45

Nama Kampung dan Bandar yang Pelik serta Unik

Salam, 

Cunndaa nak kongsikan dengan dalim-dalim semua

 nama Kampung yang unik di Malaysia nie..

Jum....











Yang 2 kat bawah ni bukan kat Malaysia, yang ni kat oversea....



Share ngn kitorang semua nama kampung yang Unik di Daerah anda yukkk... \('_')/

Pakai Baju Warna Ceria, Sudilah KOMEN sepatah dua

45 Orang Komen:

nelly said...

macam2 nama ada ~
=='

salwaismail said...

haha. permatang tiga ringgit tu dekat rumah Salwa! :D

Opah Kentang said...

kalau kat melaka ni lagi macam-macam nama pelik.\
kawan opah naik gelak gelak kan opah dek kerana nama yang sangat pelik.hehehe

NURUL AINI NORAZMAN said...

kmpg gelang chinchin tuh kat Segamat kan,.hahahah

@mi_RuL said...

kmpg imam lapar 2 pelik la...msti ada motif di sebalik nma2 plik nie..haha

cunndaa said...

@salwaismail oh...yeke salwa...hikhikhik...^^

cunndaa said...

@Opah Kentanghukhuk...betul 2 Opah, hari tu Cunndaa praktikal kat Melaka, kat SMK Air Molek, b4 sek tu ade nama Kg Kandang...^^ unikk kan..
mas tu, cunndaa duk sewa kat Bukit Katil...
mmg unik2..

cunndaa said...

@NURUL AINI NORAZMANCunndaa x sure la plak dalim, sbb sumber dr google..myb kot...org kg tu byk la yer gelang n cincin...^^ kekkeee

cunndaa said...

@@mi_RuLkekekkeee...Kg Imam Lapar tu kat Terengganu.kat umah kawan cunndaa..hehehee...

yups, disebalik nama kg, mst ade simboliknye.. ^^

daddyzkool said...

kg imam lapar...hehehe...aje ler...

wunny said...

pelik tp bnr daaa. haha

Jay / DoLL said...

ahahahah~! kampung bandar?? xDDD
make up your mind la dey, kampung ke bandar senanye? xD imam lapar yg tatahan tuh ;D

Suria said...

desa temu jodoh..
heheheh..cam simbolik jer :p

diana said...

imam lapar???
hehehe..
kesian sapa yang duduk kat kg mangkuk..

ZouL said...

hahahaha..kampung seronok kat Negeri Sembilan pun ade satu kot..

Cara best tambah baklinks

wan_cikgumuzik said...

heheeheeheee... nak gelak ajerr....

IISSHHHKKK..!! BEN ASHAARI vs MAT GEBU..siapa mat gebu??

momieto said...

haha..accident??

aisya zaida said...

kat daerah kepala batas pulau pinang ada lg nama kg yg best2..
kampung datuk, lahar ikan mati, paya keladi, kampung nyior sebatang, kampung padang..

~~su manje~~~ said...

idea yang bagus tu......
cam ner leh dapat cam tu...?

Bluewendy said...

hihi..klakar la name kg tuh..desa cari jodoh, nak p sane la..mane la tau ketemu jodoh..=P

cekodok said...

1 lg....KAMPUNG KEDAH tp ada kt perak....x ke pelik tuh?? tp yg x thn imam lapar la....haqhaqhaq

cunndaa said...

@dianahahahaaaa....
law ade org tny, asal mana? kg mangkuk...^^ hikhikhik...
oke la tuuu..fofularrr..lain dr yg lain

cunndaa said...

@Bluewendysila..sila.....
org kg tu myb dapat jodoh awal la kot ^^

SRenungan said...

kpg permatang tiga ringgit dekat umah kami..hehehe
kpr permatang pak meras tak letak

Khairil said...

best juga entry ni...menampilkan nama2 tempat yang pelk2 di malaysia...syabas...

Koding said...

Dalam Malaysia pon ada oversea...
Pernah dengar x Felda New Zealand...

cunndaa said...

@Khairiltengkiu Khairi.. ^^

cunndaa said...

@Kodingyg 2 kat bawah tu, cunndaa sampingan je, sbb cunndaa tertarik ngn nama bandar tuu ^^

Felda New Zealand, taw2..kat Pahang kan... hehehee

Nora Shahaira said...

hik..hik...ada banyak woo...tp tetibe satu pun akak nora tak ingat untuk dikongsikan...cuma teringat kampung balun je..hehe

PUTRY EYKIN said...

mmg unik lhaa nme tmpt tmpt nie .
buad gelak jea .. hehe ! ^^

k e y r i said...

"Kg. Bandar".. adakah ianya sebuah kampung atau sebuah bandar?? hahhaha

Syuxer said...

entry yang cool..:)..suka2..

haha macam2 nama kampung di Malaysia..baca pun konfirm cam nak tergelak je..kampung imam lapar.hahahah

minMiCKEY said...

kg mangkuk tu paling lawak . ahaha

Aisyah Aina said...

kampung imam lapar tak boleh blah...
maybe pernah ada imam baru balik masjid lapar sesat kat kampung tu then dia bagi la nama macam tu...kahkah :D

k.h.a.l.i.l.a said...

hahaaa... menarik2...

cunndaa said...

aina: hahahaaa...myb kot... ^^

Mr Syafiq said...

Kampung Mangkuk. lol

caliph shuriken said...

kg imam lapar.. kcian kt imam tu diorg x bg mkn kn, hikk...

Abu Huzaifah said...

prnah dgr tak pulau kentut? hikhik..

tikin said...

huhu..name kg sy KG UNDANG ,
asyik nk mengundang org jer..hehehe

Nens Collection said...

uniknye nama..hehe

orkedwangi said...

mcm2 name ekk..tenkiu 4 sharing

Ija AppLe :) said...

Kg imam lapar..
kat teganu kan?? funny ! ^^,

dill said...

Kg Apek
Kg Kak Long
Kg Bari Besar
Kg Bari Kecil

semua tu dill nampak kat Terengganu :)

dill.

Fahiza said...

Kg eza name dea Kampung Contoh. Kalau cite dgn kawan kawan, mesti diorang buat muke pelik. Hehee

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

TENKIU DAUN KELADI, JEMPUT DATANG LAGI
PUSH >