44

Kualiti Blog atau Kuantiti Follower

cunndaa print screen kat blog seseorang tadi... terkelu

Nampak tak aper yang cunndaa underline tu??
ade jugak orang gunakan nama ALLAH hanya untuk follower..

FOLLOW SAYA, SAYA FOLLOW AWAK BALIK... DGN NAMA ALLAH.

Dah la suruh orang follow dia dulu...
nak gelak rasanya...

Kalau dia tak follow balik, berdosa la dia kan...
tapi kenapa guna nama ALLAH untuk perkara seremeh ni..

Kisah u follow i, i follow u ni tak pernah habis dalam dunia blogger kan.
Dulu cunndaa pernah buat entry pasal kisah follow memollow ni

Ada jugak blogger yang shout 
"SAYA FOLLOW ANDA, JGN LUPA FOLLOW BALIK TAW"
tapi haraaaammmm, 
cakap nak lebat je, kencing nak kuning je..
Bulan-bulan puasa pun ade nak tipu-tipu..

Penting ke follower ribu-riban kalau blog kita sunyi je tak ada pembaca?
Pembaca penting ke?
or 
Jumlah bilangan follower yang penting??

Kenapa perlu menilai kuantiti daripada kualiti?

Kalau ada sesiapa yang terasa dengan entry cunndaa,cunndaa mintak maaf, entry ni bukan untuk merendah-rendahkan sesiapa. Masing-masing ada style tersendiri.
Tapi perlu di ingat, 
Dalam berblog, kita jangan pentingkan apa yang kita suka je..
Tapi penting kan apa blogger lain suka dan tak suka jugak..

Kalau anda ade style anda...
Orang lain pun ada..

Pakai Baju Warna Ceria, Sudilah KOMEN sepatah dua

44 Orang Komen:

HAJAR AZMAN :| said...

ade jugak org cm tu eh? 0.o

Shorim Kasih said...

wa..wa...samalah entry kita hr ni..hehe..sampai mcm tu skali pemilik blog tu tinggalkan pesanan..tu dia..siap2 sumpah lg.. ni entry saya psl isu ni

http://syariat-kasih.blogspot.com/2011/08/i-follow-follow-back-ada-blogger-tak.html

echaRierie said...

ni TERlebih dh ni..hingga melibatkan nama Allah..

btw, fenomena ni mmg xleh blah dr dunia blogging..haha.. :)

tzmlt converse said...

mcm2 kn??excited sgt.......

Salina@IbuAqil said...

betul tu dik.. ibu setuju.. kadang follow je tp sekali je jejak blog tu.. pastu skadar follow.. x pernah datang2 lg dah.. ada ke patut.. ;)

Salina@IbuAqil said...

betul tu dik.. ibu setuju.. kadang follow je tp sekali je jejak blog tu.. pastu skadar follow.. x pernah datang2 lg dah.. ada ke patut.. ;)

roha said...

cerita pasal follow, saye pun dah follow hehe. cuma rasanya kalau ramai follower ni sng tuk kita tgok entry baru follower2 kita kan? yeke?

apek poyo said...

huhuhu..agak eh ramai singgah yo tp tak follow..tu yg paksa tu..huhuuhhu
pastu guno nama Allah...
ni sah cr duit kat blogging nih..hahhaha...niat tak botul nih..syyuh..syyuh.

akakakakaak

L said...

mungkin dia bermaksud laen.. huhu nthlaaa..
anda seorang yg kuat marah?
http://lolz-l.blogspot.com/2011/08/jangan-marah.html

INTAN said...

hahahaaa...macam2 hal! bagi saya, kualiti itu penting.baru nampak mahal..hihii..biasanya yang baru nak start guna ayat2 macam ni..

ArulchelseA said...

biar kan je la..tk de masalh semua tu..

0nenanina Vanilla said...

mestilah kuantiti pembaca.. ramai follower tapi blog mcm hampeh pon xgune..sape nak bace..xde paksaan dalam follow mollow. jgn babitkan nama Allah

che sakinah said...

cunda.. tu mesti budak darjah satu tu ... ahahaha.. lawok lawok..

to all bloggers,
ingat, masing2 punya pilihan la kan nak follow ke tak.. yg nak baca tu kita sendiri bukannya orang lain.

kalau ada oarang suh follow2 ni, n korang x suka.. cakap je cemnih.. kim salam sama tok anjang! hahaha
amacam? besst?? BHuAhahahaha ;p

Opah Kentang said...

kualiti yang paling penting cunda.. kalau blog trash tapi ramai follower pening gak/ :)

NeenaAnuar said...

astagaa... sampai gitu sekali>>?

btw I memang tak penah pentingkan kuantiti.. but it's better quality! kalu org suker kite dia akan follow.. simple as that I guess! :)

alif haris said...

hohoho .. ape kes sumpah dgn nama Allah tu ..
ish3 ..

hahahaha kencing nak kucing je ..
lawok2 :D

sharifahzakiah said...

alahaiiii...kesiannya smpai mcm tu skali nak org follow. huhu followers akan dtg snd kalo blog tu best kan dalim kan :)

Aku Afzal said...

hahahaha..kencing je tu.tu ayat nak pikat awek, cikgu wan biasa guna.tapi tak menjadi sbb dia try kat afzal.haha

wan_cikgumuzik said...

desprate sgt nak follower laa tuh.. kah kah kah kah.. alahhh... kalau cikgu kan.. pi sound deret jerr..

ayat dia mcm nih..

"sila follow org dulu kalau awk nk follower.. nak guna nama Allah mcm tuu pasaipa?? kalau ko tak follow balik dan terlepas pandang mcm mana?? tak berdosa ker kau??"

haaa.. tulis jerr mcm tuu..

Cik Azizah said...

jijah rasa die bersumpah kot tu yunk..maksudnya dia janji akan follow balik bila kita follow dia. tapi mmg tak baik lah main2 nama Allah dengan benda seremeh ni..

Nur Syazwani Khirizan said...

Ermm, boleh jugak main-2kan nama Allah. Aisehh, ape da. ~

najmi_paddy said...

tak leh blah betoi orang tuee.... nak cari publisiti murahan kew letak name ALLAH.... tak baek betoi maen maen kan perkataan ALLAh...

haishhh.. mcm mcm orang ade ekk

hatikubaik|mohdhazlan Dreadlock said...

dua2 penting :)

xpe sy follow dia tadi ..kah kah

::ini belog saya . cinta hati saya:: said...

wah terkedu sebantar

sampai macam tu sekali mintak folo ye

aisehmen

senyumSOYA said...

heheh..kalau nak ajak niat puasa esok xpa kan.. ^^"

manusia ni macam2..it's makes entri dlam blog tu menarik.. betul x? ^^"

amranaiman said...

terdesak sangat nk follower tu ish2 :P

fiq. said...

wah, begitu bertanggungjawab dan komited kan dia, tak pe, doakan dia patuh pada janji, mane tau dia seorang yang amanah, kalau itu yang dia suke,,huhu

TYNTHA LANA said...

heh?cunda, dlm temph sebulan ni jugak la, lana pun ad penglmn sma..dia suh kita follow dia dulu.bru dia follow kita balik..siap ckp, kalau kita folow dia, dia akan usaha follow kita balik..apakah ini semua?hahahaha

anamizu said...

mmg ramai jns nih..hemmm =.='

ika said...

betul tu! kalau ramai followers tp xde sapa baca entry lagi la pahape...bek la pilih org suka baca dr org suka follow...:)

caliph shuriken said...

smpai kuar ayat cmtu sbb benda blog ni.. ntah laa, huh...

aku said...

setuju gan entry nih...tul2,kdg2 xpaham nape nak sgt kita folo die..padahal tah bace ke tidak blog kiter..huhu..sedeyh~
btw,nice blog.keep in touch always! :)

ifwat said...

aih, ramai betul wat entry pasal ni skg ek? hehe..follower ramai tapi entry takde orang baca sakit gak tuh.. silent reader ramai lagi best dari ada sejumlah follower ramai..

shida'R said...

mcm2 hal kan..shida pun penah kene taw..sabar jelah kan cunnda..

zOrO said...

macam2 ragam lahir dari macam2 org..=)

Wanie said...

huhu..sampai macam tu sekali ye..

Cikgu Idris said...

agaknya dia tgk follower cunda ribu riban dia pun nak jugak camtu TAPI ikut short cut..xpe la..blogger baru belajar tu...

aLyA_syGS said...

pembaca penting .... :)

aLyA_syGS said...

pembaca penting .... :)

Liyana Zahim said...

Peh.. Tak pnh lg ade kes cmni.. Knp ek nk folower rmai but hakikatnya di log tu kte mcarot sorg dri w/out others' coments.. Hakikatnya bukanlah jugek nk soh org komen tp at least kte ley kwn2 gak.. Tkr pndpt ke ape.. Ni nk pkse org folow then folow.. Last2 tak keep in touch lgsg.. Haisg.. Men2 nama ALLAH bln pose ni..

Lea IsNaw! said...

betul2
penah dpt komen cmni dului
xyah kot sampai nak guna nama Allah
folower je pun


bg lea bilangan follower x penting pun
yng penting jumlah pembaca

mekocah Je said...

kesiannya orang camni .. btol2 nk follower tuh ..

ILA HonEyBuNNy said...

adehhh...sampai guna nama Allah ...

adoii la..macam2 ragam la blogger2 neh kan..

IkmalHisyam said...

hehehehe.. manusia2....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

TENKIU DAUN KELADI, JEMPUT DATANG LAGI
PUSH >