32

Popia Mini Yang Ranggup

Salam semua..

Menjelang Syawal, kita tak boleh lari daripada kuih raya kan.
Pelbagai kuih yang akan kita sediakan dan juga yang kita tempah.

Popia Mini ni adalah perniagaan mama cunndaa sejak 10 tahun yang lalu.
Mama ibu tunggal, jadi mama menceburi perniagaan ni.

Setakat ni, Alhamdulillah..
Mendapat sambutan yang baik.

Dah dapat jawapan lah ye kenapa cunndaa jarang online sekarang nie..
Cunndaa tolong mama buat popia ni..

Petang pulak, kalau mood rajin cunndaa pergi tolong makcik menjual juadah untuk berbuka puasa..
Pergi la tayang muka kat gerai makcik tu, 
konon-konon cepat laku sikit bila cunndaa ada..kehkehkeh

So, kalau cunndaa lewat balas jejak darling semua, jangan marah ye..

 Ni popia mini yang telah di packing
1 plastik = Setengkah kilogram.

Gambar kat bawah ni, tempahan yang dah siap.
Sempat lagi cunndaa snap picture..

Ni makcik Cunndaa yang tempah..
Cikgu-cikgu kat sekolah tempat dia mengajar yang order..
Tak cukup kotak time ni, tibai plastik pulak.

Banyak lagi tempahan yang belum siap...
Sorang baru tempah dah banyak macam tu..
Kalau 50 orang yang tempah
Memang kematu jari-jari runcing nie.. =)

Semoga Kita semua dimurahkan Rezeki yang Halal.


Pakai Baju Warna Ceria, Sudilah KOMEN sepatah dua

32 Orang Komen:

caliph shuriken said...

smoga trus murah rezki ^^

Mohd Izzar said...

wow ramainya popia..hahaha!

alif haris said...

sedapnye :)
alif mintak boleh kak ??hehe

INTAN said...

banyaknye popia...murah rezeki nih.. =)

Cik Azizah said...

wow! banyak jugak tu..Alhamdulilah rezeki kan cundaa. untung lah ada pendapatan mcm ni.. InsyaAllah semoga Allah lipat gandakan rezeki cundaa sekeluarga..

abghani said...

mesti sedap nie

Wawazzup said...

popia goreng wahhh sedapp eh..huhu posat la sikit kat saya haha

Anak Wak Mail said...

wahhh..memang fav saya ni!

Abang Stalker said...

wah..byknya tempahan. :) alhamdulillah,murah rezeki.

Lea IsNaw! said...

suka makan popia kecik neh
mende ni wajib dicari tiap kali g umah org
hehehe

Fathiah Hamim said...

waaa sedap kot benda neh! hehe

aisya said...

wahhh. suke2 ! hihiii

cik sue ;) said...

lorr..xtau pun. next raye aku tmpah ngan ko..leh..?

skilo bpe eh..?

muhamad hanif said...

banyk jugak tuu,

bagus, bulan pose kita cari duit sebab nnt nak raya abeskan duit pulak,



HAHAHAHA

Si Nuansa Eyqin said...

ehem ehem. nak jugak.

Fara E's said...

sedapnya , hope2 laku bniaga (:

mankete said...

haida, man nak order ngan haida la gitu boleh eheheh :)

amin mudah2an bertambah rezeki di bulan syawal ni :)

aizadalias said...

pun pun..nak beli kueh raye..hehe ;p

Freaky said...

wah popia kecik.. nak 1 paket :P

nulhazwany abdul malik said...

hoho best best !! ^^

nina athiramisu said...

mak nina jual kueh jugak..kueh tart nenas..

cunndaa said...

@cik sue ;) : harga pasaran tahun ni sekilo Rm20....setengah kolo rm10..
nnti tahun ni mari raya umah aku ya deh...

cunndaa said...

@mankete : man, nnt raya datang umah haida ye..

Khairil said...

raya sakan le tahun ni..hehehe

shida'R said...

eh shida suka popia nih..seyes..bleh tempah lg x cunnda?

cunndaa said...

shida : tempahan dh tutup dear..sbb dh nak raya...^^ nak siap2 kan umah pulak...raya sakan sbb anak buah balik sini..hehehee

Khairull-Dean said...

best mini popia nie... :D

Yanyan said...

suka suka! semoga bisnes maju lah yerr :)

M a W a D D a H said...

mesti sedapkan popia tue..:)

slm kenal.

POSH76 said...

sedap popia tu selamat hari raya

Qu azniza ;) said...

wowww!

fiLfiL said...

wahhh.. sdpnyer..
taknak oder tapi nak freee.. boleh?? hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

TENKIU DAUN KELADI, JEMPUT DATANG LAGI
PUSH >