24

Give Up Berblog..... Tapi Semangat telah dipulihkan...

Salam,
Helow...helow...helow..
Pernah dengar Virus Malware tak... 
Dah lama virus malware ni duk menyerang, menyengat dan menggigit widget-widget kat blog...
Cunndaa salah sorang yang dijangkiti virus Malware nie...
Aduhhh...memang tak senang duduk betul...
Semalam langsung cunndaa tak on9..
Sebab ada tetamu datang rumah,
 tak maniss la pulak duk ngadap lappy time ade orang kat umah

Malam ni bila online, sign in blog...aduhhh...
keluar satu gambar...cantik dimata, sakit dihatiii...
Masalahnye cantik ke... 
Kalau dalim-dalim semua pernah tengok gambar kat bawah ni kat blog anda sendiri or kat blog org lain time anda BW tu....haaa...ni la namanya VIRUS MALWARE..

memang cunndaa mengelabah gilerr la bila keluar warning macam ni...

b4 ni cunndaa pernah jumpa time bw blog orang je..
Sekarang nie kena blog cunndaa sendiri..
Padan mukaa kan....

memang give up gilerr...Dah tak nak berblog lagiiii....Tapi cunndaa traiii tnya sifu-sifu cunndaa...Tok Wan & Cikgu Muzik 



Jum lerrr berkenalan ngn sifuuu cunndaa yang cool tuuu..hehehehe


tolongggg bini lipat kain tuuuu...

memang suami mithali betul cikgu nie...
 Cikgu ajar cunndaa step by step cara nak delete virus tuu...
oyeahhh..oyeahhh....
Alhamdulillah..
sekarang blog cunndaa bebas daripada serangan malware tuu...
thanks cikguu..
jasamu dikenang...

sebelum ni blog cikgu pun pernah terkena malware...
Jemput singgah blog sifu dan tongga cunndaa...
Alang-alang singgah baca tuuu..sila follow blog beliau...
Sebarang pertanyaan pun boleh diaju kepada beliau..
kerana cikgu Muzik  dan Tok Wan mmg stylo...cool...


Sekarang, baru lah cunndaa boleh bernafas dengan nyaman...
ngehngehngeh..
Sekian,

Pakai Baju Warna Ceria, Sudilah KOMEN sepatah dua

24 Orang Komen:

Cik Aish said...

alamak ngerinya klu kena..hhmmmm

zie said...

mak aihhh risau la plak. smlm fb zie kena spam..hehe

Realiti Imaginasi Untuk Inspirasi said...

huhu..walau ape pon terjadi jgn putus asa tok berbloging..hoyeay!hahhaha

n.asha said...

blog kite pun kene mcm ni gak.! thanks tuk step nih. owh suka2.

Nora Shahaira said...

kalo terkena kat akak nanti akk tanya cundaa yek..tapi minta dijauhkan la bende tu..

tokwan muda said...

ahaha...apeee ni cun daaa...malu i...=p

☀ Izzaty Hedry☀ said...

sma la cm zaty marin .. malware 2 ada kt enrgy saving mode... humm.. skrg dh besa..:)

Anisa Hang Tuah said...

don't give up ;D

cunndaa said...

@Cik Aish : xpe, ade cara untuk mencegahnye..hikhikhik

cunndaa said...

@Realiti Imaginasi Untuk Inspirasi : oyeahhh...tenkiuuu....

cunndaa said...

@n.asha : dear, kena tengok kat malware tu lah die serang apa..law blog akak, malware serang save energy tuuu...
cek balik kat malware tu n den amek kot tu paste kat HTML... delete semua widget yg bermasalah oke dalim.

cunndaa said...

@Nora Shahaira : oke akak...hope blog akak tak terkena malware nie...hikhik

cunndaa said...

@tokwan muda tq la sbb u tolong i...hihihi...pomot blog u also..

cunndaa said...

@☀ Izzaty Hedry☀ yes dear...same mcm cunndaa, ade kat saving energy tuu...

cunndaa said...

@Anisa Hang Tuah okey..tengs dear

cunndaa said...

@zie fb zie pehal? skrg dh ok dh??

ain dzaya said...

blog kawan ain pun cmnie gak...owh!noe msti pasal energy save tuen...t, nak suh mbe ain bt cam cunda..thank cunda!

shafmechy said...

Bahaya betul...huhu

iekaa said...

wahh.. hebat cikgu wan dan tokwan..
uih nsib baik kite xpkai energy save mode.. huhu

shalina samsudin said...

tak faham la..hehe..
mane tau kena kat blog nt..haiya..menanges..haha

zie said...

@cunndaa fb zie kena spam. xtau dpt dr mane. asal on9 je abis dia send link kat org lain yg tgh on9. huk3

cunndaa said...

@ain dzaya : suruh member ain check kat malware die tu...ade kod yang malware tu highlight kan die serang widget yang mana...

cunndaa said...

@zie : fb spam tu, myb zie ade share link blog zie kat mana2 "box komen" kat fb..2 jd spam fb...
nak elakkan spam fb, jgn share link kat box komen fb.. share link kat wall xpe..

PinKy MoMMa said...

alamak sis lg saspen kalau kena..
anyway sis folo sini ye dik :)

teruskan berblogging..jgn pts smangat!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

TENKIU DAUN KELADI, JEMPUT DATANG LAGI
PUSH >