21

Jujurlah Padaku.... Bila Kau Tak Lagi Suka..

Salam, 
Semua orang mempunyai kawan, teman, rakan dan sahabat....
 Tapi adakah mereka selalu ada disisi kita disaat kita memerlukan mereka???
Itulah mereka......
Berkawan bila Perlu...
Time senang, berkepit tak kira waktu...
Tapi time bersedih, senang je angkat kaki tak peduli...
Depan baik, Belakang tepi kiri kanan apa yang tak dicanangnye..
Ni jenis kawan yang bermuka-muka... Hipokrik..
Depan kita puji melambung, Tapi belakang kita wallahua'lam.
Perasaan Hasad Dengki (PHD)
Yang ni PALING CUNNDAA tak suka... perlu ke PHD dengan orang?
Tak boleh tengok orang lebih daripada kita..
Kalau tengok sidia kena puji sikit, mulala kita tak senang duduk...
Hamboi3...cantik perangai ye....
dah die memang pandai,cumel, lawa....kenapa tak boleh terima..?
Kawan makan kawan... Tikam belakang kawan..
"Helowww...tu gurlprrreen aku okey....senang2 je kau nak kebass...
Kate kawan baik....ni yang kau balas dekat aku..."
"Kawan menangis susah dicari...mereka ramai angkat kaki"

Jadilah kawan, teman, rakan dan sahabat yang...
Sentiasa ada bila diperlukan.... 
Sahabat selamanya...
Sekian,

Pakai Baju Warna Ceria, Sudilah KOMEN sepatah dua

21 Orang Komen:

Opah Kentang said...

memang ramai yang macam tu.
susah nak caari kawan senang susah nie.hmmmmm

Doktor Cinta said...

agak2 sy ni kawan cam ner?sy nk jadi seorang shabat

elyzatul nastaysah said...

mmg pyh skng nk cri kwn yg susah sesame.=)

Ummu Khaulah Hasan said...

kawan yang sejati adalah kawan yang ingin menyelamatkan nya di dunia lebih2 lagi di akhirat ;)

semoga cunda jumpa kawan yang baik itu..

singgah dan follow blog pink yang cantik mantik ni.. hehe ;)

jemputla singgah dan datang follow blog daif kite lau sudi, ye..

wish u luck, dear ;)

zie said...

susah nak cari yang leh percaya skang..selalu kena mcm 2 dulu time blaja..

NuSaNa NoSa 91 said...

xsuke backstabbers.. dan hrp2 keen xjd slh seorg dr diorg.. T_T

Anisa Hang Tuah said...

dah byk kali jumpa org mcm tu.
sedih..

cunndaa said...

@Opah Kentang : betul tu opah, susah nk cari kwn susah & senang.... ^^

alif haris said...

manusia memang cmtu ..

cunndaa said...

@Doktor Cinta encik Zul a.k.a Dr cinta, insyaALLAH, sahabat yang baik....

cunndaa said...

@elyzatul nastaysah betul tu dear... ^^

cunndaa said...

@Ummu Khaulah Hasan : tengs...nnt cunndaa g terjah blog Ummu...

cunndaa said...

@zie Alhamdulillah, cunndaa ramai kawan yang ada time susah dan senang....

cunndaa said...

@NuSaNa NoSa 91 hopefully dear...

cunndaa said...

@Anisa Hang Tuah sabar ye sayang.... ^^

Bluewendy said...

sahabat selamanya..=)

PUTERI NATASSIA said...

memang susah nak cari sahabat sejati sekarang . .
bape kali jugak la dah jumpe orang camtuhh .

cunndaa said...

@PUTERI NATASSIA yups dear... mmg susah nak cari sahabat yang betul2 ada dengan kita saat kita suka dan duka

OhMyLord said...

betul! kita hindarkan Perasaan PHD ni!!

ain dzaya said...

betul tu cunda..
ain sendiri da rasa semua nie..
dulu2 sumenya yg kita buat dy support, yg salah lagi la dy support...then dy pun sama..tak lekang share citer mcm2 cm besfwen la katakan...but now, tup2 dia tinggalkan ain tanpa sedar, jumpa bt ta kenal, selisih bahu buat do no, tp yg paling tacing skali, dlm blog dia sume yg dianggap rahsia dulu, sume terbongkar..sob3 sedih taw!! tp ain ta kesah, sebab ada kisah hitam dlm hidup dy yg dia penh citer kat ain dulu ain still simpan..hehe..bukan nak blas dendam..hope one day, kisah hitam tu bole sedarkan dia..

tikin said...

btul2..susah nk cri kwn yg ade bersame kite time sush n senang..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

TENKIU DAUN KELADI, JEMPUT DATANG LAGI
PUSH >