32

Cinta Direject......

Salam,
Pernah tak rase bila cinta kena reject...
Aduh.... ferussstttt kan.....nak-nak lagi bila jejaka or gurl tiptop.
Menangis tepi katil ler jawabnye....rompak ayat Jejaka Jambu rambut Otomen a.k.a Abang Stalker sat...

Bila orang dah tak hengiiinnn kat kita, macam-macam alasan yang dia bagi..
Same lah jugak dengan kita...
Untuk Tekel pujaan hati tu, macam-macam cara kita buat supaya hatinya terpikaattt...
Tapi sayangnye....Hidung tak mancung, Pipi tersorong-sorong..
Orang dah taknak, kenapa masih terhegeh-hegeh...


Pelbagai alasan yang diberi untuk menandakan dalam hatinya tak ada Taman.


1. Kerja banyak la dalam minggu ni... Lain kali la kita keluar.
2. Henpon takde credit la nak call or reply mesej yuuu....
3. Penat sangat, tertidooo tadi...Terlupee yang kita nak dinner sama-sama..sori ye..
4. Silent Hp tapi buat alasan tak perasan la awak call saya.
5. Sakit Gigi laa wahai awak, macam mana nk lunch ni, awak ajak kawan awak lah teman awak ye..
6. Kereta masuk workshop, so cancel lah jumpa.
7. Terpaksa balik Kampung.. jiran kawen
8. Outstation setiap hujung minggu.
9. Kawan minta tolong, die emergency...maaf..maaf..maaf...
10. Saya tunang orang....kehkehkeh.....terus terang lagi baik kan....kan...kan...

Itulah serba sedikit alasan bila dalam hati tak ada cinta untuk sidia...
Terus Terang lagi elok yang hati sudah dimiliki or langsung tak berminat...
Yang terhegeh-hegeh tu paham-paham lah ye bila sidia memberi pelbagai alasan...
Jaga diri, Hiasi peribadi...

Sekian,

Pakai Baju Warna Ceria, Sudilah KOMEN sepatah dua

32 Orang Komen:

bahiyahaziz ; said...

cinta direject ni much better dr sang pujaan hati tu tipu kita kate dia syg kita..hakikatnya tak..
bertrus terang is better

Fantastic Ajane said...

suka yang last tu.. berterus terang lagi baik..:)

cunndaa said...

@bahiyahaziz ; yupsss..betul tu...jangan berteka teki n cipta pelbagai alasan...berterus terang lagi elok..

Cik Mun said...

haha. tak suka ckp tak suka, xpyh nk berkias2 cipta alasan. sakit wooo

ryuuzaki-kun said...

begitukah??
ga pernah tau rasanya di tolak...
buat saya, bicara sama wanita pun sudah memalukan.. apalagi bilng "love U", sebegitu parahkah??

Ini Kisah Tia said...

tapi kalau yang jenis , "Aku Tak Kira , Aku Nak Jugak !!" . hehee . malu semua tolak tepi yang penting aku dapat dia . hahaa .

jenis macam ni kasik penerajang jek . tak malu betoi .

Anisa Hang Tuah said...

akibat selalu direjak,
skrg..giliran nis merejek orang
heheks

*jahat*

wawa said...

tengah dalam situasi direject nie. mule mule beria ria 'anything for you'. dah tak nak 'sory' pun tak de. hahaha. kalau tak nak cakap je lah kan? tak buat orang tertunggu. betul ta?hehe

tokwan muda said...

cinta direject?esh esh esh

halila Ibrahim said...

ok la kena reject pada kena tipu... hehehe

ain dzaya said...

setuju ssagt!!!!bila ati da saket apa bole buat....

cunndaa said...

hahahaaa....macam2 ye skrg niie....
tapi tulah.... b4 kite kena rejek, lebih baik kita yg rejek...
tp bila hati dh sayang, mcm mana ye...??? hehehheheee

JIJI YU said...

hehe..aku kalo orang taknak baek kata taknak je terus..jgn dok kasi harapan..

nurulmunirah said...

cinta tak boleh nak dipaksa.. kalau dah sayang tu, nak wat camne kan..aduh..pedih seyh..

nelly said...

nelly tak pasti ~~~
=(

senyumSOYA said...

hihihi... x brani nk luahkn.. hihih

Khairil said...

aduh...teringat kepada lagu rindu-serindu-rindunya....

apakan daya orang tak sudi....

cunndaa said...

@Khairil wah....mesti tengah merindu nie....luahkan jika rs sayang...hehhee


tengs semua..nnti cunndaa bt entry bila dilamun cinta plak...

Qaseh chenta said...

sakitnye hati tuhan sj yg tau....hahha
lumrah kehidupan kan..

Mohd Ridhuan said...

xyah layan la...
baik cari yang lebih menghargai dan menyayangi diri ini seadanya...
hehehehhe

cik sue ;) said...

aku lum penah kne ag sbelum lum penah cube..hahaha

nadiah daud said...

tau x pe. tp, lau bile die nak, kite lak hati tertutup.. nasib laa.. huhu.

anamizu said...

direject lg baik drpd kene tipu sepanjang perkenalan kite dgn die..hihi

rainbOw...raInbow... said...

yeah..better ctrus terang je..hurmm

nur said...

kena jujur.. kalau tak suka.. tak yah layan..

Syafiq Rosli said...

huhu..mmg sukar d terima klu cinta direject

Abang Stalker said...

nangis tepi katil~hahaha..abg nak,abg nak!,abg nk!,abg nk jugak!! :P

~* ZuRaiHaN aB rAhiM *~ said...

berterus terang lagi baik...setuju sgt!!
x suke ckp jea,x yah bagi alasan..xd la kite nak terhegeh2 kan..
cari lain jea sudah,x yah nanges tepi katil :)

cunndaa said...

tengs diatas respon semua ye..
cunndaa hargai semuanya...
semoga kita tak tergolong dlm kategori cinta direject ni...
berterus terang lagi baik dlm segala hal....
hehehehee

CheNta Adawiyah said...

btol2.....ske alasan yg last skali...tp,x btrus trg jugak....ermmmm...slalu nye lelaki or prempuan yg slalul cinta die d reject?

cunndaa said...

@CheNta Adawiyah terpulang dekat individu tu lah samada die jenis mcm mana, kalau dia jujur orgnye die akan berterus terang...
sal cinta direject pun, samada lelaki or perempuan yang lebih byk, yg tuu akak x kompem lah.... myb perempuan kottt...lau perempuan yg gedik2, over act mesti awal2 lg kena reject....hihihihi

Pijahh' de-Arr said...

saya tak prnh bercinta..hahhahhahaha~~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

TENKIU DAUN KELADI, JEMPUT DATANG LAGI
PUSH >