22

Ketawa Dan Airmata

Salam,
Kita sebagai manusia memang tak boleh lari daripada masalah

Semua orang menghadapi masalah daripada sekecik-kecik masalah hinggalah sebesar-besar masalah..  

Hadapi masalah dengan tenang...Setiap masalah ada jalan penyelesaiannya..

Tapi kenalah berusaha kerana tanpa usaha, masalah itu semakin menghimpit dan akan memeningkan kita sehingga kita akan Burn Out. 


Air Mata yang menjadi peneman dikala masalah menghantui diri..

Tapi, jangan biarkan masalah membelenggu diri anda..
Luahkan dan kongsikan masalah tersebut dengan orang yang paling anda percayai..
InsyaALLAH, walaupun masalah itu tidak boleh diselesaikan dengan mendadak, 
sekurang-kurangnya anda akan berasa LEGA...

Ketawa..
Semua orang berhak ketawa...
Tapi ketawa biarlah berpada-pada
Jangan sampai ada orang lain terasa..
Dengan ketawa, anda mungkin akan bahagia
Ketawalah dengan sepuas hati jika itu yang akan buat hati anda riang gembira.
Sekian,


Pakai Baju Warna Ceria, Sudilah KOMEN sepatah dua

22 Orang Komen:

Wani said...

ketawa boleh buat kita happy tiba2 :)

cunndaa said...

betul tu dear....

Cik NuRuN said...

akak bwt doodle pkai ape ? photoshop ehh ?

Anisa Hang Tuah said...

air mata selalu menjadi teman saya

:'(

cunndaa said...

akak tak guna photoshop..
akak guna Paint

zie said...

ketawa & air mata teman setia kita setiap masa..

Izyan Masri said...

KADANG2 KITA BOLEH KETAWA SAMBIL KELUARKAN AIRMATA.SEBAB TERHARU :D

Cik Azizah said...

begitulah pasang surutnya kehidupan kita..ade ketawa dan airmata. ade masam ade manisnya..

shopping2u said...

masalah mmg akn sntiasa muncul lam hidup kite,,, xkire kecik atau besar...slagi kte hidup,slgi tu kte kna sedia ngan stiap masalah/dugaan yg bkl tiba...

nway..sudah follow anda.. singgah sini dn terus je follow..slmat brkenalan :)

eclipsesweet said...

em.. betol tu.. setiap masalah pasti ada jalan penyelesaiannya... seseungguhnya Allah x akan membebankan hamba-hambaNya dgn perkara yg mereka x mampu hadapi..

=,=

ayampenyek said...

luke dihati siapa yg tahu.. :P

Cik Aish said...

takpe..masalah tu kdg2 boleh mematangkan kita.. :)

k e y r i said...

i almost thank you for this entry.. betul2 bukak mata aku.. thanks :)

cunndaa said...

@k e y r i welkem...
tengs jugak sudi baca n3 merepek saya

missh chiorika said...

nice entry ;)

lilypelangi said...

setiap orang ade masa suka dan duka ;)

nina said...

setuju!!

Liyana Zahim said...

=)

ai n i s h a f i qa said...

=) ketawa~

Mohd Ridhuan said...

hadapi lah masalah ngn tenang...
insyaallah..
setiap masalah de penyelesaian...
ketawa boleh mengurangkan masalah..

DaYiNi said...

lawa doodle ! keh3x !

khairul said...

happy go lucky ...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

TENKIU DAUN KELADI, JEMPUT DATANG LAGI
PUSH >