24

Tutorial Mewarna Doodle | Doodle Couple for Lisa

Salam,
Minta maaf kepada semua yang bertanya macam mana nak warnakan doodle ni, kerana cunndaa agak lambat sedikit nak buat tutorial ni. Kekangan masa yang tersangatlah konon-kononnya busy mengalahkan tok penghulu kampung..


Ok, Sila fokus... (bajet susah, padahal senang je..)


Disebabkan busy tahap duaratus...kalah blog kakmimi tahap seratus tu..hehee.. 
Cunndaa tak sempat nk explain terus kat picture tu macam tutorial sebelum ni..
Cunndaa explain kat bawah ye...
Hope dalim semua boleh faham nanti. InsyaALLAH.


1. Klik Layer 1
2. Pilih warna yang bersesuaian mengikut citarasa anda.
(contoh warna akan terhasil pada coloum pink yang ada anak panah tu)
*coloum pink tu cunndaa yang buat, 
nanti kan ade pulak yang tanya kenapa dia takde coloum pink..heheheee*

CARA MEWARNA PERTAMA
1. Klik AirBrush
2. Pilih saiz samada nak brush tu besar atau kecik
3. Warnakan pada bahagian yang anda inginkan dengan mouse anda sampai siap ..
* Cara ni memang lambat sikit *

CARA MEWARNA KEDUA

1. Klik Bucket

2. Warna yang telah dipilih tadi untuk diwarnakan.

3. Klik pada bahagian tudung tersebut.
(Kalau nk warnakan pada bahagian lain, klik dalam bahagian yang anda inginkan ye)

Anda pilihlah cara mana yang anda inginkan..
GOOD LUCK SEMUA.

boleh la tunjukkan hasil kepada cunndaa dan kepada semua..


Oke, yang ni pulak doodle couple request daripada Cik Lisa Cumel.



Pakai Baju Warna Ceria, Sudilah KOMEN sepatah dua

24 Orang Komen:

Nana Ichigo said...

sis, nak tanya bole? camna ek nak letak wallpaper comel2 jadi pattern kat skirt doodle couple tue?? and yg kt tudung tue?? fhm x soalan sy.. hmmm, btw,, doodle comel :)

Cik Azizah said...

alaaaaaaaaaaaaa...cunndaa!! tak reti lah buat..tgn jijah keras..huhu cantiknya doodle couple tu..nak jugak. hohooho

Wani said...

alahai, rajinnya buat doodle.
nak satu boleh??? haha

Lissa said...

comel^^ hikhik.akak, cmne nak download paint tool sal yang full version=.="

shiema sufian said...

comelnyeeee. shiema nak jugak. huhu

::ini belog saya . cinta hati saya:: said...

wah comelnye

:)

izfanora said...

sangat cantik.. :) pandai lah kamu nie..

cik siti said...

hey comelnya doodle

cik siti said...

hey comelnya doodle

Taufiq Tiramisu said...

guna software ape ni? macam menarik je. hehehehe :D

New Entry : Manusia-Manusia Yang Patut Kena Tikam Sampai Mati [Part 2]

shida'R said...

comel la cunnda :)

Lea IsNaw! said...

wiwiwit!
comel baju kapel die

muhamad hanif said...

Err,

melukis pun failed ni kan mewarna,?


ummmph.

cik violet said...

yesss...ad tutor y dtgu2 ;)

schaze zainn said...

cundaa gune software ape ni?

cunndaa said...

@Lissa : akak pun pakai yg trial version je dear..heheee

cunndaa said...

TERIMA KASIH SEMUA KERANA SUDI BAGI PENDAPAT DAN KOMEN ANDA..

PERTANYAAN YANG ANDA TANYA TU, CUNNDAA DAH JAWAB,CUNNDAA REPLY KAT SHOUT ANDA..

SELAMAT MENCUBA..

Bro ahmad said...

semua doodle heheee..bro nk tempah satu boleh hmm

Wanie said...

wanie tak pandai langsung gune paint ni cunndaa..huhu..power point je yg mesra pon..yang paint ni klu kite gune pen boleh edit bagi smooth ke?huhu..cari tak jumpe..kui3..

btw, comel couple nih :)

cik wanie Lovela (CWL) said...

kak cunda buat kad pkwe ea...heheh :P

Abang Stalker said...

cunndaa,sy ada bt.tp x lawa.. :( x comel.

farah hanim said...

design kat bju tu sgt cute

pergi membeli jambu batu
fara nak satu.hahaa
:D

CikAnyss' :O said...

lawa la !

Cik Amal said...

baru berjinak jinak nak buat doodle
kalau amal punya dah siap, amal nak bagi kak cundaa satu
sebab tuto akak membantu sangat !

http://sayacikamal.blogspot.com/
saya follow sini owkeyhh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

TENKIU DAUN KELADI, JEMPUT DATANG LAGI
PUSH >