14

Kemaafan Dendam Terindah

Entry Diary Online versi Luahan Hati

Tahniah....
Saya sudah memaafkan anda walaupun anda telah :

1. melukakan hati saya.
2. memalukan saya dihadapan orang.
3. merendah-rendahkan kemampuan saya.
4. Dan sebagainya.

Saya akui saya salah, tetapi saya belajar daripada kesalahan.
Setiap hari saya akan buat yang terbaik daripada semalam.

Hari ni, saya telah berjaya dalam test yang saya ambil tu...
Dan awak bertugas di bahagian tersebut.

Dengan Rasa Rendah diri, Saya minta maaf dengan awak atas semua kesalahan.
Walaupun kesalahan saya kecil jika nak dibandingkan dengan cacian awak.
dan tiba-tiba awak tepuk bahu saya..
Awak wish gud luck untuk saya..
Air Mata terus menitik...
Saya rasa sebak...


Membuatkan saya terfikir, 
"Bila kita berjaya, baru orang akan respect kita, 
tapi semasa kita gagal, kita diperlekehkan"


Ingatlah, Proses Pembelajaran sememangnya begitu...
Adakala kita mudah untuk faham, adakala kita praktikkan beberapa kali baru kita akan faham

Sekarang, saya sudah berasa lega kerana saya sudah minta maaf dengan awak dan saya telah memaafkan awak atas semua kekhilafan awak.

Saya harap awak berubah dan belajar daripada kesilapan awak..

Semoga selepas ni, tiada lagi insan yang awak merendah-rendahkan martabat dan kebolehannya..
Semoga awak di redhaiNYA.


Awak = pakcik yang sudah berumur lebih kurang 50tahun.

Pakai Baju Warna Ceria, Sudilah KOMEN sepatah dua

14 Orang Komen:

Wanie said...

huhu..sape pakcik tu?lecturer eh?
saling bermaafan bulan2 baik ni bagus la..

shida'R said...

wahh ayat tuh hehe..tapi mmg kenyataannya benar cunnda..proses nak bjaya mmg sbegitu ^_^

muhamad hanif said...

cehcehceh,
yeke 50 tahun ?



AHAHHAHAHAHAHA

syahirooAhmad said...

:) cool~ memohon maaf adalah sesuatu yang mulia, tetapi memaafkan adalah jauh lebih mulia..

Aku Afzal said...

alamak cunndaa, mood kita sama la.afzal pon buat entry maaf..

* sama2 la kita muhasabah diri ye :)

Khairil said...

dia 'admirer' kat awak kut?..hehehe
tapi respek le dengan sikap pemaaf awak ni...semoga awak tabah ye....semua tu cuma resam dunia....

Pendamba Mawar said...

fuh... 50 thun mantap

miss lyzeer said...

dah macam jadi lumrah dunia skang ni...sabarlah ye =)

Aida Omar said...

memaafkan ada lah satu perbuatan yang harus disanjung tinggi :)

Miscellaneous Smiles said...

mendalam..=D

caliph shuriken said...

harap2 pakcik tu lebih prihatin pasni...

faRHa@miSS Vio said...

saling bermaafan la semntra masih ade mse ...

alif haris said...

pakcik sape tu ??

betul2 .. kemaafan dendam terindah :)

cik chechaq said...

sama la situasi kita kot..
tapi still susah nak maafkan..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

TENKIU DAUN KELADI, JEMPUT DATANG LAGI
PUSH >