17

KANAK-KANAK ISTIMEWA

Diwajahnya terlukis keriangan bila diraikan..

Kakak ni dalam 30-an..

Najmi merupakan kanak-kanak Sindrom Down.

Yen Yen yang Sangat kelakar serta menghiburkan.

Kanak-kanak berkeperluan khas sangat istimewa..
Segelintir masyarakat takut untuk mendekati mereka..
Kenapa?? Mengapa..??
Jawapannya ada pada diri sendiri.

Mereka tidak pernah bersalah
Mereka juga insan biasa seperti kita
Yang punya hati dan perasaan
Yang ingin dibelai dan dimanja
Kerana mereka berhak bahagia dan gembira

Walau apa pun fizikal mereka..
Jangan sesekali sisihkannya..

Mereka adalah anak syurga

Yang tiada dosa.

Rindunye nak buat program lagi.....

Pakai Baju Warna Ceria, Sudilah KOMEN sepatah dua

17 Orang Komen:

Nens Collection said...

seronomye kalo leh join jgak..;)
ahli2 syurga mereka sume tu..

Anisa Hang Tuah said...

sayangi mereka..

Raisya Haris said...

Najmi tu macam adik ipar abang saya, adik ipar tu pun sindrom down. Tapi dia comel dan kelakar. :)

fiQ'Ra said...

sedihnya kak cunndaa.. mas teringn nk pergi melawat kanak2 istimewa.....

NiaLidia. said...

heee dkt sekolah nia dulu ada budak2 pendidikan khas , kalau dieorg kena buat sesuatu mcm tarian ke lakonan ke , dia org sgt bersungguh heee suka sangat tengok dorang :D

Nelly The Strange said...

mereka sangat istmewa .
:)

cunndaa said...

@Nens Collection memang seronok mendekati kanak-kanak istimewa ni, sebab karenah mereka sangat mencuit hati.

tiada bahasa yang kasar, kesat dan yang menyakitkan hati keluar daripada mulut mereka.. itulah istimewanya mereka berbanding kanak-kanak tipikal yang lain.

cunndaa said...

@Raisya Haris kanak-kanak sindrom down memang mempunyai bentuk muka yang sama raisya.. =)
mereka sangat manja...

cunndaa said...

@fiQ'Ra kalau mas teringin nak pergi, mas boleh contact mana2 pusat pendidikan kanak-kanak istimewa kerana semua negeri ada pusat kanak-kanak istimewa.. takpun Program Pemulihan dalam Komuniti (PDK)

Di pusat ini, kanak-kanak diberi latihan akademik dan juga seni kreatif seperti mempuat bakul rotan, gubahan bunga dsb.

Sangat teruja taw... hehee

cunndaa said...

@NiaLidia. yups, betul tu Nia, kat sekolah akak dlu pun ada program PK ni..mereka sangat berbakat kan..

TwIstiEs*meSti Mau* said...

memang istimewa....like it!!!

singgh yer :)

Abg Stalker said...

betul,diorg x bt dosa pun..klu bt kita marah pun xde dosa kot sbb diorg x pinta sume tu.

shida'R said...

uihhh beshh ler g tempat cmni shida suka taw cunnda ^_^

Cik Azizah said...

sukenya terlibat dengan program2 begini..begitu dekat dengan masyarakat dan kerja amal..:)

Cik Yatt said...

tak pernh pi rmh kanak2 istimewa..prnh pi rmh org tua n ank yatim je..sronok hepykan dorg..:)

Syiera Bucuk said...

dtg jengah amek aura blogger femes...hehe..btw,sonok dpat kesempatan melawat manusia2 kurg bernaseb baek..selaen dpat membantu dri segi moral,kte jga dpat muhasabah diri..Insya Allah..

entry terbaru : http://syierahalf.blogspot.com/2011/12/contest-back-to-black-cover-ur-modesty.html

Nur Aischa said...

wahh bestnya kak, aisyah pun tringin nak melawat orang istimewa mcm tu :')

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

TENKIU DAUN KELADI, JEMPUT DATANG LAGI
PUSH >