaa said...

    @noraauliyyatak marah pun...cuma kasi lempang je dua tiga ketul...hakhakhak....

    cunndaa said...

    @ziehukhukhuk...kenapa zie?

    apisv2 said...

    salam,
    mengunjungi rakan2 segmen ben ashaari soal cinta;)

    soal apisv2

    solo molo said...

    macam-macam jawapan ada...
    ser0nok baca...



    salam ziarah dari segmen s0al hati En Ben...

    Nora Shahaira said...

    waa..bila cunda berbicara tentang cinta..tersengih akak weh..

    KLIK la HB akak huhuh..

    cunndaa said...

    @Nora Shahairahahahaa...oke, t cunndaa p klik2 kat HB akak k..tengs singgah sini...

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

    TENKIU DAUN KELADI, JEMPUT DATANG LAGI
    PUSH >