30

Tutorial Melukis Doodle Bertudung

Salam semua,

Kali ni jum kita belajar macam mana cara melukis doodle bertudung dengan menggunakan Paint Tool Sai yang anda semua dah install tu.

Kepada sesiapa yang terlepas tutorial pertama cunndaa, KLIK SINI untuk belajar. Second tutorial ni, kita terus stat pada bahagian muka oke dalim.

Semua dah pandai macam mana nak lukis bentuk muka, kening dan drop kiri kanan, atas, bawah kan..
Kepada yang belum tahu, sila terjah tutorial pertama cunndaa ye, dan anda boleh belajar kat sana. 


TUTORIAL BERMULA

UPDATE : RUJUK TUTORIAL 1 JIKA ANDA TAK JUMPA SIMBOL PEN.











Tunggu Tutorial Mewarna daripada cunndaa pulak ye Dalim semua.

Pakai Baju Warna Ceria, Sudilah KOMEN sepatah dua

30 Orang Komen:

INTAN said...

hohooo boleh terai yang ni.nampak senang jo...sebelum2 ni sume xmenjadik!

艾米拉/Cik Mierae said...

comel2.. ;)

Cik Aish said...

waa bgsnya tutorial ni..leh try nnt..thanks cundaa!!

Muhamad Zulkarnain said...

Post terbaru http://zulzol.blogspot.com/2011/08/tips-in-summary.html komen-komen la ia :-)

.::syifa::. said...

ololo, comelnya

MissCt a.k.a MuqDeq said...

Jd tp klakar la.. Almaklumla, bru blaja.. Haha..

tQ akk utk tut0rial ni.. :)

艾米拉/Cik Mierae said...

xde pon pen...pencil ada laa..huhu

Cik Azizah said...

wah comey!! eee geram seyh..hehe

Wanie said...

memang senang step gune paint ni banding ngan power point..

EYP_g.0.n.z.a.L.3.s said...

aww~ comel sgt ..!! bley la wat kn utk gadisnotapelekat nnt .. hik3 ..

caliph shuriken said...

nice.. nmpak kemas jaa doodle ni ^^

cunndaa said...

@艾米拉/Cik Mierae : rujuk tutorial pertama dulu ye...
baru akan jumpa pen nye... ^^

cunndaa said...

@MissCt a.k.a MuqDeq : welcome dear..xpe, nnt boleh improvekan lagi ye..

cunndaa said...

@Wanie : wanie teror power point..cunndaa tak gheti guna p.point....doodle jadi cendol...hukhuk

cunndaa said...

@INTAN : before try, make sure intai 1st tutorial dulu taw..
baru akan faham step by step.

艾米拉/Cik Mierae said...

sudahh...hihihi..tQ~~ ;)

Lynn said...

owhhh..nak test..^_^

jenguk saya..^_^

Header baru..miahaha

muhamad hanif said...

takpastilah tangan berseni ke tak..


ummpphh.

shida'R said...

wahh comellah cunnda huhu...

miss lollipop said...

cam BEST jew...balik rmh t na cuba la^^

alif haris said...

hehehe hebat r kak :D

nurani said...

comey2...nsb bek cunda ade,ajr sye wat..hihihihi

Mohd Izzar said...

wow..xda ssh mna kn nk buat..hehe

ILA HonEyBuNNy said...

boleh cuba neh walaupun xpandai melukis doodle..ehheh

alif haris said...

sy bukan budak pendidikan pn kak ..
sy jadi guru ganti je :) hehehe ..

Yuzy said...

Cute la..nak jugak do0dle

izfanora said...

tengok macam konon-konon senang.. sekali buat, berpeluh satu badan..

putry arisa said...

comey la.. n nampak easy..
but.. bagi orang xseni cam saya..
hancur kot.. hihihi..
=(

Eyfa Zalifa said...

kak,nak request tuto leh?cmner nak buat background pada tudung doodle?satu lagi leh?hehehehe..cmner nak buat rambut doodle?x nak yang bertudung plak..nak yang x bertudung dengan badan sekali..hehe..melebih:)

nurul asyiqin said...

menjadi lagi.. thanx kak : )

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

TENKIU DAUN KELADI, JEMPUT DATANG LAGI
PUSH >