29

RAGAM BILA PERTAMA KALI BERPUASA DI BULAN RAMADHAN | Zaman Kanak-Kanak

Zaman kanak-kanak penuh dengan warna warni..
Rindu pada zaman itu..

Pada zaman kanak-kanak kita semua sudah diasuh untuk Berpuasa oleh ibubapa kita.
Semua orang ada kenangan yang tersendiri semasa pertama kali untuk berpuasa.

Kali ni cunndaa kongsikan ragam semasa zaman kanak-kanak dahulu.

PUASA SEPARUH HARI

MENCIPTA PELBAGAI ALASAN UNTUK BERBUKA PUASA

CURI-CURI MAKAN 


KERAP MANDI BILA TEKAK HAUS AKIBAT CUACA PANAS

SUKA TIDUR DIWAKTU TENGAHARI ATAU PETANG

TERLUPA BAHAWA SEDANG BERPUASA

ASYIK TENGOK JAM SEBAB DAH TAK SABAR UNTUK BERBUKA PUASA

Masa Tadika, zaman kanak-kanak Ribena ade la jugak cunndaa macam tu..kekekee
TAPI
Umur 7 Tahun cunndaa dah puasa penuh... 


Pakai Baju Warna Ceria, Sudilah KOMEN sepatah dua

29 Orang Komen:

wan_cikgumuzik said...

saya anak yang taat pada ibu bapa..
puasa tak pernah tinggal sejak tadika..
tapi segalanya menjadi hampa,
asyik ponteng jerr bila dah dewasa..

wahhhhh.. mcm pantun laa plak.. kih kih kih..

cik tikah said...

hehe.. betul2. dlu cik tikah senyap2 buka peti ais then makan asam buah. lps dh mkn pura2 lupa yg sbrnya puasa . haha..

cunndaa said...

@wan_cikgumuzik : kahkahkah.....
so, masa dewasa ritu ponteng puasa ye..
nak report kat Pakcik Ismail.. =)

stellaizz said...

hik hik hik kecik2 mak niaga kuih kat baazar ramahdan....selalu curik2 mkn..mana tahan aroma kuih muih bagai..laksa bagai hihihihihi now skrg alhamdulilah dah x kesah dgn aroma2 tu :)

Aida Omar said...

haha..aida pun pernah gak buat salah satu dari senarai di atas..hehe. tapi untuk hari pertama puasa je.

ArulchelseA said...

masa kanak2 tk penah penuh.. kih kih.. selalu minum air paip..kih kih

dayangkueffazulaikha said...

Hehhehehe~~ betul, macam dah jadi turun temurun pulak dah. Sebab adik efa pun skrg macam2 alasan klu nak berbuka tu. haha

Mohd Izzar said...

tqk ingat..umur berapa puasa penuh..

SweetLikeWhat said...

zaman kanak-kanak penuh warna warni :)

alif haris said...

hehe kelaka pulak bile ingat balik zmn kanak2 dulu fes time puasa :D hehehe

Wanie said...

hehe..comel je bdk pompuan ni..
mase 7 tahun dah puasa?bagusnye..wanie start darjah 4 kot baru puasa penuh..hehe

Khairil said...

hahaha...kelakar juga bila teringat posa time budak2..rasa2 semua orang sama mcm tu....

Nina Athira-misu said...

acara tido di siang hari tuh masih diamalkan sehingga kini..hehehe

muse said...

samaler gua pun umur 7 tahun puasa dah penuh dan paling best lepas puasa sebulan cukup dapat duit...

caliph shuriken said...

dh ingat2 lupa bila kali pertama mula berpuasa ni, huh...

Abang Stalker said...

7thn puasa penuh?! o.O hebat~


sama la dgn ank buah abg,drjh satu.setakat ni dia x ponteng lg.srh mkn dia xnk mkn.kesian plk..da keding bertambah kering.

Terbelog said...

haha..
macam biase buat je haida..
tp mmg betui pun :)

shida'R said...

sama la shida tahun 1 dah puasa penuh da hehe ^_^

nurani said...

comey arrr lukisan ni...

mase budak2,byk je ragam nak makan time pose kan..hihihih

sharifahzakiah said...

alalala comel gile cunda kekecik dulu ^^ bgus laa yunk pose pnuh. z xtau laa bile pnuhnye kekecik dulu. haha

Amirul Amin said...

lawak laa.hehe

cik sakdi said...

skrg pon masih tengok jam aje. haha

Green Apple said...

masa kecik2 semua sorok2... takut mak nampak.. hehe..

cik wanie Lovela (CWL) said...

kak heliza samalah kita hhehe

Ct Aja said...

Hi3...curi-curi makan ye.. jgn kate kecik, besar2 pon kdg2 leh terlupa yang sedang puasa...tapi sekarang tak la...hi3

Mira Peminat Coklat said...

hehehe cute n kelakar laa katun yg awk lukis tu ... sy puasa penuh bile ye ? umur 8 tahun kot heheh

adan said...

puasa zaman ribena indah untuk dikenang... alasan lupa segala..

amir aizat said...

haha biasa dah buat dolu2

mekar said...

ada perkara yg tersenarai pernah di buat masa kecik2 dulu.
Rajinnya kamu melukis. simple dan comel :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

TENKIU DAUN KELADI, JEMPUT DATANG LAGI
PUSH >