27

Uniform Sekolah yang Kemas

Detik paling indah adalah sewaktu di bangku sekolah.
Semua indah belaka...
Mengusik kawan dan diusik kawan senario biasa..
Sangat rindu waktu itu..

Dulu zaman sekolah, Cunndaa tak femes macam dalim-dalim semua.
Cunndaa nak share 10 perkara yang masih segar dalam ingatan semasa bergelar remaja sekolah..
1. Masa form 5 selalu gi sekolah lewat..Bukan salah Cunndaa tapi bus yang lewat..asyik kena tulis nama kat pengawas je..Tapi cunndaa kasi nama laen...nametag tak pakai.. Tapi bila naik form 6, g sekolah awal sebab merempit..bawa motor gi sekolah.

2. Dilantik jadi biro keceriaan dalam kelas...jari-jari yang keras nilah kena wat carta organisasi, jadual bertugas dan hias-hias..

3. Pengawas perpustakaan yang berdedikasi kat sekolah...toing-toing-toing

4. Tak suka wat keje sekolah Add Math dan Prinsip Akaun masa form 5.

5. Naik form 6, Malas wat omwork Makro dan Mikro Ekonomi..

6.  Tak pernah ponteng sekolah kecuali ada MC.

7. Cikgu BM pernah jadikan karangan BM cunndaa sebagai karangan contoh kepada kelas cunndaa dan kelas lain...potostet manyak-manyak edar kat kelas lain.~Kembang idung sat...~


8. Suka berborak bila cikgu takde dalam kelas...

9. Uniform sekolah sentiasa kemas..

10. Pemalu sikit..kehkehkeh
Rindu nak pakai Uniform sekolah..
Uniform sekolah cunndaa tak ade dalam simpanan dah..
Uniform tu masih baru dan takde pewaris nak pakai dah, so...
Mama bagi sedekah kat jiran.

Pakai Baju Warna Ceria, Sudilah KOMEN sepatah dua

27 Orang Komen:

muhamad hanif said...

ni mesti smbil update blog, smbil pakai baju sekolah knknkn ?



HAHAHAHAHHAHAHAH

KeTaM_BaTu said...

mr ketam jugak rindu nak pakai uniform skola... bes sgt2 time tuh... tp ianya hanya sekali.

jom klik sini,
mencegah itu lebih baik

7 etika seorang blogger

cha zainol said...

cha dulu tudung mesti senget benget. ohman. rindunya zaman sekolah =='

Abang Stalker said...

hahaha..ingus meleleh,stokin pnjg smpai ke lutut,tudung senget x lipat,scarf smpai tutup kening,mke bedak capuk2.hahahaha ;)) cmni ada x?:P

Opah Kentang said...

opah pun rindu zaman sekolah dulu..
memang kenangan la orang ckp kan :)

nurathirahkaman said...

zaman sekolah zaman paling syok...hahahaha

cunndaa said...

@muhamad hanif : kekekeee...baju sek dh bg kat orang dah...^^. galas beg sekolah jelah..

cunndaa said...

@cha zainol & Ketam Batu : samelah..rindu zaman sekolah..

Asha said...

rindu plak nak pakai uniform sekolah!

ika said...

cunndaa! sme la kte...ika pun xske lgsg add math tu...nk muntah je kalau kne buat...heh~ =.="

cunndaa said...

@Abang Stalker : kakkaaaa...yang camtu, awek abg masa sekolah dlu..cunda cun melecun masa sekolah dlu oke...lalalalaa

cunndaa said...

@ika : cikgu add math cunda kat sekolah pilih kasih....die bg perhatian kat dak2 lelaki dan dak2 yang pandai jeee...

wan_cikgumuzik said...

wieeeuuuwwwwww...!!! haha.. terrbaeeekkkkk..!!! i miss that all..!!

c.i. said...

sekolah memang satu tempat yang payah nak dilupakan..

Nina Athira-misu said...

kak cundaa..yg no.8 tu nina stuju..kehkehkeh..

cik tikah said...

wah, x penah ponteng kelas. bagusnya.. :)

alif haris said...

yg tak tahan bagi nama orag lain tu .. ish nakalnye .. hahaha :D

seb bek comel ^^

caliph shuriken said...

slalu jgak sy kna tulis nama kt pengawas dpan pintu pagar skolah.. dh krap sgt last2 diorg tulis sndiri, dh knal dh, x payah tnya lagi, hukk...

cunndaa said...

alif : bagi nama dak yang cunda tak suka masa sekolah dlu..hahhaaaa

Wanie said...

rindu zman sekolah eh..
baju skol wanie ade lagi..
nak tak?hehe

amir aizat said...

baju sekolah saye ad lg,hehe

Terbelog said...

yeke pemalu..
he3
suka berborak x malu
sori
jgn mare :)

bumbleB said...

uhh x suke uniform skolah & baju batik!! skrg klau tgk budak2 pkai uniform skolah or baju batik rs bersyukur sgt sbb zaman tu dh berlalu =D

Puan Kutu said...

suker2..teringat time sekolah dulu.sy ajk keceriaan jugak..tp sy suka sbb sy perasan sy nie kreatif.haha..

Azary said...

hai cundaa....

Aku Afzal said...

biro keceriaan?haha memang ada gaya.tgk blog cunndaa sudaa :P

Siti Arfah said...

Alaa rindu juga kt zmn sekolah. sob3. T_T

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

TENKIU DAUN KELADI, JEMPUT DATANG LAGI
PUSH >