16

Bila Nak Bayar Hutang hah......??

Salam,
Dalim-dalim semua ada hutang dengan kawan2, jiran, boipren/ gulpren tak ??
atau ade bagi pinjam duit kat sape-sape ??
Law ade, macam mana la caranya nak mintak duit tu ye...?
"Weyy...bila nak bayau utang?? kang habis rumah ko aku simbah cat kang..."

" Aku nak duit aku, sekali ngn bunga sekali"... hamboiiii hamboiii hamboiii....bungaa siap..
helow, helow, helow...
kat atas tu adalah contoh rekaan semata-mata...diulang ye..
Contoh Rekaan
bila kita dah geram sangat dengan pemiutang...
macam tu la gayenya..
terasa nak sepak je muka die kan..kehkehkehh...
Tapi masalah cunndaa sekarang, Cunndaa yang BERHUTANG...
kwang..kwang..kwang....amek ko.
RM 184.40
tu hutang konvo aiii...
bajet kan banyak la cunndaa berhutang dengan UKM,
rupanya tak sampai rm200.00
Alhamdulillah...
kawan-kawan yang lain ade 3ratus, 5 ratus...7ratus pun ade....
Tak sabau nak konvo...
yipiiieeee...
Sape nak tolong bayarkan nie...adussss...parah..parah...
Sekian, 

Pakai Baju Warna Ceria, Sudilah KOMEN sepatah dua

16 Orang Komen:

IQBAL ZARIN said...

selamat konvo!!! :D

cunndaa said...

hikhik...trimass....
tp b4 tu kena bayau utang dulu lah...hikhik

khairul akmal azman said...

konvo?
congrate cunda

tikin said...

congratez akak :)
selamat konvo..hehe

cunndaa said...

@khairul akmal azman & tikin : tengs, tp konvo lambat lg,insyaALLAH bulan 9 nie..

jeely jelly said...

hutang bayar gune duit pt @ mara lah.. haha.. ade balance g x ? hee

saye pun x sabar nak konvo..hjung taon nanti.. :)

Cik Nin said...

cundaa, klau ade org nk tlg sponsor hutang cundaa, mntk tlg dia sponsor hutang cik nin skali ye... hik3...

cunndaa said...

@jeely jellykuikuikui...dh lama poket kering ngn duit pt...
kena guna duit PAMA la jawabnye nie..heheheee...

wahhh..tahniah tuk jelly yee..

cunndaa said...

@Cik Ninkahkahkah...PAMA yg akan sponser nanti...
ciknin dh cek utang?? ade bape??
rinduuu lerr...jumpa time konvo nnt ^^

nakianakata said...

JEMPUT FOLLOW SAYE BALEKK =)
http://www.bilangapasaja.blogspot.com

zacky ~786~ said...

nuffnang kan ada. hehe

'yAnA' Cute said...

yana da lgsaikan sume htg yana..on the time ag...hukhuk..cume htg ptptn je la yg belom byr ag sbb blom abis studi ag..kua3..abis dip bru bayo..hoho..org yg htg ngn yana ade..hehe..dye tga usaha cri duit..yana xkysa lmbt aslkn dorg byr balik..huhu..

akak comel konvo ble?? tahniah kak haida syg!! (=

Manja's sation blogshop said...

Hey Dear, ingin beli ANAK TUDUNG JERSEY? (INNER JERSEY)

ada free gift sempenan pembukaan blogshop kami
ada 39 warna, anda pilih sendiri, trendy menjadi kegilaan young adult, muka x nampak bulat + murah dari blogshop yg lain x percaya?
COME AND VISIT OUR STORE : MANJA'S STATION BLOGSHOP ON9
http://manjastation.blogspot.com

Nora Shahaira said...

huh..terasa akak nora..tapi Alhamdulillah..dah setel..tak tenang wooo selagi tak setel..jadi jangan amalkan sikap berhutang

cunndaa said...

hehheeee..tengs kak nora....
memang kena setelkan pun utang nie kak...

Rai said...

selamat berkonvo..hutang jangan lupa bayaq naa..hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

TENKIU DAUN KELADI, JEMPUT DATANG LAGI
PUSH >